KNVB Beker
15/12/2014

Ajax ontvangt Vitesse in achtste finale bekertoernooi

Ajax ontvangt Vitesse in achtste finale bekertoernooi
Het KNVB-bekertoernooi draait deze week weer op volle toeren. Het mooiste affiche van deze speelronde is het duel tussen Ajax en Vitesse. De Amsterdammers speelden dit seizoen in het bekertoernooi alleen nog maar tegen amateurploegen en krijgt met Vitesse dus de eerste echte tegenstander op bezoek. De Arnhemmers wonnen in de vorige ronde nipt van FC Dordrecht: 2-1 en zullen het bekertoernooi zien als een mogelijkheid het tot nu toe teleurstellende seizoen recht te zetten.

Ajax via SV Urk naar 1/8 finale

Eind oktober moest Ajax afreizen naar het voormalige eiland Urk waar de Amsterdammers het opnamen tegen de plaatselijke SV. Een half uur hielden de voetballers uit het vissersdorp knap stand, maar na 2 doelpunten van Milik en de openingstreffer door Duarte was de ruststand 0-3 in het voordeel van de Amsterdamse profs. Een regelrechte – logische – afstraffing leek in de maak. In de 2e helft verzuimde Ajax lange tijd om de score uit te bouwen. Urk hield wederom knap stand en pas in de 86e minuut konden de Amsterdammers weer juichen toen Zivkovic de einstand bepaalde: 0-4.

Arnhemmers met moeite langs Dordrecht

Voor Vitesse was de vorige ronde in het KNVB-bekertoernooi een zware dobber. De Arnhemmers moesten het opnemen tegen mede-eredivisionist FC Dordrecht. Hoewel Vitesse op papier een veel sterkere selectie heeft is het verschil in de competitie slechts een paar punten. Dat de onderlinge krachtsverhoudingen gering zijn bleek ook tijdens het bekerduel. Vitesse kwam op 1-0 dankzij een benutte strafschop van Vejinovic. In de 81e minuut leek Oliynyk het duel te beslissen door de 2-0 aan te tekenen, maar toen twee minuten later Van Haaren namens FC Dordrecht de 2-1 maakte hebben Peter Bosz en zijn team nog wel even gezweet. Er vielen geen doelpunten meer waardoor Vitesse nu mag aantreden tegen AFC Ajax.

Ajax favoriet

De thuisploeg is in dit duel de absolute favoriet. Het frisse spel van de afgelopen weken tegen Willem II en Apoel Nicosia laat ‘oude tijden’ herleven. Het team van trainer Frank de Boer weet bovendien makkelijk te scoren en daarmee is de ploeg de grootste kanshebber voor een plekje in de kwartfinale. Vitesse tankte dit weekend weliswaar vertrouwen door 1-1 te spelen in en tegen Groningen, maar tot winst kwamen de Arnhemmers ook dit keer niet. Kan dit team tijdens het bekertoernooi boven zichzelf uitstijgen en voor een daverende verrassingen zorgen? [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Ajax - Vitesse in de 1/8 finale van het KNVB-bekertoernooi wordt gespeeld op donderdag 18 december 2014 om 20:45 uur. Wie geef jij de meeste kans op een ticket voor de volgende ronde?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers