KNVB Beker
24/09/2018

Amateurs strijden in KNVB-Bekertoernooi tegen topploegen om plekje in volgende ronde

Amateurs strijden in KNVB-Bekertoernooi tegen topploegen om plekje in volgende ronde
Het wordt de charme van het bekervoetbal genoemd: topteams die spelen tegen amateurploegen. De liefhebber van dit soort duels komt deze week volop aan zijn trekken. PSV gaat op bezoek bij Excelsior Maassluis, Ajax bij HVV Te Werve en Feyenoord sluit het bal donderdag af met een uitwedstrijd tegen VV Gemert. Vitesse liet vorig seizoen zien dat profclubs gemakkelijk onderuit kunnen gaan in dit soort simpel ogende potjes. Inzetten op een nederlaag van een Eredivisieclub kan dan ook zeer lucratieve uitbetalingen opleveren. Durf jij dat aan of speel je liever op safe?

Brabantse Gemert in extase door komst van Feyenoord

Voor de Rotterdammers is het ‘een tussendoortje’, maar voor VV Gemert absoluut de wedstrijd van het jaar. Feyenoord zal dus moeten oppassen voor onderschatting, want de Brabanders zullen ziel en zaligheid verkopen om de bekerhouder in problemen te brengen. Vitesse vloog er vorig seizoen – ook al titelverdediger – op die manier uit. Van Bronckhorst weigert dan ook om dit duel af te doen als veredeld oefenpotje: “De beker is ons de laatste jaren goed gezind gebleken. Of winst van de beker een seizoen goed kan maken? Nou, dan win je wel weer een prijs en daar gaat het toch om.”

VV Gemert: “We kunnen Robin van Persie straks bijna aanraken”

Voor de naamsbekendheid en financiën is de bekerloting voor VV Gemert een absolute hoofdprijs, maar ook sportief leeft de Brabantse club al sinds de loting toe naar dit duel. Voorzitter Carlo Hazenveld: “Dit is een droomloting, een enorme boost voor onze vereniging. Toen we de voorronde wonnen tegen het Zeeuwse Hoek zeiden we al tegen elkaar: stel je voor dat we straks op mogen tegen een club uit de top drie. Het is de eerste keer dat dit ons overkomt. Tien jaar geleden speelde SV Deurne – ook hier uit de regio – tegen Feyenoord. Dat weet iedereen nog. Ook onder onze jeugdleden zijn er ook veel Feyenoordfans. Stel je voor: die kunnen Robin van Persie straks hier zien spelen, hem bijna aanraken”, besluit Hazenveld euforisch. Of ze kans maken tegen De Rotterdammers? Eigenlijk maakt dat de mensen in Gemert weinig uit. Enige nadeel: ze spelen niet op sportpark Molenbroek, maar in stadion De Braak in Helmond.

Pre-wedstrijdquoteringen

Er zullen weinig mensen zijn die hun geld durven zetten op VV Gemert. Voor de waaghalzen die dit toch aandurven kan de uitkering flink oplopen. Voor winst van VV Gemert is x 17.80 (!) keer je inleg de pre-wedstrijdquotering. Wordt het een verlenging in het stadion van Helmond Sport dan staat er in het 1X2 spelsysteem een odds van x 9.10 klaar. Een vrij zekere voorspelbare bekerwinst van Feyenoord staat op x 1.11 keer je speelbedrag.

PSV Eindhoven na zege op Ajax naar Maassluis

Het contrast kan bijna niet groter: na topwedstrijden tegen FC Barcelona en Ajax, wacht PSV nu een uitwedstrijd aan de Lavendelstraat in Maassluis. Excelsior Maassluis heeft een geweldige staat van dienst als amateurclub, maar PSV is momenteel de absolute top van Nederland. Toch gaat PSV-trainer Mark van Bommel ervan uit dat zijn spelers het maximale zullen geven: “Ik wil altijd winnen. Als we tegen Barcelona, Ajax en Excelsior Maassluis spelen, zelfs met monopoly of knikkeren”, laat de coach merken dat de KNVB-bekerwedstrijden tegen de amateurs van Maassluis serieus genomen wordt. De verwachting is echter wel dat Van Bommel enkele spelers rust geeft en anderen juist de kans geeft zich in de kijker te spelen. Vooral Erick Gutierrez, Donyell Malen en Bart Ramselaar zouden kunnen rekenen op een basisplaats. 

Excelsior Maassluis: “Je hebt altijd kans”

Bij Excelsior Maassluis zijn ze vooral blij met een topclub als PSV te mogen ontvangen. Maar het is niet zo dat het wordt gezien als een leuk feestje. Sportief staat er ook het één en ander op het spel. Zoals menig speler op voetbalwedstrijden zal beamen vinden ze daar dat elke wedstrijd met 0-0 begint en dat er altijd kansen liggen. Middenvelder Niels Redert verwoordt het op RTV Rijnmond misschien nog wel het beste: “Als je heel lang de nul houdt zal PSV niet in paniek raken, maar dan gaan ze misschien wel meer risico nemen om binnen negentig minuten te winnen. Ze hebben een Champions Leaguewedstrijd en de wedstrijd tegen Ajax in de benen, misschien laten ze wat andere jongens spelen.”

“Clubs winnen hier niet vaak en niet makkelijk”

Bovendien kan het volgens Redert spoken op Sportpark Dijkpolder. “Dat kan het hier zeker. Dat heb je vorig jaar ook gezien tegen Heracles, die we helaas in de verlenging verloren. Clubs winnen hier niet vaak en niet makkelijk.”

Pre-wedstrijdquoteringen

De pre-wedstrijdquoteringen voor de uitwedstrijd van PSV zijn torenhoog ingeschaald. Durf je te spelen op een zege van Excelsior Maassluis? Als je gelijk krijgt, wordt je inleg maar liefst x 24.25 (!) keer uitbetaald. Ook een gelijkspel levert met een quotering van x 13.00 keer de inleg behoorlijk wat op. Voor winst van PSV houden de bookies een odd van x 1.07 aan.

Bookmakers achten kans op zege van HVV Te Werve tegen Ajax op nihil

Waren de pre-wedstrijdquoteringen bij winst van PSV en Feyenoord al laag (x 1,11 en x 1,07). De wedkantoren zetten de winstkansen voor Ajax bijna op honderd procent en geven spelers op een Amsterdamse zege nog net 0,01 cent per ingelegde euro. Kortom: HVV Te Werve begint volgens de bookies aan een kansloze missie. Denk jij er ook zo over of durf je toch in te zetten op een verlenging of bekerstunt in Rijswijk?-

Huntelaar onzeker voor topper tegen PSV

De kans dat Dolberg in de basis staat, is iets groter geworden nu Klaas-Jan Huntelaar geblesseerd is geraakt aan de hamstring. Ten Hag geeft echter aan dat de spits nog ritme mist. Ook Huntelaar zelf heeft de hoop op meespelen tegen PSV nog niet opgegeven: “Dat gaan we de komende dagen zien. Volgens mij was ik er snel bij. Je denkt aan je lijf en je weet welke wedstrijden eraan komen. Ik merkte dat het niet ging en dat heb ik toen zo snel mogelijk aangegeven.”

Nicolás Tagliafico: “Vorig seizoen hadden we het lastig bij PSV”

Tijdens AEK Athene was de Argentijn Nicolás Tagliafico de uitblinker aan de kant van de Amsterdammers. Toch weet ook hij dat de focus snel richting PSV moet: “We mogen even genieten”, zei Tagliafico tegen de verzamelde media. “Maar zondag wacht weer PSV. Ik hoop dat Matthijs de Ligt dan weer kan spelen. Hij is niet alleen onze aanvoerder, maar ook een heel goede verdediger. Vorig seizoen hadden we het lastig daar. Ja, dat gold ook voor mij in de duels met Lozano. Maar ik vind dat we er sterker op zijn geworden”, aldus de 26-jarige Argentijnse verdediger over de kansen van Ajax in Eindhoven.

Erik ten Hag hoopt vertrouwen op te lappen

In Amsterdam herleefde oude tijden toen AEK Athene in de Champions League simpel opzijgezet werd. De mokerslag in Eindhoven (3-0 verlies van PSV) zette Ajax echter weer met beide benen op de grond. Geluk bij een ongeluk is dat er woensdag weer een bekerduel wacht, waar de Amsterdammers met een grote uitslag de wrange smaak direct ver weg kunnen spoelen. Trainer Erik ten Hag hoopt dat ook op een snelle treffer, een grote uitslag en weinig energieverlies richting de komende duels.Bij HVV Te Werve ligt dat heel anders. De club heeft slecht 150 leden, vier seniorenelftallen en het eerste team speelt in de tweede klasse. Trainer Huub van Oostrom Soede: “We mogen tegen een topclub spelen. Dat komt nooit meer voor!” Ook speler Zakaria Faloun is uitzinnig, maar refereert ook aan de bekerstunt van AVV Swift tegen Vitesse. “Niets is uitgesloten”, zegt de aanvoerder tegen Omroep West. “We moeten in ieder geval heel erg genieten van de dag zelf”, besluit hij realistisch.

Pre-wedstrijdquoteringen

De uitwedstrijd van Ajax kan je een leuke bonus opleveren. De bookmakers belonen een stunt van HVV Te Werve op Ajax met een odd van x 27.08 (!) keer je inleg. Ook voor een gelijkspel halen de bookies met x 15.00 keer de inleg een hoge quotering uit de kast. Het meest logische is natuurlijk dat Ajax geen kind heeft aan het team uit Rijswijk. De beloning voor winst van Ajax staat dan ook genoteerd op x 1.01 keer het speelbedrag.

Clash tussen bekerwinnaars: FC Groningen – FC Twente

Buiten de traditionele Top-3 om is de wedstrijd Groningen – Twente misschien wel de meest beladen. Twente degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie, maar stond altijd bekend als ‘cupfighter’. FC Groningen mag die titel ook dragen, want door een zege op PEC Zwolle werd ‘de trots van het Noorden’ bekerwinnaar. Groningen – Twente is dan ook een clash tussen twee voormalige winnaars van de KNVB-beker. Groningen is het seizoen bovendien niet goed begonnen en FC Twente wil bewijzen dat ze het Eredivisie-niveau nog altijd aankunnen.

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookmakers hebben voor deze thuiswedstrijd van FC Groningen de pre-wedstrijdquoteringen hoog ingecalculeerd. Winst van de uitploeg FC Twente levert met x 5.63 keer de inleg een leuke bonus op. De beloning voor een gelijkspel in het 1X2 spelsysteem staat genoteerd op x 4.21 keer het speelbedrag. Een thuiszege van Groningen wordt met x 1.54 keer de inleg ook nog goed beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De KNVB beker wedstrijd Excelsior Maassluis – PSV Eindhoven wordt gespeeld op woensdag 26 september om 18:30 uur in Maassluis. HVV Te Werve – Ajax Amsterdam trappen die avond om 20:45 uur af in Rijswijk. FC Groningen – FC Twente wordt gespeeld op donderdag 27 september om 18:30 uur in de Euroborg te Groningen. VV Gemert – Feyenoord Rotterdam sluiten deze bekerweek af op donderdagavond om 20:45 uurin Helmond wordt afgetrapt voor hun bekerduel. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers