Inside the Odds
17/06/2019

Messi start jacht naar eerste hoofdprijs met doelpunt: tot x 5,00 keer je inzet!

Messi start jacht naar eerste hoofdprijs met doelpunt: tot x 5,00 keer je inzet!
De Copa América begint zaterdag aan haar 46e editie. Een dag later staan de eerste wedstrijden in poule B op het programma. In deze poule zijn Argentinië, Colombia, Paraguay en Qatar aan elkaar gekoppeld.  De eerste wedstrijd is hierbij meteen een absolute kraker: Argentinië speelt tegen Colombia. Naar verwachting zullen beide landen zich vroeg of laat gaan plaatsen voor de volgende ronde, maar wie dit als groepswinnaar zal doen is minder voorspelbaar. De winnaar van het duel zal direct een grote stap zetten in de richting van de groepswinst, aangezien de andere twee landen in de poule van een minder groot kaliber zijn.   De verliezer zal zich daarentegen in de opvolgende wedstrijden direct moeten herpakken om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Kortom, er staat direct druk op de ketel voor beide teams. Wat kan er verwacht worden van Argentinië – Colombia? 

Argentijnen kennen uitstekende balans tegen Colombia: x 2,14 keer je inzet

Argentinië en Colombia hebben een grote historie tegen elkaar. De landen kwamen 39 keer tegen elkaar in actie. De balans is hierbij ruimschoots in het voordeel van de Argentijnen. Ze wisten Colombia namelijk 24 keer te verslaan. Zeven keer eindigde de clash in een gelijkspel, acht keer wist Colombia aan het langste eind te trekken. In algemene zin laat de vorm van Argentinië de laatste jaren regelmatig te wensen over.  Het elftal kent veel pieken en dalen. Ondanks deze vorm hoefde het echter ook de laatste jaren van Colombia weinig te vrezen. Ook gedurende de laatste jaren is Argentinië tegen Colombia namelijk superieur. Van de laatste 17 onderlinge ontmoetingen won Argentinië er maar liefst 11. Colombia won slechts 2 keer. Op basis van de onderlinge balans lijkt Argentinië het wel prima te vinden om tegen Colombia te spelen en is het de favoriet voor de overwinning. Bij een nieuwe zege van Argentinië op Colombia ontvang je x 2,14 keer je inzet.

Colombia scoort weer niet tegen Argentinië: tot x 7,75 keer je inzet

De laatste onderlinge duels tussen Argentinië en Colombia eindigden dus vooral in overwinningen voor de Argentijnen.  Een andere opvallende statistiek aan deze duels is dat de Colombianen zelden het net wisten te vinden. In de laatste acht confrontaties wist Colombia maar één keer te scoren tegen Argentinië. De Argentijnen houden inmiddels al vijf duels op rij het doel schoon tegen Colombia. Dit is zeer opvallend, zeker omdat La Albiceleste niet bepaald bekend staat om haar defensieve kwaliteiten. Daarentegen beschikt Colombia over een aantal uitstekende aanvallers. Als Colombia opnieuw niet weet te scoren, liggen er mooie quoteringen in het verschiet. Als Argentinië wint en geen tegendoelpunt krijgt, ontvang je x 3,10 keer je inzet. Als de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigt (zoals de laatste twee edities op de Copa América), ontvang je x 7,75 keer je inzet terug.

Messi trekt de kar bij Argentinië: tot x 5,00 keer je inzet

Het is regelmatig onderwerp van gesprek: Lionel Messi bij het Argentijns elftal. De nationale verwachtingen zijn torenhoog, welke nog niet zijn waargemaakt door Messi. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar sleept met zijn club FC Barcelona de ene na de andere prijs in de wacht, maar met het nationale elftal van Argentinië won Messi nog nooit een prijs. Vier keer verloor hij een finale met Argentinië. Nationale media verwijten Messi dat hij het land niet genoeg bij de hand neemt, iets wat hem bij FC Barcelona wel lukt. Vanwege de forse kritieken dreigde Messi na de verloren Copa América finale in 2016 te stoppen bij het Argentijnse elftal. Op dit besluit kwam hij later terug. De individuele statistieken van Lionel Messi bij Argentinië spreken desondanks voor zich. Met 69 doelpunten is hij topscoorder aller tijden. Desondanks lijkt de Copa América een van de laatste kansen voor Messi op een hoofdprijs met La Albiceleste, gezien het feit dat hij inmiddels al 31 jaar is. Opnieuw lijkt Argentinië al haar kaarten op Messi in te zetten op het eindtoernooi. Als Messi tegen Colombia scoort, ontvang je x 2,23 keer je inzet. Als hij het eerste of het laatste doelpunt scoort, ontvang je x 5,00 keer je inzet.

Colombia in goede vorm sinds het WK: tot x 3,55 keer je inzet

Colombia zal zich niet graag buigen over de onderlinge statistieken tussen beide landen. In algemene zin is Colombia wel bezig aan een goede reeks. Zo draaide het een prima WK, waarin het in de knock-out fase na penalty’s werd uitgeschakeld door Engeland. Ook hierna zette Colombia een goede reeks neer. Alleen een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea werd met 2-1 verloren. Verder werd er 6 keer gewonnen en speelde het 1 keer gelijk. De laatste twee wedstrijden ter voorbereiding van de Copa América, won Colombia beide overtuigend met 3-0. De sfeer lijkt er hierdoor goed in te zitten bij de Colombianen. De kern van het nationale elftal is sowieso al erg lang bij elkaar, er vinden weinig mutaties plaats in de selectie. Zo zullen James Rodriguez, Radamel Falcao en Juan Cuadrado opnieuw de blikvervangers zijn bij Colombia, waar ze dit eigenlijk al jaren zijn.  Gezien haar vorm en stabiliteit zal ook Colombia goede hoop hebben op een positief resultaat in de openingswedstrijd. Als Colombia weet te winnen van Argentinië, ontvang je x 3,50 keer je inzet. Bij een gelijkspel ontvang je x 3,10 keer je inzet. Bij dubbel chance voor Colombia (een gelijkspel of winst voor Colombia) ontvang je x 1,70 keer je inzet terug.

De beste Online Bookmakers