Inside the Odds
22/07/2019

Pak 3,45 keer je inzet bij goede start PSV in eigen Philips Stadion!

Pak 3,45 keer je inzet bij goede start PSV in eigen Philips Stadion!
Aanstaande dinsdag opent PSV het Nederlandse voetbalseizoen met haar wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League. Hierin nemen de Eindhovenaren het op tegen de Zwitserse club FC Basel. Er is PSV veel aan gelegen om plaatsing voor de groepsfase van de Champions League te realiseren, waardoor er direct veel druk op de ketel staat. De rood-witten spelen de heenwedstrijd in eigen huis, waar het kan rekenen op een nagenoeg uitverkocht Philips Stadion. Onder toeziend oog van het eigen publiek zal PSV er alles aan doen om zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de returnwedstrijd. Wat kunnen we verwachten van PSV – FC Basel?

PSV in eigen huis favoriet tegen FC Basel: tot x 2,23 keer je inzet

De bookmakers hebben PSV in de heenwedstrijd tot favoriet benoemd. De sterke thuisreeks van de Eindhovenaren zal hiervoor een belangrijke oorzaak zijn geweest. PSV won vorig seizoen in de Eredivisie namelijk 16 van haar 17 thuiswedstrijden. Alleen Feyenoord slaagde erin om een puntje mee naar huis te nemen. Met deze sterke thuisbalans evenaarde PSV haar clubrecord. In 12 van deze 16 thuisoverwinningen ging de club ook al tijdens de rust aan de leiding. Het zegt veel over de sterke thuisbalans van de Eindhovenaren, waar tegenstanders nauwelijks kans maken op resultaat. FC Basel zal dinsdag dan ook van sterke huizen moeten komen om resultaat te boeken. Daarentegen zal PSV er alles aan doen om zichzelf een gunstige uitgangspositie te verschaffen richting de return van volgende week. Als PSV in eigen huis haar favorietenstatus weet waar te maken, ontvang je x 1,51 keer je inzet. Indien de Eindhovenaren ook tijdens de rust al aan de leiding gaan, ontvang je x 2,23 keer je inzet.

PSV kende een stroeve voorbereiding: tot x 3,65 keer je inzet

Waar PSV dus vorig seizoen op een bijzonder sterke thuisbalans kon rekenen, verloor het tijdens haar oefencampagne deze zomer wel in eigen huis. Tijdens de open dag van de Eindhovenaren was VFL Wolfsburg met 2-0 te sterk. De ploeg van Mark van Bommel leek tijdens dit duel nog wat onwennig. Ook tijdens de andere oefenduels was dit regelmatig het geval. PSV won slechts één van deze vier oefenwedstrijden. Tijdens het trainingskamp in Zwitserland speelde het doelpuntloos gelijk tegen FC Sion en werd er met 3-2 verloren van OGC Nice. Later won PSV in Nederland wel van de Griekse club Arias Thessaloniki, maar sloot het haar oefencampagne dus af met een nederlaag tegen Wolfsburg. Een belangrijke oorzaak voor deze stroeve voorbereiding lijken de vele mutaties in de selectie. PSV zag verschillende belangrijke spelers vertrekken. Zelf haalde het ook de nodigde versterkingen, deze zijn echter pas kort aangesloten bij de selectie. PSV traint dan ook enigszins tegen de klok in, want het opent dinsdag haar seizoen direct met een cruciale wedstrijd. Gezien haar situatie lijkt de kans aanwezig dat PSV niet direct veel thuis geeft tegen FC Basel. Indien de Eindhovenaren minder dan 1,5 goal scoren, ontvang je x 2,18 keer je inzet terug. Als PSV met precies één doelpunt verschil wint ontvang je x 3,45 keer je inzet. Indien beide teams in de hele wedstrijd minder dan 1,5 goal scoren, ontvang je x 3,65 keer je inzet.

FC Basel begon vol overtuiging aan de Zwitserse competitie: x 5,90 keer je inzet

FC Basel opende haar seizoen afgelopen vrijdag al. Dit deed het met een competitiewedstrijd tegen FC Sion. Het lijkt hierdoor een stap verder te zijn in haar voorbereiding dan PSV. RotBlau kende in Sion weinig problemen en won met maar liefst 4-1. De ploeg van Marcel Koller tankte hiermee het nodigde zelfvertrouwen voor het affiche van aanstaande dinsdag. FC Basel kende sowieso al een goede voorbereiding en lijkt dan ook helemaal klaar voor de wedstrijd in Eindhoven. Het speelde zes oefenwedstrijden, waarvan het er vijf won. Hierin versloeg Basel onder anderen de Duitse clubs FC Nürnberg en 1860 München met ruime cijfers, waar ook van landgenoot Lausanne Sport met groot verschil werd gewonnen. Alleen VFB Stuttgart was tijdens het laatste oefenduel met 3-2 te sterk. Toch kon Basel meer dan tevreden zijn over haar voorbereiding. Het is de club er alles aan gelegen om dit seizoen weer de nodigde successen naar Basel te halen. De laatste twee seizoenen eindigde de club namelijk allebei als runner-up in de competitie, waar het hiervoor nog acht keer op rij kampioen werd. Door deze klassering speelde Basel vorig seizoen ook al voorronde Champions League, waarin PAOK Saloniki te sterk was. Ook deze kater zal FC Basel nog willen wegspoelen. Als dit dinsdag lukt tegen PSV, dan ontvang je x 5,90 keer je inzet als Basel wint.

PSV verdedigend stabiel: tot x 2,35 keer je inzet

Waar PSV vorig seizoen net naast de titel greep, beschikte het wel over de beste defensieve statistieken van de Eredivisie. De Eindhovenaren incasseerde in 34 duels slechts 26 tegengoals. Het behaalde hierbij maar liefst zestien keer een clean sheet. In eigen huis zijn deze statistieken zelfs nog een stuk indrukwekkender. In het Philips Stadion werd in tien van de zeventien wedstrijd het doel schoon gehouden. Verder wist hier geen enkele tegenstander vaker dan één keer te scoren tegen PSV. Trainer Mark van Bommel lijkt dan ook uitstekend in staat om de verdedigende aspecten goed neer te zetten bij PSV. Indien PSV opnieuw een clean sheet weet te houden, ontvang je x 2,12 keer je inzet. Indien PSV wint en haar doel schoon houdt, ontvang je x 2,35 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers