Europa League
19/10/20203 reacties

Wint AZ uit van Napoli in de Europa League? Laat je voorspelling nu achter!

Wint AZ uit van Napoli in de Europa League? Laat je voorspelling nu achter!
AZ Alkmaar start donderdag de groepsfase van de Europa League met een loodzware uitwedstrijd tegen Napoli. De ploeg uit Alkmaar heeft het in de Eredivisie moeilijk, maar wellicht kan het zich in de Europa League wel meten met Napoli? Bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl wordt een zege van AZ torenhoog beloond. Ga jij voor de hoogste quotering of voorspel je een overwinning voor de ploeg uit Napels?

Gennaro Gattuso: “Goed resultaat halen tegen AZ”

Het was vorige week nog niet zeker of AZ naar Napoli kon afreizen voor de eerste wedstrijd in Groep F. Bij de Italiaanse ploeg waren een groot aantal spelers inclusief de trainer positief getest op corona. Napoli-speelde afgelopen weekend ook in de Serie A en trainer Gennaro Gattuso zegt dat zijn team er klaar voor is om aan de Europa League te beginnen. “Wij hebben er onwijs veel zin in. We starten thuis tegen AZ en we gaan voor een goed resultaat”, zegt de trainer in zijn voorbeschouwing.

“We weten wat we moeten doen”

AZ is wat onbekend voor Napoli, maar trainer Gattuso heeft zijn huiswerk gedaan en weet wat waar zijn team op moet letten. “Ik heb de laatste wedstrijden van AZ bekeken en we weten wat ons te doen staat. Donderdagavond winnen van AZ zal een goed begin zijn in Groep F”, zo stelt Gattuso vast.

Arne Slot: “Napoli is een hele mooie tegenstander”

AZ bevindt zich in zwaar weer. In de Eredivisie weet de ploeg van trainer Arne Slot maar niet te winnen. De uitwedstrijd bij Napoli wordt dan ook een zware klus voor de ploeg uit Alkmaar, maar trainer Slot houdt de moed erin. “Iedereen kijkt automatisch als eerste naar de club uit pot 1 en in ons geval is dat Napoli, een mooie tegenstander. Ik denk dat iedere voetballer het mooi vindt om tegen dit soort tegenstanders te spelen.”

“Bijzondere ervaring”

De trainer wil dan ook niets weten van op de vraag of zijn team wel klaar is voor dit soort uitstapjes naar topploegen in Europa. “We willen ons juist meten met een club als Napoli, dat normaal in de Champions League speelt. Het is een heel sterke ploeg. Ik denk niet dat AZ er eerder tegen heeft gespeeld. Het wordt een bijzondere ervaring”, besluit Slot.

Statistieken

In de Europa League is AZ in Groep F gelood samen met het Spaanse Real Sociedad en het Kroatische HNK Rijeka. Op papier gezien wordt het voor de Alkmaarders een zware klus om bij de eerste twee te komen. AZ begint het avontuur met een uitwedstrijd tegen Napoli en Real Sociedad gaat op bezoek bij Rijeka.

Head 2 Head

AZ heeft geen graadmeter als het gaat om voorgaande H2H-duels die de Alkmaarders gespeeld hebben tegen Napoli. Het is namelijk nog niet eerder voorgekomen dat de ploegen tegenover elkaar kwamen te staan. Donderdag wordt er dus een nieuw hoofdstuk geschreven in de clubhistorie van AZ!

Huidige vorm Napoli

In de Italiaanse Serie A draait Napoli mee in de top vier. Afgelopen weekend werd Atalanta Bergamo met Sam Lammers, Marten de Roon en Hans Hateboer in de geleden uitgeschakeld met 4-1. Oud-PSV’er Hirving Lozano scoorde tweemaal in dit duel. Net voor de interlandbreak werd er wel verloren van Juventus met 3-0.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ smacht naar een eerste zege van dit seizoen. In de Eredivisie behaalde de ploeg van trainer Slot vier gelijke spelen op een rij. Afgelopen week werd er thuis tegen VVV Venlo met 2-2 weer een gelijkspel uit het vuur gesleept. Dat was net voor de Nations League duels van Oranje ook al het geval bij Sparta in Rotterdam: 4-4. Op Het Kasteel moest AZ er hard voor werken om nog Ă©Ă©n punt mee naar huis te kunnen nemen.

Lappenmand

Bij Napoli zijn er een aantal spelers die positief zijn getest op corona en dus niet mogen meespelen. De twee middenvelders Piotr Zielinski en Eljif Elmas zullen er om die reden niet bij zijn. Lorenzo Insigne is sinds eind september geblesseerd aan zijn dijbeen en kan ook niet aantreden tegen AZ.Trainer Arne Slot heeft tot op het moment van schrijven de beschikking over een geheel fitte selectie voor dit EL-duel tegen SC Napoli.

Prognose

Onze voorspelling kan hard aankomen bij de AZ-fans, want wij verwachten geen zege van de Kaaskoppen in Napels. Sterker nog wij denken dat de ploeg van trainer Slot weg wordt geblazen. Onze voorspelling is 4-0 voor Napoli. Kijk in het 1X2 spelsysteem wat jouw voorspelling waard kan worden en houd ook de quoteringen in de overige speeltechnieken goed in de gaten.

Quoteringen Napoli – AZ Alkmaar

De bookmakers keren zeer hoge odds uit bij dit uitduel van AZ in de Europa League. Grijpen de Alkmaarders hun kans en wint het van Napoli? Dan wordt bij de TOTO de hoogste odd van dit duel x 8.35 keer je inleg uitgekeerd.Nog een hoge quotering vinden we terug bij een gelijkspel. Als de punten in Napels gedeeld worden, dan wordt jouw inlegbedrag x 5.25 keer meer waard. In het 1X2 spelsysteem staat een zege van Napoli op x 1.30 keer de inleg genoteerd.
De Europa League wedstrijd Napoli – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 22 oktober om 18:55 uur in het San Paolo Stadion te Napels. Denk jij dat AZ een kans maakt of speel je op een overwinning van Napoli? Bij Koning TOTO kun je op elke uitslag en statistiek wedden die je maar wilt. Heb je het goed, dan wordt je inzet altijd goed beloond!

De beste Online Bookmakers