KNVB Beker
26/02/2018

KNVB-beker: Feyenoord moet seizoen redden door finale te halen

KNVB-beker: Feyenoord moet seizoen redden door finale te halen
Aanstaande woensdag is het D-Day voor Feyenoord. Dan moet er gewonnen worden van Willem II in de halve eindstrijd van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers hebben het thuisvoordeel en weten dat bij verlies het seizoen als verloren beschouwd mag worden. De bookmakers geloven in een thuisoverwinning voor Feyenoord, jij ook? Lees onze voorbeschouwing met alles over de halve finales in de KNVB Beker!

Van Bronckhorst: “Woensdag zullen we er moeten staan”

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag afgelopen zondag dat zijn elftal machteloos was tegen PSV en dat baart de oefenmeester ook zorgen. “Het is niet goed genoeg momenteel”, vertelt hij voor de camera van RTV Rijnmond. Er ligt dan ook heel veel druk op de wedstrijd van woensdag, die absoluut gewonnen moet worden. Van Bronckhorst: “Woensdag zullen we er moeten staan. Halve finale thuis tegen Willem II. Bij winst staan we in de finale en hebben we kans om een prijs te winnen. En daar moeten we vol voor gaan.”

Lappenmand

Er moeten dan nog wel enkele oplapwerkzaamheden verricht worden. Sven van Beek haakte vlak voor de wedstrijd tegen PSV geblesseerd af en Steven Berghuis viel halverwege de topper ook al geblesseerd uit.  Van Bronckhorst: “Met Sven van Beek gaat het al beter en Steven Berghuis is uit voorzorg (last van bovenbeen) eruit gegaan en we zullen dat komende dagen beoordelen richting de wedstrijd van woensdag.”

“Volgende wedstrijd er weer staan”

Ook de niet geblesseerde spelers hebben een tik gekregen, mentaal dan vooral. Van Bronckhorst: “Ja, zo gaat dat in het topvoetbal: je verliest een topper en je wordt dan geacht er de volgende wedstrijd wel weer te staan.”

Jörgensen: “Woensdag weer beginnen met scoren”

Spits Nicolai Jörgensen heeft de woorden van zijn trainer alvast in de oren geknoopt. Hij heeft zich voorgenomen er woensdag vol voor te gaan: “Het is niet leuk als je niet wint en niet scoort. Voor mij persoonlijk was het een moeilijke tijd – ook met de transferperikelen, maar het wordt tijd dat ik weer goals ga maken. Ik ben van plan om woensdag weer te beginnen met scoren”, zo vertelt de spits tegenover Fox Sports.Ook Steven Berghuis stapt snel over de nederlaag tegen PSV heen en richt zijn vizier op Willem II: “Ik hoop dat ik woensdag kan halen, maar ik denk het wel. Ik kan niet wachten.”

Willem II-trainer Van der Looi: “We moeten daar ook winnen”

De ‘luxe’ die Feyenoord heeft om zich volledig op het bekertoernooi te richten hebben ze in Tilburg niet. Willem II vecht voor elk punt in de hoop uit de degradatiezorgen te blijven. Afgelopen weekend moesten ze vol aan de bak toen mede-degradatieklant Roda JC op bezoek kwam. Het team van trainer Erwin van der Looi deed wat het moest doen. Het won met 1-0 en loopt hierdoor uit op de concurrentie onderin de Eredivisie. Woensdag volgt de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, ook weer pittig en belangrijk: “Het is de moeilijkste loting, maar als je wat wil in de beker moeten we daar ook winnen”, aldus Van der Looi.

“We hebben topdag nodig”

Bang voor gebrek aan motivatie bij zijn spelers is hij allerminst: “Dit zijn de wedstrijden waar je het als speler voor doet. We zullen een topdag nodig hebben om Feyenoord te kunnen bedwingen”, realiseert Van de Looi zich. “Feyenoord speelt met veel drive naar voren, maar zij hebben uiteraard ook hun zwakkere punten. Daar moeten we van zien te profiteren.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – Willem II

De halve bekerfinale levert bij de bookmakers zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen op. Een zege van Willem II krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 20.00 keer de inleg natuurlijk de hoogste odds van deze match mee. Heeft de wedstrijd na negentig minuten speeltijd geen winnaar? Dan wordt er x 9.20 keer de inleg op een gelijkspel uitgekeerd. Een thuiszege van Feyenoord levert elke speler x 1.12 keer de inleg op.

Andere halve finale KNVB Beker tussen AZ – FC Twente

Ook voor de tweede halve finalewedstrijd van het KNVB-bekertoernooi pakken de bookmakers flink uit. De strijd om die andere finaleplek tussen AZ Alkmaar en FC Twente krijgt zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen mee! Winst van thuisploeg AZ levert met x 1.33 keer de inleg al een leuk geldbedrag op. Voor een gelijkspel hebben de bookmakers hoge odds van x 5.20 genoteerd. De echte harde knaken worden uitgedeeld als FC Twente de Alkmaarders in eigen stadion weet te verslaan. De odds voor winst van Twente staat genoteerd op x 8.85 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finales in het KNVB-bekertoernooi worden gespeeld op woensdag 28 februari. De wedstrijd tussen Feyenoord – Willem II wordt gespeeld om 20:45 uur in De Kuip te Rotterdam. De voetbalavond begint echter in Alkmaar.Het duel AZ Alkmaar – FC Twente begint namelijk al om 18:30 uur in het AFAS stadion te Alkmaar. Welke teams worden de finalisten en spelen op zondag 22 april de finale van de KNVB-beker? Speel vandaag nog mee en maak het bekertoernooi nog spannender![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers