KNVB Beker
21/09/2015

Bekerwinnaar FC Groningen tegen FC Twente

Bekerwinnaar FC Groningen tegen FC Twente
Aanstaande woensdag wordt de bekerwedstrijd Groningen - Twente gespeeld in het Groningse Euroborg stadion. FC Groningen is de bekerwinnaar van vorig jaar en heeft daardoor ook een ticket bemachtigd voor de Europa League. Helaas moest FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Marseille meteen al uit handen geven. De club van Trainer Erwin van Looi verloor deze wedstrijd van de Europa League met 0-3. Een tegenvaller die snel vergeten moet worden. De wedstrijd tegen AZ van afgelopen weekend heelde de wonden iets. FC Groningen won met 2-0 van de Alkmaarders. Na al dat voetbalgeweld staat nu alweer de bekerwedstrijd tegen FC Twente op het programma.

Zware week voor FC Groningen

Erwin van Looi en zijn elftal hebben een zware week achter de rug. Buitenspeler Bryan Linssen vond het duel tegen AZ een zware klus. “De laatste minuten ging het echt niet meer,” zuchtte Linssen. “Het was telkens omschakelen en aanzetten. Je merkt dan dat je geen week rust hebt gehad en dat doet wel wat met je, maar het is ook mentaal. In je hoofd moet je weer willen vlammen en denken dat je fit bent. Daarnaast moeten we het ook aankunnen, we zijn immers profvoetballers, maar vanzelfsprekend is het niet. Het zijn stuk voor stuk heel zware wedstrijden en in die negentig minuten moeten we iedere keer alles geven”, zegt de uitgeputte Linssen die de 1-0 scoorde in de 31e minuut.

‘’Nu is er vertrouwen en dat is heerlijk.”

Aanvaller Mimoun Mahi maakte zijn vierde doelpunt van de competitie. In de blessuretijd maakte Mahi een treffend doelpunt. “Hoe ik het doe, weet ik ook niet, maar de ballen gaan er achter elkaar in en dat is hartstikke fijn,” meent Mahi die na de rust pas in het veld kwam. “Ik zag dat de lange hoek open lag en raakte de bal perfect. Misschien komt het omdat ik niet meer zoveel nadenk over een kans wanneer ik er één mis. Dat gaat toch in je hoofd zitten. Als ik deze bal vorig jaar had geschoten, had hij vast niet gezeten. Nu is er vertrouwen en dat is heerlijk.”

FC Twente

Voor FC Twente is de start in het nieuwe voetbalseizoen alles behalve vlekkeloos. De Enschedeërs hoopten na het ontslag van trainer Schreuder op het schokeffect, maar de Tukkers kampen nog steeds met diverse problemen. De competitiewedstrijd tegen Cambuur leverde geen doelpunten op en dus ook geen punten. FC Twente-trainer René Hake geeft toe dat de wedstrijd tegen Cambuur nog niet goed genoeg is. ’’Dat moge duidelijk zijn, maar vergeet niet dat de voorhoede tegen Cambuur pas voor de tweede keer met elkaar samenspeelde."FC Twente staat momenteel met 3 punten op de 16e plaats op de erelijst. De wedstrijd voor Cambuur werd was tegen Ajax. Dit thuisduel wisten de Enschedeërs met een gelijkspel te beëindigen met 2-2.

Hakim Ziyech: "Ik heb er nog niet echt over nagedacht’’

Aanvoerder Hakim Ziyech gaat binnenkort naar Marokko om zich daar bij de nationale ploeg te voegen voor oefenwedstrijden met Ivoorkust en Guinee. Als Ziyech in een van die duels speelt, dan kan de geboren Drontenaar niet meer spelen voor het Nederlands elftal. Ziyech heeft een dubbele nationaliteit, maar kwam al eerder uit voor Jong Oranje. Er mag maar één keer worden geswitcht en als hij nu voor Marokko in actie komt mag hij niet meer voor het Nederlands Elftal spelen. Ook Voor Ziyech kwam dit als een verrasing. "Ik heb er nog niet echt over nagedacht, ik kan er niet zoveel over kwijt. Ik heb de uitnodiging geaccepteerd, en verder wil ik het daarbij laten. Misschien ga ik daar wel voor hele andere dingen heen, dat weet je niet”, aldus de aanvoerder van FC Twente. Zijn oudste broer liet via Social Media weten dat alleen Hakim kan beslissen wat hij wil. Hiermee geeft hij aan de keuze nog niet gemaakt is en dat zijn familie hem daarin vrijlaat.

Bookmakers

De quotering van een thuisploeg en titelhouder staan normaal gesproken aan de lage kant, maar bij deze wedstrijd wordt je inleg x 2.06 ruim verdubbeld. Een gelijkspel levert met een odd van x 3.52 je het meest op. Winst voor FC Twente wordt beloond met x 3.09. Houd de actuele odds opVoetbalGokken.nl in de gaten voordat je een gokje waagt. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De bekerwedstrijd FC Groningen – FC Twente wordt gespeeld op woensdag 23 september om 18.30 uur in het Euroborg stadion in Groningen. Wint de bekerwinnaar van vorig jaar deze wedstrijd of is het FC Twente die ons gaat verrassen en doorstoot naar de volgende ronde? Voorspel en speel mee met de KNVB-bekerwedstrijden.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers