Inside the Odds
24/07/2019

Pak tot 25(!) keer je inzet bij doelpunten van Ajax- en PSV-aanwinsten in de Super Cup!

Pak tot 25(!) keer je inzet bij doelpunten van Ajax- en PSV-aanwinsten in de Super Cup!
Aanstaande zaterdag wordt het Nederlandse voetbalseizoen weer geopend met de traditionele Johan Cruijff Schaal. Tijdens deze editie neemt landskampioen en bekerwinnaar Ajax het op tegen de runner-up van vorig seizoen: PSV. Omdat de Johan Cruijff Schaal sinds drie jaar wordt afgewerkt in het stadion van de kampioen, zal het decor dit jaar de Johan Cruijff Arena zijn. Hierdoor spelen de Amsterdammers in werkelijkheid een thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren. Voor Ajax zal het de eerste officiële wedstrijd van het seizoen zijn, waar het seizoen voor PSV afgelopen dinsdag al begon in de voorrondes van de Champions League. Wat kunnen we verwachten van de Johan Cruijff Schaal?

Ajax favoriet voor winnen Johan Cruijff Schaal: x 1,88 keer je inzet

Ajax lijkt in veel opzichten de favoriet voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal. De Amsterdammers kunnen in de Johan Cruijff Arena rekenen op een uitverkocht huis. Tickets voor de wedstrijd waren al binnen enkele uren uitverkocht. Het zegt veel over de huidige status van de Johan Cruijff Schaal bij Ajax, dat de prijs zeer serieus neemt. Deze benadering is bij verschillende clubs, waaronder Ajax, de laatste jaren wel eens anders geweest. Het is trainer Erik ten Hag er ook veel aan gelegen om zijn prijzenkast als Ajax-trainer aan te vullen met de schaal. Dit zou betekenen dat hij al binnen anderhalf jaar alle mogelijke nationale prijzen heeft binnen weten te slepen als trainer van de Amsterdammers. Ten Hag verloor in de Johan Cruijff Arena nog nooit van een Nederlandse tegenstander. Van de 25 thuiswedstrijden won hij er maar liefst 22. In zijn periode als Ajax-trainer wisten alleen Real Madrid en Tottenham Hotspur er met de overwinning vandoor te gaan in de Johan Cruijff Arena. Ajax lijkt dan ook, mede doordat het thuis speelt, de terechte favoriet tegen PSV. Als de Amsterdammers hun negende Johan Cruijff Schaal weten te bemachtigen, ontvang je x 1,88 keer je inzet terug.

PSV recordhouder Super Cup: x 3,50 keer je inzet

PSV lijkt in eerste instantie haar aandacht wat minder te hebben liggen op de Johan Cruijff Schaal. Voor de Eindhovenaren valt de wedstrijd precies tussen het tweeluik met FC Basel in. Het is PSV er zowel op sportief als op financieel gebied meer aan gelegen om deze wedstrijden te winnen. PSV is echter gespecialiseerd in het winnen van de Super Cup. Niet Ajax, maar PSV won deze namelijk het vaakst. Waar Ajax de trofee al acht keer wist binnen te slepen, won PSV deze al elf keer. Maar liefst tien keer gebeurde dit in de Johan Cruijff Arena. De Rood-witten lijken dus wel raad te weten met de strijd om de schaal. Bijkomend voordeel van het tweeluik met FC Basel is dat PSV al verder in haar voorbereiding lijkt te zijn dan Ajax. Als PSV haar twaalfde Johan Cruijff Schaal weet te winnen, ontvang je x 3,50 keer je inzet.

Veel doelpunten bij de laatste edities tussen Ajax en PSV: tot x 2,95 keer je inzet

Ajax en PSV vechten de laatste jaren vooral samen uit wie er landskampioen van Nederland wordt. De sportieve rivaliteit tussen de Eindhovenaren en de Amsterdammers is hierdoor groot. Ook tijdens onderlinge confrontaties laten beide teams vaak zien hoe gewaagd ze aan elkaar zijn. Het komt zelden voor dat een van beide teams alle onderlinge confrontaties binnen een seizoen wint. Het lukte PSV in het seizoen 2004/2005 voor het laatst. Verder is er aan spektakel meestal geen gebrek tijdens deze onderlinge affiches. Zo vielen er in 11 van de laatste 15 duels tussen beide teams minimaal drie doelpunten, zo ook tijdens de laatste vier edities. Tijdens deze vier ontmoetingen scoorde het thuisspelende team telkens drie doelpunten. Het lijkt er dan ook op dat er opnieuw veel doelpunten in het verschiet liggen. Als er minimaal drie doelpunten vallen tijdens de wedstrijd, ontvang je x 1,48 keer je inzet. Als het thuisspelende team, Ajax, minimaal drie doelpunten scoort ontvang je x 2,95 keer je inzet terug.

Aanwinsten PSV en Ajax drukken direct hun stempel: tot 25 keer je inzet

Het is nog onduidelijk welke spelers we zaterdag aan de aftrap gaan zien. Zo zullen bij Ajax waarschijnlijk André Onana, Nicolas Tagliafico, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en David Neres allemaal niet meedoen. Het vijftal is pas net weer aangesloten bij de selectie na interland-verplichtingen. Hierdoor lijkt de kans groot dat de grootste aankoop van deze zomer, Quincy Promes, direct in de basis zal beginnen. De aanvaller zal zich direct willen bewijzen in het Ajax-shirt. Indien Promes scoort en wint met Ajax, ontvang je x 4,00 keer je inzet terug. Als Promes het eerste doelpunt van de wedstrijd scoort en wint, ontvang je x 9,50 keer je inzet.Bij PSV ligt het voor de hand dat enkele spelers rust zullen krijgen in aanloop naar de returnwedstrijd tegen FC Basel. Na de 3-2 overwinning van afgelopen dinsdag is dit tweeluik nog verre van beslist. Welke spelers er rust zullen krijgen, is onduidelijk. De Eindhovenaren beschikken vooral voorin met Sam Lammers en Cody Gakpo over goede alternatieven.  Hierbij lijkt de kans klein dat de Portugese aanwinst Bruma rust zal krijgen. Hij werd dinsdag al vroegtijdig naar de kant gehaald en maakte bovendien een goede indruk in zijn debuutwedstrijd. De linksbuiten wist na een kwartier al direct zijn eerste doelpunt voor de Eindhovenaren te maken en is hiermee bezig aan een vliegende start. Indien Bruma zaterdag opnieuw scoort en met PSV de schaal wint, ontvang je x 8,00 keer je inzet. Als Bruma twee doelpunten of meer scoort, ontvang je maar liefst x 25,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers