Inside the Odds
25/10/2019

Ziyech bezorgt Ajax winst in Klassieker voor 12,50 (!) keer je inzet!

Ziyech bezorgt Ajax winst in Klassieker voor 12,50 (!) keer je inzet!
Zondag staat de 187e editie van de Klassieker op het programma. Om kwart voor 5 nemen Ajax en Feyenoord het tegen elkaar op in de Johan Cruijff Arena. Ajax gaat na tien speelrondes aan kop in de Eredivisie en is nog ongeslagen. Het seizoen van Feyenoord verloopt tot nu toe minder spoedig en de Rotterdammers zijn slechts koploper van het rechterrijtje.  De Klassiekers zijn echter wedstrijden op zich en de stand op de ranglijst heeft hier weinig invloed op. Zowel voor Ajax als Feyenoord zijn wedstrijden tegen de aartsrivaal de belangrijkste van het seizoen. Wie wint de eerste Klassieker van het seizoen? 

Ajax topfavoriet in de Klassieker: tot x 1,68 keer je inzet

De bookmakers hebben Ajax tot topfavoriet gebombardeerd tegen Feyenoord. Ook alle statistieken wijzen naar een overwinning van de Amsterdammers. Ajax is na tien competitiewedstrijden nog ongeslagen in de Eredivisie. Het scoorde bovendien de meeste doelpunten en incasseerde er het minst. Ajax leed in de Eredivisie pas twee keer puntverlies, wat het in de uitwedstrijden tegen Vitesse en PSV deed. In de eigen Johan Cruijff Arena sloot Ajax al haar competitiewedstrijden winnend af. Deze serie is zelfs al langer gaande, want Ajax leed in 2017 haar laatste thuisnederlaag in de Eredivisie. Sindsdien is het al 33 wedstrijden ongeslagen. Zondag komt Feyenoord op bezoek, dat in 2005 voor het laatst won in Amsterdam. Sindsdien werden er zestien Klassiekers in de Johan Cruijff Arena gespeeld, waarvan Ajax er veertien won. Maar liefst elf keer deed het dit met minimaal twee doelpunten verschil. Als Ajax ook zondagavond van Feyenoord wint, ontvang je x 1,28 keer je inzet. Als ze dit met minimaal twee doelpunten verschil doen, ontvang je x 1,68 keer je inzet.

Feyenoord weet Ajax te verrassen: tot x 8,10 keer je inzet

De statistieken van Feyenoord zijn dit seizoen nog niet om over naar huis te schrijven, maar de Rotterdammers weten dat de Klassiekers wedstrijden op zich zijn. Een overwinning tegen Ajax maakt veel goed in Rotterdam, zo weet ook Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens hem is Ajax voor Feyenoord “de rode lap voor een stier”. Vorig seizoen was dit in ieder geval wel zo, toen Feyenoord thuis met 6-2 over Ajax heen walste. Ook toen was er op de ranglijst een groot gat tussen beide teams. De laatste overwinning van Feyenoord in Amsterdam dateert al van even geleden, maar de Rotterdammers kregen regelmatig te weinig. Verder staat Feyenoord met de tiende plek ver van de positie waar het naar streeft. Tegelijkertijd verloor de ploeg van Jaap Stam pas één uitwedstrijd.  Het puntverlies van de Rotterdammers uit zich met name in gelijke spelen, waar het vermoedelijk zondag voor zal tekenen. Tot slot zal het afgelopen woensdag met een schuin oog naar Ajax – Chelsea hebben gekeken, waarin Chelsea erin slaagde de zwakheden van Ajax bloot te leggen. Als Feyenoord weet te verrassen in de Klassieker, ontvang je x 8,10 bij een overwinning. Bij een gelijkspel ontvang je x 5,75 keer je inzet.

Hakim Ziyech op dreef in laatste Klassiekers: tot x 12,50 keer je inzet

Omdat Ajax en Feyenoord elkaar vorig seizoen in de halve finale van de beker lootten, stonden er dat seizoen niet twee maar drie Klassiekers op het programma. Hakim Ziyech was een van de weinige spelers die in alle wedstrijden zijn klasse liet zien. In het eerste duel, welke Ajax thuis met 3-0 won, scoorde Ziyech een doelpunt. Ook tijdens de 6-2 nederlaag van Ajax in Rotterdam scoorde Ziyech. In de bekerwedstrijd gidste de Marokkaan Ajax met twee assists langs Feyenoord. Hakim Ziyech is sowieso goud waar voor Ajax. Zo was hij dit seizoen alweer goed voor vijf doelpunten en negen assists. De vraag blijft wanneer de middenvelder annex buitenspeler een keer de stap naar het buitenland maakt, want hij is het niveau van de Eredivisie al een tijd ontstegen. Desondanks begint Ziyech zondag aan zijn achtste Klassieker. Als hij Ajax hierin opnieuw op sleeptouw neemt, ontvang je x 2,20 keer je inzet bij een doelpunt en winst voor de Amsterdammers. Als Ziyech van buiten de 16-meter scoort, ontvang je x 5,00 keer je inzet. Bij een doelpunt uit een directe vrije trap ontvang je maar liefst x 12,50 keer je inzet.

Klassiekers brengen ook bij Jens Toornstra het beste naar boven: tot x 23,00 keer je inzet

Ook Feyenoord heeft haar eigen Klassieker-specialist. Bij de Rotterdammers betreft dit middenvelder Jens Toornstra. Feyenoord scoorde in de laatste acht Klassiekers slechts tien doelpunten. Maar liefst zes keer was Toornstra bij één van deze doelpunten betrokken: hij scoorde er drie en bereidde er drie voor. De aanvallende middenvelder had dus een aandeel in 60% van de doelpunten die Feyenoord de laatste edities tegen Ajax scoorde. Toornstra scoorde dit seizoen drie doelpunten. De kilometervreter miste meer dan de helft van de wedstrijden door een enkelblessure. Inmiddels is Toornstra weer helemaal terug en begint hij alweer aan zijn dertiende Klassieker. Als Toornstra zondag scoort en de wedstrijd eindigt gelijk, dan ontvang je x 20,00 keer je inzet. Bij een treffer van Toornstra en winst voor Feyenoord ontvang je x 23,00 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers