KNVB Beker
18/12/2017

Ajax topfavoriet in bekerduel tegen FC Twente

Ajax topfavoriet in bekerduel tegen FC Twente
Hoewel er woensdag twee Eredivisieclub tegenover elkaar staan als FC Twente en Ajax de degens gaan kruisen, hebben de bookmakers niet lang hoeven nadenken wie de favoriet is bij dit duel. Ajax doet mee om de titel, terwijl Twente onderaan bungelt in de Eredivisie. Ajax is dan ook de grote favoriet om de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi te bereiken.

Marcel Keizer: “Bekerwedstrijden altijd anders”

Zo vanzelfsprekend als de bookmakers denken over een Amsterdamse zege, zo voorzichtig is Ajax-trainer Marcel Keizer. In de vorige bekerronden werden zijn spelers nog niet echt op de proef gesteld. De overwinningen op amateurverenigingen Scheveningen (1-5) en De Dijk (1-4) zeggen volgens hem niks over het eindverdict bij dit duel: “Bekerwedstrijden zijn altijd anders dan een competitiewedstrijd. Dat is inherent aan het knock-outsysteem.”

 “We moeten een ronde verder”

De tijd dat FC Twente een echte cupfighter (en subtopper in de competitie) was ligt alweer een behoorlijke tijd achter ons, maar toch is Keizer beducht voor de kwaliteiten van de ploeg uit Enschede: “In de competitie hebben we tot tweemaal toe een voorsprong weggeven tegen Twente. Ook toen hadden we ons goed voorbereid en kwamen zelfs met 0-2 voor. Uiteindelijk werd het toch nog 3-3. We moeten ervoor waken dat we bij dit bekerduel niet hetzelfde scenario gaan krijgen. Dat betekent: scherp beginnen en dat volhouden tot de laatste minuut. Deze wedstrijd moet gewoon gewonnen worden, want we moeten een ronde verder”, aldus Keizer tegenover AT5.

FC Twente-trainer Gert-Jan Verbeek: “We hebben in elke linie versterking nodig”

In Enschede is het – ook naar de trainerswissel – huilen met de pet op. De Tukkers staan steevast onderaan in de Eredivisie en dus lijkt het bekertoernooi de enige uitweg richting een geslaagd seizoen. Gert-Jan Verbeek leek de ploeg op de rails te hebben na de 3-3 tegen Ajax, maar inmiddels is de oefenmeester erachter gekomen dat zijn ploeg gewoon tekort komt: “Eerlijk gezegd kunnen we in elke linie wel versterking gebruiken. We zullen in de winterstop moeten kijken wat onze mogelijkheden zijn.”

Oussama Aissaidi ‘geheime wapen’ van FC Twente

Verbeek rekent in het bekerduel vooral op Oussama Aissaidi: “In zijn huidige vorm is het beste speler die we hebben. Hij kan het elke verdediging lastig maken en dat is exact wat we tegen Ajax nodig hebben. Aissaidi heeft altijd dreiging, zelfs als hij niet groots speelt. Hij wil altijd de bal hebben, verstopt zich nooit en heeft geniale ingevingen”, aldus Verbeek in De Telegraaf.

Bekertoernooi steeds belangrijker

Desondanks komt het bekerduel tegen Ajax eigenlijk iets te vroeg voor de trainer, die duidelijk nog niet klaar is met het omvormen van het elftal. Een overwinning in het KNVB-bekertoernooi zou uiteraard een enorme opsteker zijn, maar ook Ajax heeft te kennen gegeven veel belang te hechten aan het bekertoernooi aangezien de Amsterdammers ook Europees al uitgeschakeld zijn. Verbeek: “Prioriteit blijft de titel, maar de KNVB-beker is een mooie prijs”, zo stelt Keizer voorafgaand aan de achtste finale.

Wedstrijdoverzicht

De 3-3 van 2 december in de Grolsch Veste staat iedereen nog vers in het geheugen, maar Twente presteert in eigen huis sowieso opvallend goed tegen de Amsterdammers. Vorig seizoen won het in de competitie met 1-0 en het jaar daarvoor dwong de ploeg uit Enschede ook al een gelijkspel af: 2-2. Ook in 2013 en 2014 eindigde het in een puntendeling: beide keren werd het 1-1.Ook in het bekertoernooi kan Twente bogen op een goede track-record. In 2011 won het de KNVB-beker dankzij een 3-2 zege (na verlenging) in finale op Ajax, waarna het bij de daaropvolgende seizoenstart ook nog de Supercup voor de neus van de Amsterdamse formatie wegkaapte: 1-0.

Huidige vorm

Twente bereikte de laatste zestien door een overwinning op FC Eindhoven (3-0), maar dat was nog onder leiding van René Hake. Vijf dagen later zou Verbeek als nieuwe trainer van de Tukkers worden aangesteld. Ajax tankte vooral vertrouwen door PSV – enkele dagen na de 3-3 tegen Twente - met 3-0 te verslaan en sindsdien lijken de Ajacieden voor niets en niemand bang. Het elftal van Verbeek krijgt dus een geheel ander Ajax tegenover zich als het gaat om zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid dan op 2 december het geval was.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Twente tegen Ajax Amsterdam

In het 1x2-spelsysteem vinden we weinig terug van de goede resultaten die Twente de laatste jaren kon boeken tegen Ajax. Alle bookmakers verwachten een Amsterdamse bekerzege. Mocht die verwachting waarheid worden, dan wordt er aan iedereen die hierop had ingezet x 1,37 keer hun inleg uitbetaald.Is de winnaar na de reguliere speeltijd nog niet bekend? Dan kunnen spelers op een gelijkspel x 5,40 keer hun inleg tegemoet zien.Bekert FC Twente – tegen alle verwachtingen in – door? Dan geldt er een megaquotering van x 7,20 (!) het ingelegde speelbedrag als Gertjan Verbeek met zijn ploeg uit Twente het voor elkaar krijgt.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd FC Twente – AFC Ajax in het kader van het KNVB-bekertoernooi wordt gespeeld op woensdag 20 december om 20:45 uur in De Grolsch Veste te Enschede. Op welke uitslag speel jij? Ga je voor de topfavoriet of verwacht je dat Twente weer kan stunten? Zet nu in en pak de hoogste odds bij VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers