Europa League
01/12/20203 reacties

Stunt AZ Alkmaar opnieuw in Europa League tegen Napoli?

Stunt AZ Alkmaar opnieuw in Europa League tegen Napoli?
Aanstaande donderdag heeft AZ Alkmaar met Napoli een loodzware Europa League wedstrijd af te werken. De ploeg van trainer Arne Slot wist de heenwedstrijd in Napels maar zijn de Alkmaarders er toe in staat dit kunstje ook in het AFAS Stadion over te doen. Koning TOTO houdt die optie open en heeft verrassend hoge odds voor je gereedstaan.

Arne Slot: “Geloof in winstkansen Napoli”

AZ-trainer Arne Slot beleefde een onvergetelijke avond in Napels toen zijn team wist te winnen van Napoli met 0-1. “Die wedstrijd tegen Napoli zit nog niet in mijn achterhoofd, nee”, zegt de AZ-trainer. Slot denkt dat winnen van de Italiaanse ploeg in het AFAS Stadion ook mogelijk is. “Nou, we hebben al heel veel wedstrijden goed gespeeld. Ik geloof zeker dat we dat kunnen. Maar we spelen wel tegen een Europees topteam.”

“Veel respect voor tegenstander”

Slot kijkt er dan ook na uit om Napoli in Alkmaar te mogen verwelkomen. “Als liefhebber kijk ik al jarenlang met veel plezier naar Napoli. Ze hebben fantastische aanvallers die individueel het verschil kunnen maken. Wat ook opvalt is de discipline als het om verdedigen gaat. We hebben veel respect voor de tegenstander, maar daarnaast hebben we ontzettend veel zin om het opnieuw tegen Napoli op te nemen”, aldus Slot aan het einde van zijn voorbeschouwing op de topper tegen de Italiaanse Serie A formatie die me het overlijden van Diego Maradonna gebrand is om resultaten neer te zetten.

Gennaro Gattuso: “Lat hoger leggen tegen AZ”

Napoli-trainer Gennaro Gattuso was verbaasd dat zijn team thuis niet kon winnen van AZ en heeft veel respect voor de Alkmaarders. “Vorig jaar was AZ samen met Ajax de beste ploeg van Nederland. Wij mogen AZ dus niet onderschatten. We moeten de lat hoger leggen”, stelt Gattuso vast in zijn perspraatje waarin hij vooruitblikt op deze Europa League wedstrijd in Alkmaar.

“In Alkmaar als team goed voetbal spelen”

Afgelopen weekend werd er met 4-0 gewonnen van AS Roma en dat geeft de trainer een goed gevoel voor het duel tegen AZ. “We moeten in elke wedstrijd spelen met deze intensiteit. We weten dat we niet altijd 100 procent zijn in elke wedstrijd. Maar dat is waarom mentaliteit is zo belangrijk. We moeten in Alkmaar als team goed voetbal spelen”, aldus de trainer van Napoli over de kansen van zijn team.

Statistieken

In poule F van de Europa League is Napoli koploper van de groep met negen punten. Real Sociedad staat met zeven punten op de tweede plek. Ook AZ heeft zeven punten, maar staat derde omdat zij uit bij de Spaanse ploeg niet wisten te winnen en in Alkmaar werd er gelijkgespeeld. Rijeka is met nul punten de nummer vier en voor de Kroatische ploeg is er niets meer te halen in de poule.

Head 2 Head

AZ wist de eerste wedstrijd in de groep te winnen van SC Napoli. In Napels werd het 0-1 voor de ploeg van trainer Slot. Dani de Wit maakte het doelpunt voor de Alkmaarse ploeg en Napoli wist dat niet meer goed te maken. Het was voor AZ Alkmaar de eerste keer dat het uitspeelde bij Napoli. De Italiaanse ploeg nog niet eerder in Alkmaar op bezoek geweest en beleefd donderdag dus een Europese primeur.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ begon de week met een uitoverwinning bij Heracles Almelo: 1-2 in de Eredivisie. De ploeg van trainer Slot heeft een reeks van drie ongeslagen wedstrijden in de competitie opgebouwd. Ook in de Europa League weten de Alkmaarders goed voet bij stuk te houden.Na de zege in Napels werd Rijeka met 4-1 verslagen. Bij Real Sociedad werd er verloren, maar met 1-0 werden de Alkmaarders zeker niet weggespeeld door de Spaanse ploeg. Vorige week hield het nog de nul 0-0 tegen de nummer Ă©Ă©n van de Spaanse La Liga.

Huidige vorm Napoli

Napoli speelde afgelopen zondag tegen AS Roma en wist met 4-0 te winnen. In de Serie A staat Napoli op de vijfde plek van de Italiaanse competitie. Vorige week werd er thuis ook al gewonnen van Rijeka: 2-0. Toch is de ongeslagen reeks van de ploeg uit Napels niet langer dan twee gewonnen duels op een rij. Eind november verloor Gli Azzurri I Partenopei met 1-3 van AC Milan.

Lappenmand

AZ speelt donderdag zonder Jordy Clasie en Jeremy Helmer. Clasie heeft gezondheidsklachten en zal daar donderdag nog niet van hersteld zijn. Helmer is al langere tijd geblesseerd aan zijn been en moet derhalve ook toekijken.Trainer Gattuso mist met Elseid Hysaj en Amir Rrahmani (beiden gezondheidsproblemen) twee verdedigers missen. Ook Victor Osimhen kan niet meespelen met SC Napoli. De spits heeft een schouderblessure.

Prognose

Wij voorspellen niet nog een stunt van AZ tegen Napoli. Onze wedtip is een 1-3 voor Napoli. Denk jij dat AZ wel gaat winnen of gelijkspelen. Wat je voorspelling ook is de odds van TOTO.nl zijn voor dit Europa League duel om te smullen. Hieronder vind je alvast de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor AZ - Napoli.

Quoteringen AZ Alkmaar - Napoli

De gemiddelde quoteringen voor de wedstrijd van donderdag zijn als volgt ingedeeld. De hoogste odd wordt uitgekeerd als AZ wint. Jouw inleg wordt x 3.90 keer meer waard als de Alkmaarders opnieuw stunten tegen de ploeg uit Napels.Een gelijkspel wordt met x 3.70 keer je inleg ook hoog ingedeeld in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers. Verwacht je een zege van Napoli? Met x 1.81 keer je inleg wordt een overwinning van de ploeg van trainer Gattuso zeer goed beloond.
De UEFA Europa League AZ Alkmaar – Napoli wordt gespeeld op donderdag 3 december om 21:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Denk jij dat AZ wint of gaat Napoli er met drie punten vandoor en laat het de Alkmaarders in de kou staan? Jouw voorspelling kan zeer waardevol zijn bij de TOTO. Vul vandaag alvast de juiste voorspelling in en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers