KNVB Beker
18/12/2017

Feyenoord – Heracles Almelo afsluiting van achtste finale KNVB-Beker

Feyenoord – Heracles Almelo afsluiting van achtste finale KNVB-Beker
Als alle kwartfinalisten al bekend zijn trappen Feyenoord en Heracles donderdagavond om 20:45 uur als laatste teams in de achtste finale af. Welke voegt zich als laatste team bij acht kwartfinalisten? De bookies zetten hun geld op Feyenoord. Op wie zet jij in?

Feyenoord heeft zege keihard nodig

Regerend landskampioen Feyenoord beleeft nog weinig plezier aan zijn status. In de Champions League werd het kansloos uitgeschakeld. De overwinning in de laatste poulewedstrijd kon daar niets meer aan veranderen. In de vaderlandse competitie won Feyenoord afgelopen zondag wel met 0-7 de stadsderby tegen Sparta. Daardoor staan de Rotterdammers nu vijfde, maar hebben met veertien punten achterstand op PSV een groot gat te dichten. De eerste wedstrijd na de winterstop is dan ook nog eens Ajax uit. Kortom: het KNVB-bekertoernooi moet het seizoen – zoals bij zoveel clubs – gaan redden. De thuiswedstrijd tegen Heracles werpt dan ook al enkele weken zijn schaduw vooruit in Rotterdam-Zuid. Giovanni van Bronckhorst: “Tot aan zondag waren alle ogen natuurlijk gericht op de stadsderby tussen West en Zuid, maar we zijn direct daarna de voorbereiding op Heracles gestart.”

“Vooral aanvallend komen we toch tekort”

De trainer ziet vooral voorin verbeteringsmogelijkheden en hoopt daar in het bekerduel verbetering te ontwaren: “Als je naar ons kijkt: verdedigend staan we goed. Samen met Ajax, AZ en PEC staan we qua tegengoals het beste ervoor. Maar qua doelpunten die we maken lopen we ruim twintig doelpunten achter ten opzichte van Ajax en PSV. Het is tot nu toe een teleurstellend seizoen, maar in de competitie ligt het allemaal dicht bij elkaar. Er zijn nog geen prijzen verdeeld, dat gebeurt pas aan het einde van het seizoen. Hopelijk zijn we er dan nog steeds bij.”

Druk programma

Van Bronckhorst heeft nog steeds veel vertrouwen in de elf spelers die hij donderdag in de wei gaat sturen. De wedstrijd tegen Heracles is volgens hem goed voorbereid en zou weleens het keerpunt kunnen zijn: “We hopen de volgende ronde te halen. Op dit moment hebben we een heel druk programma, dus je praat pas over de volgende wedstrijd als de vorige gespeeld is. In de voorbereiding op Heracles is het creëren van doelkansen ook besproken. Dat gaat moeizaam, we scoren niet makkelijk. Ik heb dat zelf ook ervaren in mijn carrière, maar daar kom je ook wel weer uit. We hopen en verwachten dat de vorm snel terugkomt.”

Heracles-trainer Stegeman: “Positieve energie meenemen naar bekerduel tegen Feyenoord”

In Almelo is het schrapen om goede resultaten. Toch ziet trainer John Stegeman positieve signalen richting het duel tegen Feyenoord: “Als ik kijk hoe de groep reageert als Vincent Vermeij in de laatste minuut de 3-2 maakt tegen Sparta, dan zie je dat winnen een enorme boost geeft. Ik hoop dat we die positieve energie ook meenemen naar de bekerconfrontatie tegen Feyenoord.”

Wedstrijdoverzicht

Beide elftallen stonden ook in 2013 tegenover elkaar in achtste finales. Feyenoord kon de ploeg uit Almelo toen pas na penalty’s van zich afschudden. Na verlenging stond het 1-1 en vervolgens bleken de Rotterdammers vanaf elf meter koelbloediger dan hun Overijsselse collega’s. Ben Rienstra miste de zesde strafschop in het Polman-stadion.Dit keer speelt Feyenoord thuis en dat scheelt een slok op een borrel. De laatste drie edities van Feyenoord – Heracles werden door de thuisploeg gewonnen. Het jaar 2013 was Heracles gunstig gezind als het gaat om wedstrijden tegen Feyenoord, want ook in de competitie beet te ploeg goed van zich af in de Kuip. Het duel werd zelfs met 1-2 gewonnen. Sindsdien waren er dus louter Rotterdamse zeges te noteren: 2-1 (in 2014), 3-0 (2015) en vorig seizoen werd het 3-1 in de laatste wedstrijd van het seizoen 2016/2017. Feyenoord was op dat moment al kampioen en zette met deze thuiszege de kroon op het werk.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord - Heracles Almelo

De omstandigheden zijn zowel voor Heracles als Feyenoord totaal anders, maar dat weerhoudt de bookies er niet van om de thuisploeg als topfavoriet te bombarderen. Wint Feyenoord dan volgt er aan spelers op die uitslag een uitkering van x 1,23 keer hun inleg.Speelt Feyenoord gelijk tegen de Heraclieten dan moeten de bookmakers richting spelers op een gelijkspel over de brug komen met een uitkering van x 6,60 hun inlegde speelbedrag.Winnen in de Kuip, dat zou een regelrechte stunt zijn van Heracles en zorgt voor mega-uitkeringen bij de officiële Nederlandse wedkantoren: die odds staat op maar liefst x 11,00!!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De laatste wedstrijd tussen Heracles Almelo - Feyenoord in deze bekerronde wordt afgewerkt op donderdag 21 december om 20:45 uur in de Rotterdamse Kuip. Schaart Feyenoord zich onder de laatste acht of mag Heracles zich gaan opmaken voor de volgende bekerronde? Zet nu in en pak de hoogste odd voor jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers