Jupiler Pro League
19/07/2016

Kraker in de Belgische Supercup: Club Brugge - Standard Luik

Kraker in de Belgische Supercup: Club Brugge - Standard Luik
In België wordt komende zaterdag al weer gevoetbald als Club Brugge en Standaard Luik het tegen elkaar opnemen voor de Belgische Supercup gespeeld. Deze wedstrijd wordt waarschijnlijk ook het debuut van Ricardo van Rhijn (ex-Ajax) bij landskampioen Club Brugge. Van Rhijn verkaste tijdens de transferperiode naar België om daar de plaats in te nemen van Thomas Meunier die, na een prima EK, bij Paris St. Germain tekende. De quoteringen voor dit duel lopen behoorlijk hoog op. Sla je slag en zet in op de Supercupwedstrijd bij onze zuiderburen.

Ricardo van Rhijn soldaat van de ‘The Blue Army’

De Supercup zal voor Ricardo van Rhijn de eerste wedstrijd kunnen worden in het Club Brugge-tenue. De verdediger van Ajax kwam bij de Amsterdamse club afgelopen seizoen maar weinig aan spelen toe en hoopt zijn carrière vooruit te zetten bij de huidige Belgische landskampioen. De 25-jarige rechtsachter werd afgelopen week medische gekeurd, om vervolgens een contract voor drie jaar bij Club Brugge te tekenen. Van Rhijn zat al sinds 2002 bij de jeugd van Ajax en maakte in 2011 zijn profdebuut. Het seizoen daarop brak Van Rhijn volledig door en was hij drie seizoenen lang de onbetwiste rechtsachter van Ajax. Ook kwam Van Rhijn acht keer voor Oranje uit. Naar verluidt heeft Club Brugge 1,5 miljoen euro hebben moeten neerleggen voor de verdediger.

Michel Preud`homme: “Ik ben klaar om er weer volop tegenaan te gaan”

Met de komst van Ricardo van Rhijn heeft Club Brugge een vervanger voor Thomas Meunier die naar het Franse PSG is vertrokken. Club Brugge coach Michel Preud`homme is dan ook helemaal klaar voor de aftrap tegen Standard Luik. “Ik ben klaar om er weer volop tegenaan te gaan”, zegt de coach. “Alles is aanwezig om schitterend werk te leveren”, lacht Preud`homme die vorig jaar de Supercup met 1-0 verloor van KAA Gent. “Op eigen veld moeten we in staat zijn om tegen iedereen iets neer te zetten”, aldus de trainer volgens het Belgische Sporza.

Timmy Simons: “Even goed of nog beter doen”

Nog een bekende die we nog kennen uit de Eredivisie is Timmy Simons. Simons speelde van 2005 tot 2010 bij PSV Eindhoven. Voor de inmiddels 39-jarige aanvoerder kan deze Supercup weleens de laatste in zijn carrière worden. De centrale verdediger heeft alle vertrouwen in zijn team en de kersverse spelers. “Met de nodige versterking moeten we even goed of nog beter kunnen doen dan vorig seizoen. Iedereen zal zich willen bewijzen, maar we zijn er klaar voor”, aldus de ex-PSV`er.

Yannick Ferrera: “Het is een titel, weliswaar minder sexy”

Bij Standard Luik is de voorbereiding voor de Supercup ook in volle gang. De Luikenaren waren in 2009 voor het laatst in staat om deze prijs te winnen. De tegenstander toentertijd was KRC Genk. Standard wist Genk met 2-0 te overmeesteren. Coach Yannick Ferrera hoopt zaterdag op eenzelfde scenario: “Het is een titel, weliswaar minder sexy dan een beker van België of een kampioenstitel maar je moet vechten om het te krijgen”, zegt de coach van Standard.  

Jean-François Gillet: “Zaterdag staat er een trofee op het spel”

Ook de keeper van Standard wil de Supercup winnen. Vooral om het afgelopen wankelende seizoen van St. Luik nog iets goed te maken. “Standard is verplicht om de grootse resultaten te halen. De club heeft daar nood aan. We zullen ook alles doen om die te halen. Iedereen zal belangrijk zijn. Het serieuze werk begint nu voor ons. Zaterdag staat er al een trofee op het spel. In Brugge is het nooit makkelijk, maar we zullen alles geven om te proberen om die prijs toch binnen te halen”, besluit Gillet bij RTBF.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers kunnen bijna niet wachten tot de aftrap van dit duel. Terwijl de Nederlandse temperaturen hoog oplopen geldt dit ook voor de pre-wedstrijd quoteringen voor de Supercup. Zo wordt bij winst van Club Brugge met een pre-wedstrijd quotering van x 1,72 je inleg al bijna verdubbeld. Ga je voor de hoogste quotering? Dan is inzetten op winst van Standard Luik een must. Die quotering is namelijk x 4.25. Verwacht je een gelijkspel, dan is de beloning x 3.50 als geen van beide ploegen een beslissing binnen negentig minuten weet te forceren. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Belgische Supercup Club Brugge – Standard Luik wordt gespeeld op zaterdag 23 juli om 20:00 uur in het Jan Breydelstadion te Brugge. Scoor je zomerse geldbonus door in te zetten op de Supercup. Doe mee en win extra hoge uitkeringen bij de bookmakers die aangesloten zijn bij VoetbalGokken.nl! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers