Europa League
27/05/20196 reacties

UEFA Europa League finale 2019: Chelsea – Arsenal

UEFA Europa League finale 2019: Chelsea – Arsenal
Komende woensdag wordt de finale van de Europa League gespeeld. Het is - net als bij de Champions Leaguefinale van zaterdag – een Engels onderonsje: Chelsea FC neemt het in Baku (Azerbeidzjan) op tegen The Gunners van Arsenal. Wie pakt deze grote prijs en wordt de opvolger van Atletico Madrid: Chelsea of Arsenal? VoetbalGokken blikt vooruit op dit heerlijke voorgerecht van de UEFA Champions League en zet de beste odds voor deze Europa League finale voor je op een rij! Durf jij het aan om de winnaar te voorspellen?  

Chelsea-trainer Sarri verwacht “open wedstrijd” tegen Arsenal

Maurizio Sarri, de Italiaanse manager van Chelsea, hunkert net als de hele club naar een prijs. Maar bij Chelsea weten ze inmiddels wel dat Arsenal niet zomaar verslagen kan worden: “Een wedstrijd tegen Arsenal is normaal gesproken een hele open wedstrijd. Ze hebben met Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang twee zeer gevaarlijke spitsen. Sowieso is Arsenal aanvallend heel sterk. Ze zijn agressief, kunnen goed druk zetten en het is niet gemakkelijk om tegen ze te spelen. In zo'n duel zou Ruben Loftus-Cheek bij ons een belangrijke rol hebben gespeeld. Maar hem zijn we helaas nog een tijd kwijt. Hoelang dat is? Ik denk dat hij over vier tot zes maanden weer aan trainen kan gaan denken.”

N’Golo Kante

Tegenover de zekere absentie van Loftus-Cheek staat mogelijk de terugkeer van N'Golo Kanté. Hij is herstellende van een blessure. “We zijn druk bezig hem op te lappen en hij heeft gisteren een deel van de groepstraining meegedaan”, aldus Sarri. “We zijn optimistisch voor woensdag, ik denk dat hij mee kan doen in de finale. Of dat ook voor Antonio Rüdiger geldt? Nee, geen schijn van kans. En Callum Hudson-Odoi ook niet. De enige die we er nu nog bij kunnen krijgen is Kanté.”

“Finale winnen heel belangrijk voor ons”

Het is niet zo dat we deze finale wilden spelen om ons te verzekeren van Champions League-voetbal, zeker niet”, verzekert de manager woensdag. “We wilden de Champions League bereiken via de competitie, en daarnaast wilden we een prijs winnen. Dat is de reden dat we deze finale belangrijk vinden”, aldus Sarri.

Arsenal-coach Unai Emery: “Chelsea is sterk spelend team”

Voor Arsenal is de Europa Leaguefinale een echte hoofdprijs, al moest coach Unai Emery aan het begin van dit seizoen praten als Brugman om zijn spelers het belang van de Europa League duidelijk te maken. “We spelen in eerste instantie natuurlijk voor een hoge klassering in de Premier League, maar we zijn nu volledig gefocust op dit toernooi. En dat moet ook, want Chelsea is een goed elftal, met een goede coach en een sterke speelstijl. Maar wij zijn klaar om grootste dingen te laten zien in Baku”, zegt hij in de Daily Mail.

“Chelsea niet voor niets in finale”

Emery kent Sarri en Chelsea heel goed: “Ze zijn als derde geëindigd in de competitie en staan niet voor niks in de finale. Ik heb enorme waardering voor Sarri. Hij is een hele goede trainer. Als ik wedstrijden van Chelsea bekijk, dan zie ik duidelijk de hand van Sarri. Het wordt een mooie finale.”

Lappenmand

In de eindstrijd zal Arsenal het moeten doen zonder Hector Bellerin, Rob Holding en Danny Welbeck. Hoewel die laatste misschien nog mee zou kunnen doen, vertelt Sarri: “Danny is aangesloten bij de groep. Hopelijk krijgen we hem fit voor de finale.”

Road to final

Chelsea versloeg Eintracht Frankfurt, waar de Nederlanders Jonathan de Guzman en Jetro Willems onder contract staan, in de halve eindstrijd. De Londense ploeg had wel een verlenging nodig om de Duitsers uit het toernooi te knikkeren. Arsenal rekende af met Valencia door de Spaanse ploeg tweemaal op een forse nederlaag te trakteren: 3-1 in Londen en 2-4 in Valencia.

Reeksen

Voor de halve finales hadden Chelsea en Arsenal ook al de nodige hordes genomen. Chelsea won achtereenvolgens van Malmö FF, Dinamo Kiev en Slavia Praag. Arsenal had een iets lastiger traject. The Gunners knikkeren BATE Borisov, Stade Rennes en Napoli uit het Europa League toernooi alvorens het ticket naar Baku geboekt kon worden.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Europa League Finale

De bookmakers zien Chelsea als de favoriet, al verschillen de pre-wedstrijdquoteringen niet heel veel. Een zege van Chelsea zorgt bij TOTO momenteel voor een uitkering van x 2,41. Pakt Arsenal deze hoofdprijs? Dan is de quotering x 3,10. De hoogste odds worden uitgekeerd bij een gelijkspel en verlenging: x 3,45.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De UEFA Europa League finale seizoen 2018 -2019 Chelsea FC – Arsenal wordt gespeeld op woensdag 29 mei 2019 om 21:00 uurin het Baku Olympic Stadium in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku. Welke ploeg uit Londen reist terug met de Europa League beker? Bekijk de odds via voetbalgokken en zet nu in op jouw favoriet! Ga de zomerstop in met een echte prijs, want echte winnaars winnen prijzen! Doe jij mee? Ga nu naar onze bookmakers pagina en voorspel de winnaar van de Europa League finale! Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers