Inside the Odds
03/06/2019

Zwitserland stunt weer tegen Portugal: 4,75 keer je inzet!

Zwitserland stunt weer tegen Portugal: 4,75 keer je inzet!
Woensdagavond staat de eerste halve finale van de Nations League op het programma. Om kwart voor 9 trappen Portugal en Zwitserland af in Estadio do Dragão, het stadion van FC Porto. Doordat de laatste twee rondes van de Nations League in Portugal worden gespeeld, zal de halve finale voor de Portugezen vooral voelen als een thuiswedstrijd. De Zwitsers zullen de wedstrijd daarentegen vooral benaderen als uitwedstrijd. De winnaar van Portugal – Zwitserland speelt zondagavond in de finale van de Nations League tegen de winnaar van de andere halve finale. Deze gaat tussen Nederland en Engeland. De verliezers van beide halve finales spelen zondagmiddag voor de bronzen medaille.  Wie is favoriet voor het behalen van het eerste finale ticket?

Portugal de koning van de gelijke spelen: x 3,45 keer je inzet

Het Portugese nationale voetbalelftal kenmerkt zich vaak als een taaie tegenstander die lastig te verslaan is. Statistisch gezien klopt dit ook. Sinds 2016 verloren de Portugezen slechts 5 wedstrijden.  Aan de andere kant verlopen de wedstrijden ook niet bepaald van een leien dakje. De ploeg lijkt bijna een patent te hebben op gelijke spelen. Dit begon allemaal tijdens het EK van 2016. De Portugezen wisten hier de toernooizege te pakken, terwijl de ploeg maar 1 (!) keer won na reguliere speeltijd. Hierna wist het zich aanvankelijk eenvoudig te plaatsen voor het WK in 2018, welke teleurstellend verliep. Mede door twee gelijke spelen eindigde Portugal tweede in haar groep, waar het vervolgens in de tweede ronde werd uitgeschakeld door Uruguay. De oefenwedstrijden die hierna volgden, eindigden ook vaak in een gelijkspel. In de Nations League won Portugal haar eerste twee wedstrijden, om vervolgens in stijl met twee gelijke spelen af te sluiten. Dit was voldoende voor de groepswinst in een poule met Italië en Polen. In totaal speelde Portugal maar liefst 10 van haar laatste 18 wedstrijden gelijk. Tevens eindigde de laatste 4 wedstrijden in een gelijkspel. Ondanks deze statistieken, ontvang je maar liefst x 3,45 keer je inzet terug als Portugal en Zwitserland na reguliere speeltijd nog in balans zijn.

Cristiano Ronaldo is terug bij Portugal: tot x 3,65 keer je inzet

Vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar Cristiano Ronaldo is sinds maart weer present bij de Portugezen. Na het teleurstellend verlopen WK in 2018 liet Ronaldo alle interlandperiodes, waaronder de Nations League, aan zich voorbij gaan. In maart was Ronaldo voor het eerst weer aanwezig bij de nationale ploeg, waar Portugal haar eerste kwalificatiewedstrijden voor het komende Europees Kampioenschap speelde. Zijn inbreng voorkwam niet dat Portugal twee keer gelijk speelde. Bij de komende twee wedstrijden in de Nations League is Ronaldo ook weer present. Het belang van zijn aanwezigheid is bekend. Met 85 doelpunten uit 156 wedstrijden is Ronaldo all-time topscoorder van de Portugezen. Afgelopen seizoen scoorde hij tevens 21 doelpunten in de Serie A namens Juventus. Een doelpunt van Ronaldo tegen Zwitserland levert x 1,71 keer je inzet op. Scoort hij het eerste doelpunt, ontvang je x 3,65 keer je inzet.

Haris Seferovic sluit topseizoen in stijl af: tot x 10,50 keer je inzet!

De Zwitser Haris Seferovic heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Hij werd niet alleen kampioen met zijn club Benfica, hij wist ook nog eens 23 keer te scoren in de competitie. Dit betekende een persoonlijk record voor de spits. Ook bij de nationale ploeg is Seferovic in vorm. In zijn laatste twee interlands wist hij vier keer te scoren. Doordat Seferovic bij Benfica actief is in de Portugese competitie, kent hij de Portugese voetbalcultuur ook nog eens als geen ander. Het lijkt er dan ook op dat als iemand het woensdag voor Zwitserland moet doen, het Haris Seferovic is. Als hij Portugal pijn weet te doen door een doelpunt te scoren, ontvang je x 3,65 keer je inzet. Combineer je dit met het eerste of het laatste doelpunt, dan ontvang je maar liefst x 10,50 keer je inzet.

Zwitserland kent Portugese code: x 4,75 keer je inzet

Portugal en Zwitserland ontlopen elkaar op de FIFA Wereld ranking nauwelijks. De Portugezen bezitten namelijk hierop momenteel de zevende plaats, waar Zwitserland één plek lager staat. Toch geniet Portugal in voetballend opzicht van een veel groter aanzien dan Zwitserland. Niet alleen de nationale competitie is bekender, Portugal heeft door de jaren heen ook veel meer bekende voetballers grootgebracht. Wat dat betreft lijken de Portugezen dan ook favoriet. Echter, de Zwitsers hebben historisch gezien een positieve balans tegen de Portugezen. Van de 23 ontmoetingen won Zwitserland er tien, won Portugal er zeven en eindigden vijf edities onbeslist. De meeste ontmoetingen hiervan dateren wel van de vorige eeuw. De afgelopen jaren kwamen Portugal en Zwitserland elkaar slechts drie keer tegen. Toch kunnen de Zwitsers ook hier op een positieve balans rekenen. Tijdens het EK 2008 won Zwitserland met 2-0, net als tijdens de WK kwalificatie in 2016. Portugal won de derde editie in 2017 van Zwitserland, ook met 2-0. Al met al lijkt Portugal als tegenstander de Zwitsers wel te liggen. Als Zwitserland ten koste van Portugal de finale weet te bereiken, ontvang je x 3,40 keer je inzet.  Doen ze dit binnen de reguliere speeltijd, dan ontvang je x 4,75 keer je inzet.

De beste Online Bookmakers