KNVB Beker
14/12/2015

Bekerwedstrijd: Heracles ontvangt PSV

Bekerwedstrijd: Heracles ontvangt PSV
De spanning is nog om te snijden in het KNVB-bekertoernooi. Heracles en PSV treffen elkaar weer in de bekercompetitie. Op 8 april 2012 won PSV met 3-0 in de bekerfinale van Heracles. We zijn inmiddels aanbeland bij de laatste zestien wedstrijden van dit seizoen en PSV is de enige ploeg in Nederland die nog op drie fronten actief is. Bij tegenstander Heracles heeft de beker de hoogste prioriteit, want hoewel men in Almelo ook goed meedoet in de Eredivisie blijft het bekertoernooi de kortste weg naar Europees voetbal.

Loting

De loting koppelde beide teams uit de Eredivisie aan elkaar. En dat terwijl er ook nog veel amateurploegen actief zijn in het bekertoernooi. Opvallend detail: zowel Heracles als PSV versloegen in de vorige bekerronde een amateurteam: Heracles won met 3-1 van de Koninklijke HFC en PSV won simpel van SC Genemuiden: 6-0.Feest voor PSVVoor PSV is het groot feest. De club uit Eindhoven overwintert in de Champions League. Na de 2-1 overwinning tegen CSKA Moskou staat Eindhoven op zijn kop en mag het team zich gaan opmaken voor een dubbele confrontatie tegen Atletico Madrid. Toch is dit Europese toernooi niet het enige succes dat PSV op dit moment bezit. In de KNVB Beker is de club van trainer Phillip Cocu ook nog actief.Cocu verwacht zelf voor de winterstop nog zijn team te kunnen versterken met Maxime Lestienne en Luciano Narsingh. De kans is groot dat Maxime en Luciano dit kalenderjaar nog in actie komen voor PSV”, zegt de trainer in een persconferentie. Narsingh is bijna hersteld van de hamstringblessure die hij vorige maand opliep in de Champions Leaguewedstrijd tegen Manchester United. Lestienne behoort al langer niet tot de selectie doordat in korte tijd zijn vader en zijn moeder overleden.

"Voor mij is het ook een raadsel”

Een paar frisse spelers kan Cocu wel gebruiken in de bekerwedstrijd tegen Heracles. Na het succes in de Champions League heeft PSV een moeizame wedstrijd gespeeld tegen Roda JC. De Eindhovenaren hadden zaterdagavond geen antwoord op het verdedigende spel van Roda JC en kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. PSV- aanvaller Luuk de Jong begrijpt niet waarom PSV in de Champions League veel overtuigender speelde dan in de Eredivisie tegen Roda. "Voor mij is het ook een raadsel waarom het dinsdagavond wel kunnen opbrengen en nu niet", vertelt De Jong tegenover Fox Sports. "Het is onze eigen schuld. We hebben niet genoeg gegeven en dan verdien je het ook niet om te winnen. Het is moeilijk uit te leggen." Wat het ook mag zijn, het moet snel recht gezet worden om de match tegen Heracles Almelo te winnen.

"De ploeg moet zich kunnen revancheren”

Heracles Almelo zit nog in het bekertoernooi en zal daar ook alles op alles zetten om dat te behouden. In de Eredivisie heeft de club er moeite mee de top drie bij te houden, maar staat nog steeds op een keurige vierde plaats. Voor Heracles kan de beker een forse troostprijs worden.Trainer John Stegeman zet zijn mannen paraat voor het thuisduel tegen PSV. "Onze spelers zijn heel kritisch op zichzelf. Als wij 100 procent zijn hebben we een prima ploeg, maar als we het met minder denken te kunnen doen, dan blijft er weinig over." Heracles speelde afgelopen weekend gelijk tegen Vitesse (1-1) en verloor daarvoor uit tegen Feyenoord (3-1). Het succes van PSV in de Champions League is ook bij Stegeman niet ontgaan. "De ploeg moet zich kunnen revancheren, maar ik ben er nog niet uit hoe we het precies gaan doen. PSV is de ploeg in vorm, ze scoren veel en gemakkelijk."

Bookmakers

De bookmakers verwachten dat PSV zijn succes kan doorzetten in de bekerwedstrijd tegen Heracles. Winst van de club uit Eindhoven krijgt een quotering van x 1.60 mee. Winst van de thuisploeg levert een hogere notering op. Een extraatje in deze maand kan men altijd goed gebruiken. Een briefje van 20 euro wordt x 5.00 waard mocht je inleggen op winst voor Heracles. Ook een gelijkspel kan met een odd van x 3.80 je portemonnee boller doen staan. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De KNVB bekerwedstrijd Heracles Almelo – PSV Eindhoven wordt gespeeld op woensdag 16 december om 20:45 uur in het Polman stadion te Almelo. Wie gaat er volgens jou door naar de volgende ronde? Speel mee en maak deze bekermatch nog spannender door in te zetten op jouw favoriet. Ontvang als nieuwe speler bij Mybet maar liefst 100,- euro gratis wed-tegoed...Registreer je hier bij Mybet[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers