KNVB Beker
14/12/20203 reacties

Hoge odds bij KNVB Beker topper: AFC Ajax – FC Utrecht

Hoge odds bij KNVB Beker topper: AFC Ajax – FC Utrecht
Aanstaande woensdag treedt Ajax in Amsterdam aan tegen FC Utrecht in de zestiende finale van de KNVB Beker. FC Utrecht heeft al een bekerronde gespeeld. Voor Ajax is dit de eerste speelronde. Koning TOTO schaalt de quoteringen meteen hoog in voor deze bekerwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Speel jij mee via VoetbalGokken.nl?

Erik ten Hag: “Zwaktes bij FC Utrecht uitbuiten”

Met de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht krijgt Ajax een felbegeerde ploeg op bezoek. Ajax-trainer Erik ten Hag is dan ook op zijn hoede voor de ploeg uit Utrecht. “Als Ajax hebben we maar een doelstelling en dat is winnen. We moeten goed kijken hoe we de zwaktes van FC Utrecht kunnen uitbuiten en hun sterktes kunnen neutraliseren,” stelt Ten Hag.

“Geen garantie op winst”

De trainer va Ajax kent de speelwijze van FC Utrecht goed en is ook goed bevriend met de nieuwe trainer van de Domstedelingen René Hake. “Dat klopt. Ze hanteren een speelwijze die ik ken, maar dat is nog geen garantie dat we woensdag winnen. We moeten goed voorbereid zijn en 95 minuten vol gas geven om die wedstrijd naar ons toe te trekken”, aldus de trainer van Ajax.

René Hake: “Ajax is zeer uitdagende wedstrijd”

FC Utrecht begon de week met een verloren Eredivisieduel tegen PSV Eindhoven (2-1), maar trainer René Hake en zijn team hebben weinig tijd om te rouwen, want woensdag wacht de bekerwedstrijd in Amsterdam. Opnieuw een zware opdracht vindt Hake: “Dat is weer een zeer uitdagende wedstrijd, maar een wedstrijd op zich. Het is door of niet door. Als we woensdag kunnen brengen wat we zondag brachten, dan hebben we een goede kans om door te gaan.”

“Vertrouwen houden”

Het is voor trainer Hake het vijfde duel als vervanger van John van den Brom dat niet eindigen in een goed resultaat, maar de coach houdt hoop op betere tijden. “We kunnen er alleen maar vertrouwen in houden. Het gaat nooit weken, maanden duren dat die ballen niet gaan vallen. We gaan steeds beter en vaker dingen terugzien waar we op trainen. Het is het belangrijkst dat we dat nu gaan omzetten in goede resultaten”, aldus Hake.

Statistieken

Dit seizoen is de KNVB Beker competitie wat ingekort om bekende redenen en speelden er geen amateurploegen mee. Voor Ajax is dit de eerste wedstrijd in het bekertoernooi. FC Utrecht heeft al wel een ronde gespeeld en trof daarin FC Dordrecht. De Domstedelingen wonnen met 2-4 in Dordrecht waardoor de ploeg van trainer Hake nu naar de ploeg in Amsterdam mag afreizen.

Head 2 Head

Begin maart dit jaar speelden FC Utrecht en Ajax de halve finale tegen elkaar. In de Galgenwaard werd het 2-0 voor Utrecht. Sander van de Streek en Simon Gustafson waren de doelpuntmakers van FC Utrecht.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

De uitschakeling van de Champions League kwam hard aan in Amsterdam, maar de ploeg van trainer Ten Hag plakte afgelopen weekend de pleister op de wond door PEC Zwolle met 4-0 te verslaan in de Eredivisie. De Zwollenaren hadden geen schijn van kans en dat geeft Ajax hoop op een goed duel tegen FC Utrecht.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht verloor afgelopen zondag in Eindhoven van PSV 2-1. De ploeg van trainer Hake leek de schade te kunnen herstellen door er met een gelijkspel van af te komen, maar liet de punten toch liggen in het Philips Stadion. De laatste overwinning van Utrecht was de bekerwedstrijd tegen Dordrecht die eind oktober werd gespeeld.

Lappenmand

De medische staf van Ajax heeft de handen vol aan geblesseerde spelers. Afgelopen weekend liepen Zakaria Labyad en Jurgen Ekkelenkamp beiden een blessure op. Jurrien Timber heeft gezondheidsklachten en Lassina Traore, Noussair Mazaroui zijn er door blessureleed ook niet bij. Mohammed Kudus herstelt nog altijd van een meniscusblessure. Quincy Promes kan er door prive- omstandigheden ook niet bij zijn.De lappenmand van FC Utrecht is een stuk beter te overzien. Doelman Fabian Keijzer is de enige speler die zich in de ziekenboeg bevindt. Hij kampt met een handblessure en als sluitpost is dat een natuurlijk langdurig verhaal.

Prognose

Wij verwachten dat Ajax het ook in de beker ver gaat schoppen en woensdag wint van FC Utrecht. Onze wedtip bij Toto.nl is een 2-0 eindstand in deze bekertopper! Check onderstaand odd-overzicht voor de gemiddelde quoteringen die de Nederlandse online bookmaker TOTO hanteert voor AFC Ajax – FC Utrecht!

Quoteringen Ajax – FC Utrecht in KNVB Beker

De hoogste odds bij TOTO sportweddenschappen voor Ajax - FC Utrecht in de KNVB Beker staat genoteerd bij een overwinning van FC Utrecht x 9.60 keer je speelbedrag.Nog een hoge odd wordt in het 1X2 spelsysteem uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in Amsterdam x 6.35 keer je speelbedrag is daar de quotering van. Een zege van Ajax staat op x 1.19 keer je inleg ingedeeld. Ajax is daarmee de overgrote favoriet bij de bookies in het bekerduel!
De KNVB Beker wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Utrecht wordt gespeeld op woensdag 16 december om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Winnen de Ajacieden in eigen huis of slaat de ploeg uit Utrecht toe in deze bekerronde? Laat jouw voorspelling achter bij Koning TOTO en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers