Europa League
30/07/2018

Vitesse moet thuis klus klaren in voorronde Europa League

Vitesse moet thuis klus klaren in voorronde Europa League
Het was even billen knijpen voor de Vitesse-supporters. Viitorul Constanta kwam namelijk al direct na rust op een 2-0 voorsprong en de Europese droom van de Arnhemmers leek al vroeg uit elkaar te spatten. Gelukkig werd de scheve situatie snel recht gezet dankzij goals van Tim Matavz (54e minuut) en Brian Linssen (72e minuut). De rode kaart voor Viitorul-speler Artean hielp Vitesse niet meer aan een overwinning, maar zorgt er wel voor dat de invaller-spits komende donderdag niet mee zal spelen. Gaat Vitesse het karwei afmaken in de Gelredome? VoetbalGokken blikt vooruit op deze zeer belangrijke Europese return.

Vitesse-trainer Slutskiy: “We kunnen veel beter”

De nieuwbakken trainer van Vitesse Leonid Slutskiy was alles behalve tevreden over de 2-2 in de heenwedstrijd. “Na de 2-0 achterstand ben ik blij dat het nog 2-2 wordt, maar vooraf was ik hier absoluut niet blij mee geweest. Het zal donderdag in Arnhem veel beter moeten. We kunnen ook veel beter”, aldus de coach overtuigend op de clubwebsite van de Arnhemmers.

FC Barcelona-stijl

Slutskiy analyseerde vooraf de tegenstander goed en weet dan ook prima wat hij komende donderdag in de Gelredome kan verwachten als er door de thuissupporters wordt verwacht dat Vitesse het spel gaat maken. “Dit is een belangrijke test voor mij en het team. Ik hoop dat we er klaar voor zijn”, legt hij uit op het digitale huis van de club. “Viitorul heeft een goede balans tussen ervaren en jonge spelers. Ze spelen 3-4-3 en hebben enkele briljante spelers. Ze spelen het liefst tikkie-takkievoetbal, FC Barcelona-style. Met veel korte passes. We hebben echter een goed plan bedacht om dat te bestrijden, want elk team heeft z'n zwaktes en sterkten”, aldus een uiterst zelfverzekerde Slutskiy.

Brian Linssen: “Wij zijn in het voordeel”

Brian Linssen groeide vorig seizoen uit tot één van de sterkhouder van het huidige Vitesse. In de heenwedstrijd speelde hij niet heel opvallend, maar was met een rake kopbal wel de maker van de belangrijke 2-2: “Dit is niet waar we op gehoopt hadden van tevoren, maar het had ook slechter gekund met een 2-0 achterstand”, sprak Linssen. “Dit is een goede uitgangspositie. Wat dat betreft telt alleen het resultaat. Het is wel jammer dat we die 2-3 niet meepikken, maar met de 2-2 de return in Arnhem ingaan betekent wel dat wij in het voordeel zijn”, aldus de vleugelaanvaller in De Gelderlander.

Viitorul-trainer Georghe Hagi: “Vitesse zet goed druk en heeft snelle counter”

“We hebben een jong team, met veel talentvolle spelers”, zei Hagi tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel in de tweede voorronde. “We hebben weinig Europese ervaring, dit is een grote test. Maar deze wedstrijd is ook meteen een kans om te laten zien hoe wij spelen en dat wij ons niet aanpassen. Het wordt een mooie wedstrijd, met twee teams die willen voetballen. Maar het zal ook moeilijk worden voor ons. Vitesse is een sterke Nederlandse ploeg, die snel druk zet én goed is in de counter. Het belangrijkste is om geen tegengoal te krijgen en in ieder geval één doelpunt te maken.”

Bradley de Nooijer: “Er komt een bus uit Zeeland naar Arnhem”

Speciaal voor de Nederlandse Bradley de Nooijer komt er een bus uit zijn geboortestreek Zeeland naar de wedstrijd tegen Vitesse kijken: “Al mijn familie en vrienden zijn er donderdag bij als we de return spelen tegen Vitesse”, zo vertelt hij trots voor de camera van Fox Sports. “Het is een soort thuiswedstrijd voor mij en we mogen uiteindelijk tevreden zijn dat we met 2-2 aan de return beginnen. Het is ontzettend gaaf om tegen een Nederlandse ploeg te spelen. Maar natuurlijk hoop ik dat wij gaan winnen.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Vitesse versus FC Viitorul

De bookmakers hebben weer aantrekkelijke quoteringen voor je klaar staan en hebben Europa League return-wedstrijd in de Gelredome weer uiterst zorgvuldig ingedeeld. Een zege en dus ook een plekje in de volgende ronde van Viitarol wordt met x 7.55 keer de inleg het hoogst beloond. Grijpt Vitesse zijn kans en wint het in eigen stadion? Zet dan in op winst van Vitesse en ontvang je inleg x 1.37 keer terug als dit gaat gebeuren. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 4.65 weer vele malen hoger beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return van de voorronde Europa League Vitesse – FC Viitorul wordt gespeeld op donderdag 2 augustus om 20:00 uur in de Gelredome te Arnhem. Rekenen de Arnhemmers nu definitief af met de club uit Roemenië of zijn de kaarten nog lang niet geschud? Welk team zien we terug in de laatste voorrondes van de Europa League.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers