KNVB Beker
18/01/20212 reacties

Heerlijke odds bij topper in KNVB Beker: AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam!

Heerlijke odds bij topper in KNVB Beker: AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam!
Deze week worden de achtste finale van de TOTO KNVB beker gespeeld. Woensdag staat er een kraker van een wedstrijd gepland  met AZ en Ajax die het tegen elkaar gaan opnemen om in de kwartfinale terecht te komen. Voorspel via VoetbalGokken.nl welke ploeg er doorstroomd naar de volgende bekerronde en scoor de hoogste odds bij Koning TOTO.

Pascal Jansen: “Wij kunnen niveau Ajax halen”

In het AFAS-Stadion wordt er uitgekeken naar de eerste speelronde van de KNVB-Beker. AZ werd in de vorige ronde vrijgeloot en Ajax is de eerste ploeg in dit bekerseizoen. Geen gemakkelijke tegenstander voor de Alkmaarse ploeg, maar AZ-trainer Pascal Jansen heeft vertrouwen dat zijn team doorstoot naar de volgende ronde. “We staan er goed op. Als wij goed zijn, kunnen we qua intensiteit sowieso op hetzelfde niveau spelen als Ajax”, zegt de trainer van AZ.

“Woensdag vol voor de winst”

Afgelopen weekend werd de Eredivisie wedstrijd tegen ADO Den Haag maar net gewonnen met 2-1. Met de ploeg uit Amsterdam krijgt AZ een team dat uit ander hout gesneden is, weet ook Jansen. “Wij hebben voldoende kwaliteiten om ons met Ajax te meten. We zullen er woensdag vol voor gaan”, zegt de coach van de Alkmaarse ploeg tegen de NOS.

Erik ten Hag: “Bekerwedstrijd zijn alles of niets”

Ajax Amsterdam begon de bekerweek met de Klassieker tegen Feyenoord in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg zijn aartsrivaal met 1-0 en daarmee pompte de ploeg behoorlijk wat zelfvertrouwen voor de bekerwedstrijd tegen AZ dat woensdag gespeeld moet worden. We moeten de eventuele schade opmaken. We gaan zeker kijken naar frisheid voor het uitduel tegen AZ. Het is een bekerwedstrijd. Het is alles of niks. Het kan ook een verlenging worden”, aldus de trainer.“Waren we niet oppermachtig? Jawel!”, reageerde Ten Hag fel na de wedstrijd. “Ik moet mijn jongens een groot compliment maken, hoe ze dat hebben overleefd. Ze hebben gestreden voor elke meter en de overwinning eruit gesleept.”

“Strijden voor elke meter”

De Klassieker heeft volgens Ten Hag veel energie gekost, maar de 1-0 overwinning zorgde ook voor vertrouwen bij de Amsterdammers. “Ik moet mijn jongens een groot compliment maken, hoe ze de stormloop van Feyenoord hebben overleefd. Ze hebben gestreden voor elke meter en de overwinning eruit gesleept. Als we dat tegen AZ weer op de mat leggen, heb ik er alle vertrouwen in dat Ajax doorgaat in de beker woensdag.”

Statistieken

Het KNVB bekertoernooi wordt om bekende reden dit seizoen anders afgehandeld dan normaal. Het toernooi is verkort en wordt alleen door de profclubs afgewerkt. Ajax speelde in de vorige ronde al tegen FC Utrecht (5-4). AZ werd in de vorige ronde vrijgeloot en stroomt in deze achtste finales in.

Head 2 Head

AZ speelde eind 2019 voor het laatst tegen Ajax in het AFAS Stadion. De Alkmaarders wisten in de Eredivisie met 1-0 te winnen en dat resultaat behaalde de ploeg uit de Kaasstad een seizoen eerder ook al. In 2014 speelden de teams ook tegen elkaar in de KNVB Beker. Toen was het om de halve finale en was het de Deense middenvelder Lasse Schöne die Ajax naar de finale schoot.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ heeft in de Eredivisie inmiddels een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden opgebouwd. Twee weken geleden wisten de Alkmaarders nog knap te winnen van PSV in Eindhoven met 1-3.Afgelopen weekeinde werd er wel gewonnen van ADO Den Haag met 2-1, maar dat ging niet gemakkelijk. De Alkmaarders kwamen op achterstand door een treffer van ADO-speler Michiel Kramer in de 58ste minuut van de wedstrijd.Wisselspeler Zakaria Aboukhlal (ex-PSV) maakten aan het einde van de wedstrijd twee goals waardoor AZ toch drie punten mocht bijtekenen.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax heeft met de Klassieker tegen Feyenoord er deze week al een helse wedstrijd opzitten. Het sterke Feyenoord gaf zich niet snel gewonnen, maar het doelpunt van Ryan Gravenberch in de 22ste minuut bleek toch genoeg voor een overwinning (1-0). Hiermee heeft ook Ajax inmiddels een reeks van zeven ongeslagen duels opgebouwd. De laatste wedstrijd die verloren ging was thuis tegen FC Twente (1-2) op 5 december vorig jaar.

Lappenmand

AZ-trainer Jansen heeft nog wat aan zijn selectie te sleutelen alvorens de wedstrijd tegen Ajax van start gaat. Ron Vlaar raakte dit nieuwe jaar geblesseerd en wordt voorlopig niet terugverwacht. Verder zijn Jonas Svensson (bovenbeenblessure), Dani de Wit (enkelblessure) en Jeremy Helmer (beenblessure) ook nog niet inzetbaar voor de kwartfinale van de KNVB beker.AFC Ajax kan met een bijna geheel fitte selectie afreizen naar AZ. Alleen spits Lassina Traoré kan niet mee voor deze Noord-Hollandse derby. Traoré heeft een blessure die hem in de lappenmand houdt. Gravenbergh viel tegen Feyenoord uit met rugklachten. Het is nog niet bekend of hij op tijd hersteld is.

Winstkansen bij weddenschap AZ

Bij Koning TOTO zijn er buiten het gangbare 1X2 spelsysteem nog talrijke weddenschappen af te sluiten voor deze bekerwedstrijd. Zo kan je de correct score invullen bij deze bookmaker. Winnen de Alkmaarders met 1-0 van Ajax dan kun jij rekenen op een uitkering van x 14.75 keer je inleg.Wint AZ met 3-0 dan loopt je beloning zelfs op tot x 40.00 keer je speelbedrag. Een correct score kan zelfs oplopen tot x 150.00 keer je inleg. Deze mega-uitkering volgt bij een winnende voorspelling op een 4-4 gelijkspel in het AFAS Stadion.

Winstkansen bij weddenschap Ajax

De winstkansen van Ajax worden wat hoger ingeschat dan bij de Alkmaarders. Toch mogen de pre-odds er in bijvoorbeeld het correct score speelsysteem voor de Ajacieden meer dan zijn. Wint Ajax bijvoorbeeld met 3-1 van AZ dan keert de TOTO met x 12.50 keer je inleg een torenhoge odd uit. Scoort Ajax driemaal en krijgt het geen doelpunt tegen dan loopt die odd zelfs op naar x 18.75 keer je speelbedrag.Speel jij mee via het Half Time / Full Time spelsysteem? Dan staat er voor Ajax staat voor bij de rust en AZ Alkmaar wordt eindwinnaar een torenhoge odd van x 30.00 keer je inleg gereed.

Prognose

AZ lijkt steeds sterker te worden onder begeleiding van trainer Pascal Jansen, maar of de kwartfinale winnen van Ajax de Alkmaarders woensdag ook gaat lukken, betwijfelen we. Onze voorspelling gaat mee met wat de bookmakers verwacht: winst van Ajax. Is dit ook jouw verwachting van dit duel of heb je een andere voorspelling in gedachten? Wat dat ook mag zijn, speel mee, want de quoteringen zijn het meer dan waard.

Quoteringen AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De pre-wedstrijd quoteringen bij dit bekerduel van AZ tegen Ajax zijn torenhoog ingedeeld. De hoogste odd voor dit Noord-Hollandse onderonsje staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd bij een gelijkspel. Bij TOTO.nl wordt er gemiddeld x 3.75 het speelbedrag uitbetaald als jouw voorspelling op een gelijkspel binnen de negentig minuten uitkomt. Hiermee pak je de hoogste odd van dit bekerduel.Een weddenschap op Ajax levert ook een mooi zakcentje op. Gemiddeld wordt er met x 1.90 keer het ingelegde speelbedrag bijna het dubbele van je inleg uitbetaald als Ajax wint en doorgaat naar de kwartfinale van de beker.De quoteringen voor winst van AZ staan nog wat hoger ingedeeld. Mochten de Alkmaarders de ploeg uit Amsterdam uitschakelen in deze speelronde, dan ontvang je x 3.20 keer het speelbedrag terug als jij dit hebt ingevuld op het wedstrookje van de bookmaker.
De achtste finale van de KNVB Beker AZ Alkmaar – AFC Ajax wordt gespeeld op woensdag 20 januari om 21:00 uurin het AFAS Stadion te Alkmaar.Speel jij mee en ga jij voor de winnende weddenschap bij Koning TOTO? Ga dan naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken en vul jouw voorspelling in voor deze topwedstrijd in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker!

De beste Online Bookmakers