Europa League
16/09/2015

Start Europa League Ajax tegen Celtic

Start Europa League Ajax tegen Celtic
De eerste ronde in de Europa League gaat deze week van start. Ajax ontmoet daarin de Schotse club Celtic. De voorbereiding voor dit duel zal grondig aangescherpt worden na het onnodige puntenverlies tegen en bij FC Twente van afgelopen weekend. Het gelijkspel 2-2 van de Enschedeërs, die lange tijd met twee doelpunten voor stonden, ligt bij Ajax nog vers in het geheugen. Ook Davy Klaassen stelt dit vast: "Dat mag ons tegen Celtic niet gebeuren. Dan moeten we zo spelen als na de 2-0".

‘’Hier moeten we van leren’’

Het zure weekend dat Ajax heeft gehad tegen FC Twente moet snel vergeten worden. Aanstaande donderdag staat de Europa League wedstrijd tegen Celtic op het menu voor de club van Frank de Boer. Volgens de voormalig recordinternational zat het probleem vooral aan de mentale kant. In een persconferentie na de wedstrijd zei hij. ‘’Continu scherp zijn en goed starten is het zwaarste dat er is. Dat mentale aspect hoort bij de topsport. Hier kunnen, nee, hier moeten we van leren. Dit was een goede les voor ons allemaal.’’Ook Jasper Cillessen kent Frank de Boer goed genoeg om te weten dat zijn aanpak wordt verscherpt. Donderdag moet er weer goed gepresteerd worden. "Dan zullen we scherper moeten starten en dat ook tot het einde moeten volhouden", stelt Cillessen. De Boer heeft in de rust van de wedstrijd laten zien niet blij te zijn met de prestaties van het team. "De trainer ging in de rust al behoorlijk tekeer en dat zal hij weer doen als dat nodig is", vreest Cillessen.

‘’we zijn zeker niet kansloos’’

Toch ziet de trainer kansen in de eerste ronde van de Europa League. Naast Celtic komen ook de Turkse Fenerbahçe en de Noorse club Molde FK voorbij voor de Amsterdammers. ‘'Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hen ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens om de tweede plaats zullen strijden. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde ken ik niet zo goed'’, reageerde De Boer op de Ajax-site.De coach sprak van een Champions League-waardige poule. ‘'Hetzelfde geldt voor de groep met Anderlecht, AS Monaco en Tottenham Hotspur. Dan zie je maar hoeveel goede clubs in de Europa League spelen. Je moet niet denken dat je er zomaar freewheelend doorheen komt.” Toch denkt De Boer dat de volgende ronde absoluut haalbaar is. ‘'Ik vind dat een realistisch doel. Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos', aldus De Boer.

Celtic zelfde nederlaag als Ajax

Het kan Ajax nog goed uitkomen dat ook Celtic met een slecht gevoel aan de voorbereiding op de uitwedstrijd begint.De Schotse ploeg ging afgelopen weekend onderuit bij Aberdeen met 2-1. De landskampioen leidde bij de rust nog met 1-0 door een treffer van Leigh Griffiths uit een strafschop. Na de pauze gaf Celtic de voorsprong uit handen. Aberdeen scoorde nog twee keer waar de Schotten niet meer op wisten te reageren. Of dit te maken heeft met de naar Southampton vertrokken verdediger Virgil van Dijk, is niet te hopen voor de club van trainer Ronny Deila, want dan levert dat in de CL ook problemen op.

Bookmakers

De bookmakers twijfelen niet dat Ajax dit duel uit de eerste ronde gaat winnen. Volgens de wedkantoren gaan de Amsterdammers zelf overtuigend winnen. De under/over optie wordt dan ook veel gespeeld op dit moment, evenals de halftime/fulltime optie. Bij een 1X2 weddenschap wordt winst voor Ajax beloond met een uitkering van x 1.85. Winst voor de Schotse Celtic heeft een veel hogere odd namelijk: x 4.00. Een gelijkspel is natuurlijk heel goed mogelijk, nadat de twee clubs afgelopen weekend door de zure appel moesten bijten. Hiervoor staan de odds voor een puntendeling ook behoorlijk hoog x 3.60. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Ajax – Celtic wordt gespeeld op donderdag 17 september 19.00 uur in de Amsterdam Arena. Voorspel de eerste wedstrijd voor Ajax in dit Europese hoofdtoernooi goed en win mooie geldprijzen via VoetbalGokken.nl.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers