Inside the Odds
26/06/2019

Clean sheet Colombia wint weer met minimaal verschil voor 5,90 keer je inzet!

Clean sheet Colombia wint weer met minimaal verschil voor 5,90 keer je inzet!
De Copa América begon ruim twee weken geleden aan haar 46e editie en inmiddels weten we welke teams zich hebben weten te plaatsen voor de knock-outfase.  Dit betreffen geen verassingen. Zo wist titelfavoriet Brazilië zich eenvoudig een weg te banen naar de volgende ronde, waarin ook outsiders Argentinië, Colombia, Chili en Uruguay present zullen zijn. Hiervan plaatste alleen Argentinië zich met de hakken over de sloot. Tijdens de kwartfinales ontlopen veel grote ploegen elkaar nog, zijnde het wel dat Colombia en Chili het tegen elkaar mogen opnemen. Deze wedstrijd is hiermee de blikvanger van de kwartfinales. Chili wist de laatste twee edities van de Copa América te winnen, waar Colombia tijdens de vorige editie op de derde plaats eindigde. Wat kunnen we verwachten van deze kwartfinale?

Colombiaanse defensie nog niet gepasseerd: tot x 3,15 keer je inzet

Colombia eindigde toch enigszins verassend eerste in poule B. Hiermee liet het Argentinië, Paraguay en Qatar achter zich. Tijdens de eerste speelronde wist Colombia direct Argentinië te verslaan, dat een armoedige indruk maakte. De Argentijnen kwamen nauwelijks in de buurt van doelman David Ospina. Colombia sloeg diep in de tweede helft met twee uitbraken toe en versloeg Argentinië hierdoor met 2-0. Vooraf werd al verwacht dat dit affiche de groepswinnaar zou bepalen, omdat Paraguay en Qatar van een beduidend minder kaliber zijn. Colombia wist dan ook zoals verwacht haar tweede en derde poulewedstrijd ook te winnen. In beide wedstrijden had het aan één doelpunt genoeg. Hierdoor heeft Colombia al haar wedstrijden in poule B gewonnen, wat opvallend genoeg tot een op papier zwaardere tegenstander heeft geleid dan nummer 2 Argentinië. Zij nemen het namelijk op tegen Venezuela. Erg veel zorgen zal Colombia zich hier echter niet om maken, want Los Cafeteros is bezig aan een ijzersterke reeks. Met name in defensief opzicht staat het elftal als een huis. In de gehele groepsfase incasseerde het geen enkel doelpunt. Ook in de voorbereiding op het toernooi werd het doel schoon gehouden, waardoor Colombia al vijf wedstrijden geen enkel tegendoelpunt heeft geïncasseerd. Als Colombia zaterdag opnieuw het doel schoon weet te houden, ontvang je x 2,37 keer je inzet. Indien Colombia wint en geen tegendoelpunt krijgt, ontvang je x 3,15 keer je inzet terug.

Gloriejaren Chili lijken voorbij: tot x 2,17 keer je inzet

Chili wist de laatste twee edities van de Copa América te winnen. Het beleefde hiermee haar meest succesvolle periode ooit. Tot deze twee titels wist Chili nog nooit een eindtoernooi te winnen. De selectie van Chili betrof een gouden generatie, mede door de aanwezigheid van Claudio Bravo, Arturo Vidal en Alexis Sanchez. Sinds de laatste Copa América winst in 2016 kenmerkt Chili zich echter door grote wisselvalligheid. Hierbij was het mislopen van het WK in 2018 de grootste tegenvaller voor La Roja. De gouden generatie lijkt haar beste tijd te hebben gehad. Arturo Vidal en Alexis Sanchez zijn nog altijd actief voor Chili, maar verkeren niet meer in hun vorm van enkele jaren geleden. Claudio Bravo is inmiddels afgezwaaid voor de nationale ploeg. Op de Copa América begon Chili aanvankelijk wel weer goed. Zo won het overtuigend met 4-0 van Japan en wist het Ecuador met 2-1 te verslaan. Tijdens de derde wedstrijd moest het echter haar meerdere erkennen in Uruguay. Het verloor met 1-0 en eindigde hierdoor op de tweede plaats in groep C. Gezien haar wisselvalligheid lijkt Chili een moeilijke tegenstander te hebben aan het constante Colombia. Als Colombia door gaat, ontvang je x 1,55 keer je inzet terug. Realiseren ze dit binnen de reguliere speeltijd (90 minuten), dan ontvang je x 2,17 keer je inzet.

Chili en Colombia geven elkaar weinig ruimte: tot x 7,95 keer je inzet

Historisch gezien zijn Chili en Colombia precies in evenwicht. Vijftien keer eerder speelden ze tegen elkaar. Hiervan won zowel Chili als Colombia vijf wedstrijden, waar het duel ook vijf keer zonder winnaar eindigde. Er kan dus wel gezegd worden dat beide landen aan elkaar gewaagd zijn. Dit blijkt ook uit de laatste edities, waarbij drie van de vier wedstrijden onbeslist eindigde. De laatste ontmoeting dateert van 2016 voor de WK-kwalificatie. Deze wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. In datzelfde jaar ontmoetten beide landen elkaar ook in de halve finale van de Copa América. Chili won toen met 2-0. Gezien het minimale kwaliteitsverschil tussen de landen ligt het voor de hand dat we zaterdag een verdedigende wedstrijd gaan zien. Colombia won in haar poule al twee keer met minimaal verschil. Chili zal op haar beurt weten dat het zich weinig kan veroorloven. De kans op het maken van meerdere doelpunten is immers erg klein vanwege de solide verdediging van de Colombianen. Naar verwachting zullen er dan ook weinig doelpunten vallen en zal de wedstrijd met minimaal verschil beslist gaan worden. Als er twee doelpunten of minder vallen, ontvang je x 1,50 keer je inzet terug. Bij één doelpunt of minder ontvang je x 2,60 keer je inzet. Tevens ontvang je x 5,90 als Colombia met 1-0 wint. Indien Chili met 1-0 wint, ontvang je x 7,95 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers