Europa League
18/03/20214 reacties

UEFA Europa League: Young Boys – Ajax Amsterdam

UEFA Europa League: Young Boys – Ajax Amsterdam
Ajax Amsterdam gaat aanstaande donderdag op weg naar Young Boys voor de return in de achtste finales van de UEFA Europa League. De Amsterdammers verdedigen een 3-0 voorsprong in het Wankdorf Stadion te Bern. Het kan dus bijna niet meer misgaan voor de Ajacieden. Wat is jouw voorspelling voor deze uitwedstrijd van de Ajacieden in het Zwitserse Bern.

Erik ten Hag: “We moeten in Bern voorzichtig zijn”

Ajax-trainer Erik ten Hag juicht niet te snel, maar Ajax staat na de 3-0 zege zowat in de kwartfinale van de Europa League. “Je moet altijd voorzichtig zijn, maar dit is een heel goede uitslag, zeker Europees. De nul was belangrijk en als je er dan zelf drie maakt: duidelijke cijfers”, zegt trainer Ten Hag die donderdag de return tegen Young Boys speelt.

“We moeten donderdag goed zijn”

Ajax hoeft in Bern niet veel meer te presteren om opnieuw de koker in te gaan voor de loting van de kwartfinales. Donderdagavond moet de klus gedaan worden in het Wankdorf Stadion. “Dan moeten wij ook heel goed zijn om hun uit te schakelen”, zegt ten Hag die Young Boys nog altijd niet wil onderschatten. “Het is het een heel goede ploeg. Dat mogen wij niet vergeten”, aldus de trainer van Ajax.

Gerardo Seoane: “Return tegen Ajax moet anders”

Young Boys-trainer Gerardo Seoane begint donderdagavond aan een zware klus. Zijn team moet de drie gemaakte doelpunten van Ajax zien weg te poetsen. “Een nederlaag van 3-0 is fors. Toch gaan we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de return. We geven het niet op. Maar het zal wel heel anders moeten”, zegt Seoane.

“We zijn niet bang voor de aanvalsmachine van Ajax”

In de vorige ronde schakelde Young Boys het Duitse Bayer Leverkusen uit en dat geeft trainer Seoane moed. Net als Ajax speelt de ploeg van trainer Peter Bosz aanvallend voetbal. “In de return hebben we toen sensationeel verdedigd”, blikt de trainer terug naar de tweede wedstrijd tegen Leverkusen. “We zijn daarom ook niet bang voor de aanvalsmachine van Ajax. We moeten compact, agressief en solidair aantreden. Tegelijkertijd mogen we onze eigen kwaliteiten niet vergeten. Als we de bal hebben, moeten we moedig vooruit spelen, zelf wat creëren”, besluit Seoane.

Statistieken

Ajax verdedigt in Bern een 3-0 voorsprong op de Zwitserse ploeg. Mocht Young Boys winnen met minder doelpunten dan dat de Ajacieden in eigen huis hebben behaald of gelijkspelen, dan is Ajax als nog de winnaar van de achtste finales.

Head 2 Head

Ajax is nog niet eerder naar Young Boys op pad geweest om de Zwitserse ploeg in Europese toernooien te ontmoeten. Terugblikken naar eerder gespeelde duels in Bern heeft dus geen zin.

Huidige vorm Young Boys

Nadat de Young Boys van Ajax in Amsterdam verloor, ging het in de Zwitserse Super League ook niet lekker. De ploeg van trainer Seoane staat op de eerste plek en moest het zondag opnemen tegen de nummer zes St. Gallen. Het werd 2-2 voor Young Boys op bezoek bij de middenmoter van de competitie en dat was de vierde keer op een rij dat er gelijkgespeeld werd door de ploeg uit Bern.

Huidige vorm Ajax

Ajax liet afgelopen weekend geen punten liggen toen het op bezoek ging bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer Ten Hag scoorde tweemaal. PEC wist het net niet te raken en dus waren de drie punten weer verdiend door de Ajacieden: 0-2. De Amsterdammers staan eerste in de Eredivisie en hebben inmiddels acht punten meer dan de nummer twee PSV Eindhoven.

Lappenmand

Trainer Seoane kan donderdag tegen Ajax niet beschikken over Esteban Petignat (gescheurde kruisband), David von Ballmoos (hersenschudding), Mohamed Camara en Ulisses Garcia (beiden geblesseerd).Ajax-trainer Ten Hag kan Noussair Mazraoui (oogblessure) en Daley Blind (knieblessure) door kwetsuren niet meenemen naar Young Boys. Het is nog afwachten of de zieke Jurriën Timber meereist met de Amsterdamse ploeg.

Prognose

De klus moet te klaren zijn voor dit huidige Ajax denken wij. Onze wedtip is dat Ajax in Bern met 0-2 gaat winnen. Vermoed jij dat ook of verwacht je dat Young Boys nog zal scoren of zelf wint? Neem onderstaand odd-overzicht door en kijk welke pre-odd past bij jouw voorspelling.

Quoteringen Young Boys – Ajax Amsterdam

De pre-odds voor de wedstrijd van Ajax in Bern zijn hoog ingeschaald. De hoogste odd in het 1X2 spelsysteem wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in Stadion Wankdorf. Gemiddeld keert Koning TOTO x 3.70 keer de inleg uit.Een overwinning van Young Boys staat genoteerd op x 3.00 keer je speelbedrag. Weet de ploeg van trainer Ten Hag ook in Bern te winnen van Young Boys? Zet dan in op winst van Ajax en ontvang je speelbedrag x 2.09 keer terug as jij gelijk krijgt.
De UEFA Europa League wedstrijd Young Boys – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op donderdag 18 maart om 21:00 uur in Stadion Wankdorf te Bern. Winnen de Ajacieden de uitwedstrijd en gaat de ploeg uit Amsterdam door naar de laatste acht? Laat jouw voorspelling vandaag nog achter via VoetbalGokken.nl en profiteer van de hoogste odds!

De beste Online Bookmakers