Europa League
07/07/2015

Return Ferencvaros - Go Ahead Eagles

Return Ferencvaros - Go Ahead Eagles
Voor Go Ahead Eagles staat donderdag de return wedstrijd tegen Ferencvaros op het programma. De Deventenaren reizen af naar Boedapest in Hongarije om daar een overwinning te pakken. Die is nodig na het 1-1 gelijke spel in Emmen. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in een leeg stadion, omdat de supporters van de Hongaarse ploeg een straf moeten uitzitten. Met of zonder supporters, GA Eagles moet boven zichzelf uitstijgen om verder te komen in de voorrondes van de Europa League.

Hete dag voor de spelers

Go Ahead Eagles is donderdag het grote avontuur in de Europa League begonnen met een 1-1 gelijkspel. Tegenstander Ferencváros maakte na 3 minuten al het eerste doelpunt (1-0 Gera) door een fout van Bart Vriends. De club uit Deventer kon de eerste drie kwartier niet veel beginnen tegen Ferencváros. Oud-Roda JC speler Roland Lamah schoot na een knappe individuele actie naast, terwijl doelman Erik Cummins met een knappe redding Gera van zijn tweede doelpunt afhield. GA Eagles vocht terug en kreeg in de extra tijd van de eerste helft een unieke kans op de 1-1. Bart Vriends schoot vanuit een hoekschop binnen.Vol goede moed werd de tweede helft begonnen, maar het warme weer (30 tot 35 graden) begon zijn tol te eisen. Roland Varga, van Ferencváros leek even de overhand te krijgen door twee goede kansen te creëren maar ook dat lukte niet. Go Ahead Eagles kan terugkijken op een mooie en bijzondere Europese voetbalavond; de eerste sinds 50 jaar.

Niet meer welkom in Emmen

Go Ahead Eagles hoeft er niet over na te denken, als het lukt de volgende ronde te halen, om nog een wedstrijd in Emmen te komen spelen. Dat heeft burgemeester Cees Bijl vrijdag gezegd, aldus een bericht in het Dagblad van het Noorden.Voor de wedstrijd kwamen er in het centrum relletjes tussen de supporters uit Deventer en de aanhangers van de Hongaarse ploeg. Go Ahead speelde in Emmen, omdat eigen stadion - de Adelaarshorst - wordt verbouwd en kan nu op zoek naar een nieuwe locatie voor eventuele Europese thuiswedstrijden.

Ferencváros is topclub in eigen land

Ferencváros is een topclub in eigen land en werkt met een begroting die tweeëneenhalf keer zo groot is als die van de Jupiler League-club. Go Ahead Eagles is op papier de absolute underdog in de eerste voorronde van de Europa League. Het gaf dan ook weinig hoop dat Ferencváros vlammend uit de startblokken kwam. De Hongaren kwamen al in de derde minuut op voorsprong, nadat de ervaren spits Zoltan Gera (81-voudig international) vrijuit kon scoren na een slordigheid van verdediger Bart Vriends: 0-1. Toch wist Go Ahead de score weer gelijk te trekken, tegen de Hongaarse topclub.

Bookmakers

Aanstaande donderdag is de return in Boedapest, door een straf van de UEFA mogen er geen supporters bij zijn. Volgens de bookmakers kan dit duel weleens een einde betekenen aan het Europees avontuur van de ‘Eagles’. De meeste online bookmakers denken namelijk dat de Hongaren dit simpel gaan winnen. Bij een inzet op de Hongaren wordt namelijk slechts x 1.62 uitgekeerd. Mocht je gokken op gelijkspel, dan wordt je inleg bijna verviervoudigd x 3.75. Winst voor de Deventenaren is natuurlijk niet onmogelijk, maar heeft wel de hoogste odds x 4.75. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return Ferencvaros - Go Ahead Eagles wordt gespeeld op donderdag 9 juli om 20.30 uur in de Groupama Arena in Boedapest. Denk jij dat GA Eagles een kans maakt voor de tweede ronde van de voorronde Europa League? Vertrouw op je voetbalkennis en speel mee.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers