Europa League
15/08/2018

Vitesse moet volle bak in uitwedstrijd bij FC Basel

Vitesse moet volle bak in uitwedstrijd bij FC Basel
Het wordt voor Vitesse een gigantisch mooie uitdaging: de kleine nederlaag (0-1) die het vorige week in de Gelredome tegen FC Basel leed weg te poesten. Komende donderdag moet het gebeuren als de Arnhemmers in Sint Jacob Park de return spelen van deze Europa League-voorronde. Denk jij dat Vitesse nog kans maakt? Laat dan nu je voorspelling achter op VoetbalGokken en pak een geweldige uitkering als Vitesse gaat winnen in Zwitserland! Bij Vitesse gelooft men er in elk geval heilig in, de bookies zien echter Basel als absolute topfavoriet.

Slutskiy: “Als we zelfde niveau halen maken we kans”

Volgens trainer Leonid Slutskiy had Vitesse vorige week helemaal niet hoeven verliezen. Hij vond dat zijn ploeg de bovenliggende partij was: “Maar daar koop je natuurlijk niks voor als er op het laatst toch nog een tegengoal volgt”, zegt hij teleurgesteld. Wel geeft het spelniveau de coach vertrouwen voor de return van komende woensdag: “We lieten ons niveau zien en speelde geconcentreerd en waren veel beter dan Basel. Het was de beste wedstrijd tot nu toe. 0-1 is een lastige uitslag, maar als we komende donderdag hetzelfde niveau halen, hebben we een kans om door te gaan”, zo vertelt de Rus aan TV Gelderland.

“In Europese wedstrijden gaat het om details”

Slutskiy zegt verder dat zijn ploeg killer instinct mist en dat er te lang op een overwinning is gejaagd. “0-0 is Europees gezien ook een goede uitslag, maar we zijn blijven jagen op die zege. Dat gaan we donderdag anders aanpakken en dat gaat misschien het verschil maken, want in Europese wedstrijden gaat het om een paar momenten waarin een wedstrijd wordt beslist. Er zijn nog steeds kansen, vooral als we snel scoren in de return. We gaan aanvallend spelen en zo hopen we de 0-1 achterstand weg te poetsen waardoor we alsnog doorgaan naar volgende ronde.”

Alexander Buttner: “We gaan daar ook kansen krijgen”

Verdediger Alexander Buttner is hoopvol gestemd als het gaat over de kansen voor Vitesse. “Als je ziet hoeveel kansen we thuis kregen, dan weet ik zeker dat we daar ook kansen gaan krijgen. Je weet dat Basel een goede ploeg heeft, maar wij waren in de heenwedstrijd de betere ploeg dus dat zullen we donderdag moeten uitbuiten.”

FC Basel-spits Ricky van Wolfswinkel: “Uitzege heel belangrijk voor ons”

Het was uitgerekend ex-Vitesse speler Ricky van Wolfswinkel die Vitesse vorige week de das om deed. De spits maakte vlak voor de tijd de enige goal en verwacht dat dit genoeg zal zijn om het karwei in St. Jacob Park af te kunnen maken: “Het is pijnlijk voor Vitesse en voor mij ook wel een beetje , maar ik ben blij voor mijn ploeg. Ik moet professioneel zijn en dan is een uitzege heel belangrijk als je speelt om een Europees ticket”, aldus de aanvaller na afloop van de heenwedstrijd. “Ik wens Vitesse het allerbeste toe en het is nog zeker niet gespeeld. Vitesse heeft vandaag laten zien dat het heel veel kan creëren, waarbij onze keeper een aantal keren handelend moest optreden. Wij speelden niet onze beste wedstrijd afgelopen donderdag, dus we zullen thuis meer moeten tonen want met 0-1 is het absoluut nog niet gespeeld”, sluit hij af voor de camera van TV Gelderland.

Marcel Koller: “Oppassen bij standaardsituaties”

FC Basel-trainer Marcel Koller denkt ook niet dat de wedstrijd al beslist is. In het heenduel viel hem vooral op dat Vitesse bij stilstaande momenten erg gevaarlijk is: “Vitesse heeft robuuste verdedigers en een lange spits. We moeten oppassen bij standaardsituaties, want daar ligt de kracht van Vitesse”, aldus de trainer van Basel dat afgelopen weekeinde met 3-2 won bij Sion. Ook Vitesse tankte vertrouwen door met 5-1 te winnen bij FC Groningen. Doordat AZ met 5-0 won van NAC is Vitesse geen koploper, maar staat na één speelronde tweede in de Eredivisie.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Basel FC vs Vitesse

De bookmakers belonen een overwinning van Vitesse het hoogst in deze wedstrijd. Mochten de Arnhemmers doorgaan naar de volgende ronde, dan wordt je inleg hierop x 5.35 keer beloond. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem x 3.95 keer je inleg mee. Een thuiszege van Basel staat genoteerd op x 1.59 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return in de Europa League voorronde Basel FC – Vitesse wordt gespeeld op donderdag 16 augustus om 20:00 uur in het St. Jacob-Park te Basel. Kan Vitesse de kleine schade nog herstellen en winnen in Zwitserland of is Basel thuis te sterk voor Slutskiy en zijn mannen? Laat je voorspelling vandaag al achter bij de bookmakers en zorg dat je wint.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers