FA Community Shield
25/08/20202 reacties

Arsenal en Liverpool strijden om winst in FA Community Shield 2020

Arsenal en Liverpool strijden om winst in FA Community Shield 2020
In Engeland wordt aanstaande zaterdag de FA Community Shield. Bekerwinnaar Arsenal en landskampioen Liverpool met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de geleden gaan het tegen elkaar opnemen in het Wembley Stadion te Londen. Bij de TOTO betekent dit een goede reden om de odds hoog in te schalen voor de spelers die via VoetbalGokken.nl een weddenschap willen sluiten op hun favoriete ploeg. Speel jij op Arsenal of maak jij een mooie deal met Koning TOTO voor een zege van The Reds?

Mikel Arteta: “Liverpool heeft een geweldige ploeg”

Arsenal mag volgend seizoen spelen in Europa dankzij het winnen van de FA Cup en mag als bekerwinnaar ook de FA Community Shield tegen landkampioen Liverpool spelen. Het is tegelijkertijd de aftrap voor het seizoen 2020 – 2021. Arsenal-trainer Mikel Arteta is er klaar voor. “Ik heb mijn visie en mijn plannen aan mijn spelers gepresenteerd en samen zullen we ons best doen om de ploeg in de best mogelijke positie te krijgen om een geweldige ploeg als Liverpool toch te verslaan ”, zegt de trainer van The Gunners.

“Zaterdag zijn we er klaar voor”

Mocht die  niet gewonnen worden, dan is de trainer van Arsenal nog dik tevreden over het afgelopen seizoen. “We hebben van het moment genoten dat we de FA Cup hebben gewonnen en daardoor alsnog Europa in kunnen. Dat was een grote opluchting en ik ben heel blij. We hebben een aantal zeer veeleisende maanden gehad, maar zaterdagavond zullen wij er weer klaar voor zijn”, zegt Arteta zelfverzekerd in de Engelse media.

Jurgen Klopp: “Veel getraind voor clash met Arsenal”

Liverpool bereidde zich tegen het Duitse Stuttgart voor op de  tegen Arsenal. Trainer Jurgen Klopp was blij met hoe zijn spelers wonnen van de Duitse ploeg met 3-0 en zegt klaar te zijn voor de trip naar het Wembley Stadion voor de ontmoeting met Arsenal. “We hebben zo veel mogelijk getraind en we zijn er klaar voor om tegen Arsenal de  te spelen. Met de oefenwedstrijd tegen Stuttgart probeerden we alles uit en konden wij ons ritme weer pakken”, zegt Klopp in de aanloop naar zondag.

“Tegen Arsenal op ons best zijn”

Klopp weet wat de sterke punten van The Gunners zijn en hoopt dat zaterdag met zijn team te kunnen bestrijden. “Arsenal is een aanvallend team dat is hun sterke kant, maar hun defensieve organisatie wordt ook steeds beter. We moeten zaterdag op ons best zijn om ook deze prijs te winnen”, aldus een heldere analyse van Klopp.

Statistieken

Arsenal won begin deze maand de FA Cup van Chelsea met 2-1. The Gunners versloegen eerder al Manchester City met 2-0 en Sheffield United met 1-2.Liverpool is na dertig jaar de landskampioen van Engeland. In de Premier League haalde de ploeg van trainer Klopp 99 punten binnen en liet de nummer twee Manchester City met 81 punten ver achter zich. Arsenal sloot het competitie seizoen op de achtste plek af.

Head 2 Head

Vorig seizoen troffen de teams elkaar nog aan in de achtste  van de EFL Cup. De wedstrijd werd met 5-5 een gelijkspel en dat betekende verlenging. Na een penaltyreeks wist Liverpool toch aan het langste eind te trekken. In de Premier League speelden de teams vorige maand nog tegen elkaar. In het Emirates Stadion van Arsenal werd het 2-1 voor The Gunners.

Huidige vorm Arsenal

Begin deze maand is de Premier League afgesloten en speelde Arsenal ook Europees geen duels meer. De laatste wedstrijd van trainer Arteta en zijn team was dus de  van de FA Cup tegen Chelsea (2-1). De laatste wedstrijd van de Premier League werd er nog gewonnen van Watford met 3-2.

Huidige vorm Liverpool

Ook Liverpool heeft geen Europese verplichtingen meer. De Champions League winnaar van vorig seizoen werd net voor de coronabreak al door Atlético Madrid uit het toernooi geknikkerd (2-3). Vorige maand oefenden de ploeg van trainer Klopp nog tegen Stuttgart. Het oefenduel tegen de Duitse ploeg werd met 3-0 gewonnen.

Lappenmand

Arsenal beschikt zaterdag niet over een geheel fitte spelersselectie. Zo moeten Gabriel Martinelli (knieblessure), Matteo Guendouzi (achilleshielblessure), Mesut Ozil (rugklachten) en Shkodran Mustafi (knieblessure) vanuit de ziekenboeg toekijken. Bij Liverpool zijn er geen meldingen van geblesseerde spelers bekend.

Prognose

Onze wedtip is simpel. Liverpool wint ook de  van de Community Shield. De doelpunten zullen je echter niet om de oren vliegen. We houden het bij een 1-2 voor The Reds. Er staat een leuke beloning te wachten bij Koning TOTO als Liverpool wint, maar de overige odds zijn vele malen hoger ingeschaald. Hieronder alvast een overzicht van de gemiddelde quoteringen van de TOTO.

Quoteringen Arsenal - Liverpool

De odd voor een zege van Arsenal wordt in het 1X2spelsysteem het hoogst ingedeeld. Jouw inleg wordt x 4.65 keer meer waard als The Gunners de laatste prijs van dit seizoen in handen krijgen.Een gelijkspel staat bij de TOTO op x 3.95 keer de inleg voor en wordt dan alleen uitgekeerd aan spelers die vooraf voorspelde dat er binnen de reguliere speeltijd geen winnaar uit de bus zou komen. Een zege van Liverpool met Virgil van Dijk en Wijnaldum als vedettes staat gemiddeld op x 1.63 keer je inleg.
De FA Community Shield wedstrijd Arsenal – Liverpool wordt gespeeld op zaterdag 29 augustus en begint om 17:30 uur in het Wembley Stadion van Londen. Speel via voetbalgokken mee en win! Zorg dat je voorspelling voor het eerste fluitsignaal bij ons binnen is en profiteer van de hoogste odds voor dit openingsduel van het Engelse voetbalseizoen!

De beste Online Bookmakers