Inside the Odds
13/06/2019

Brazilianen swingen bij start Copa América: x 3,75 keer je inzet!

Brazilianen swingen bij start Copa América: x 3,75 keer je inzet!
Aanstaande zaterdag begint de 46e editie van de Copa América.  Dit toernooi is eigenlijk de Zuid-Amerikaanse variant op het Europees Kampioenschap dat in Europa eens per 4 jaar wordt gespeeld. Bij de Copa América is er echter geen sprake van voorrondes. Alle Zuid-Amerikaanse landen die lid zijn van de Conmebol (de Zuid-Amerikaanse voetbalconfederatie) doen mee aan het eindtoernooi. Daarnaast nodigt de Conmebol bij iedere editie van de Copa América ook nog enkele gastlanden uit om voldoende deelnemers te hebben. Tijdens deze editie zijn Japan en Qatar hierdoor van de partij. Het toernooi vindt dit jaar plaats in Brazilië en belooft weer volop spektakel. Zoals gebruikelijk opent het gastland het toernooi. Dit doet Brazilië tegen Bolivia. Wat kunnen we verwachten van de openingswedstrijd? 

Brazilië als titelfavoriet ruim langs Bolivia: x 1,94 keer je inzet

Brazilië geldt als absolute favoriet voor het winnen van deze Copa América editie. Dat is niks nieuws, want Brazilië is eigenlijk voor ieder toernooi wel een van de topfavorieten. Ondanks het wegvallen van sterspeler Neymar vlak voor het toernooi, heeft Brazilië op papier veel kwaliteit in huis. Met onder anderen Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Willian en Richarlison wil Brazilië voor het eerst sinds 2007 weer met de beker in aan de haal gaan. De voorbereiding van A Seleção verliep uitermate goed: van Qatar werd met 2-0 gewonnen, Honduras werd met maar liefst 7-0 verslagen. Tijdens de wedstrijd tegen Honduras maakte Ajacied David Neres zijn eerste doelpunt voor Brazilië. De aanvaller maakt zich op voor zijn eerste eindtoernooi met Brazilië en mag hierbij zelfs hopen op een basisplaats tegen Bolivia. Gezien de vorm en de kwaliteit van Brazilië lijkt deze wedstrijd op voorhand een Abc’tje. Bolivia, nummer 59 op de FIFA ranking, beschikt over weinig bekende spelers en kan ook niet bouwen op een uitgebreide erelijst in het toernooi. Het wist in 1963 één keer het toernooi te winnen. De quotering bij winst voor Brazilië is door het kwaliteitsverschil dan ook erg laag. Je ontvangt hierbij x 1,07 keer je inzet. Vanwege het kwaliteitsverschil is het echter ook aannemelijk dat Brazilië ruim gaat winnen. Als Brazilië met minimaal twee doelpunten verschilt wint, ontvang je x 1,28 keer je inzet terug. Als ze dit doen met minimaal drie doelpunten verschil, ontvang je x 1,89 keer je inzet terug.

Brazilianen zorgen voor spektakel tijdens openingswedstrijd: tot x 3,45 keer je inzet

Brazilië ontloopt in haar poule met Bolivia, Venezuela en Peru alle andere mogelijke kandidaten voor de eindzege van de Copa América. Zo komen Argentinië en Colombia elkaar tegen in poule B, waar Chili en Uruguay elkaar ontmoeten in poule C. Op voorhand bevindt Brazilië zich dus ook nog eens in de makkelijkste poule. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de Goddelijke Kanaries zich al na twee duels verzekeren van de volgende ronde. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Bolivia kan Brazilië wat dat betreft een eerste signaal afgeven. Het zal willen beginnen met een klinkende overwinning, om op deze manier haar positie in poule A direct een enorme impuls te geven. De Brazilianen staan sowieso bekend om hun impulsiviteit.  Als het team het eenmaal op haar heupen krijgt, ontstaat er regelmatig een soort samba voetbal om het publiek te vermaken. Het is te verwachten dat Brazilië in eigen land direct met alle remmen los zal gaan spelen om zich zo snel mogelijk te plaatsen voor de kwartfinale.  Hierdoor liggen er op voorhand de nodige goals in het verschiet. Als Brazilië wint en er vallen meer dan 3 doelpunten in de wedstrijd, ontvang je x 2,14 keer je inzet terug. Als Brazilië wint en er vallen meer dan 4 doelpunten in de wedstrijd, ontvang je x 3,45 keer je inzet terug. Het aantal doelpunten betreft zowel doelpunten van Brazilië als Bolivia, als Brazilië uiteindelijk maar wint.

Bolivia parkeert de bus en stunt tegen Brazilië: tot x 35 keer je inzet!

Bolivia is met slechts één overwinning in haar laatste 16 wedstrijden niet bepaald in goede vorm. Het enige oefenduel voorafgaand deze Copa América ging ook verloren: Frankrijk was met 2-0 te sterk. Dat er uitgerekend tegen wereldkampioen Frankrijk werd geoefend, zal geen toeval zijn. Bolivia weet wat haar te wachten staat tegen Brazilië. Gezien het kwaliteitsverschil zal Bolivia de stand zo lang mogelijk gelijk willen houden, door Brazilië voorin zo weinig mogelijk ruimte te geven. Ze zullen hierdoor vooral veel spelers voor het eigen doel poseren en het balbezit aan Brazilië geven. Een mogelijke uitbraak met een doelpunt als gevolg zal Bolivia enkel als een fantastische bonus zien. Tegen het sterrenensemble van Frankrijk heeft Bolivia hier al goed op kunnen oefenen. Daarnaast is deze speelstijl voor Bolivia al een enigszins bekend én succesvol recept geweest in confrontaties met Brazilië. Ondanks de grote kwaliteitsverschillen, wist Brazilië slechts drie van de laatste zeven ontmoetingen met Bolivia winnend af te sluiten. Drie keer eindigde de wedstrijd gelijk, één keer won Bolivia. Ook Bolivia zal er alles aan doen om de Copa América goed te beginnen. Indien ze volledig tegen de verwachting in een punt pakken tegen Brazilië, ontvang je x 8,35 keer je inzet. Weten ze zelfs te winnen van Brazilië, ontvang je x 35,0 keer je inzet. 

De beste Online Bookmakers