KNVB Beker
19/09/2016

KNVB-Beker: Topclubs aan de bak in midweekse bekerronde

KNVB-Beker: Topclubs aan de bak in midweekse bekerronde
Het KNVB-bekertoernooi barst komende week in alle hevigheid los. Amateurclubs die strijden tegen profs, maar ook duels tegen Eredivisieploegen: de KNVB-beker heeft het allemaal. Voetbalgokken zet de meest interessante wedstrijden op een rijtje en zocht de beste pre-wedstrijd quoteringen voor een succesvolle voorspelling op één van de vele bekerduels.

PSV Eindhoven

Deze week neemt PSV het op tegen ‘bekerspook’ Roda JC. De Eindhovenaren werden in het seizoen 2013/2014 en het seizoen daarop uitgeschakeld door de Limburgers en na de nederlaag tegen Feyenoord (in de competitie) wordt dit dus opnieuw een harde noot om te kraken. Trainer Phillip Cocu: “Net als wedstrijd tegen Feyenoord is dit bekerduel een wedstrijd waar net iets extra’s op staat.” Hiermee doelt de oefenmeester op de ‘slechte herinneringen’ aan eerdere ontmoetingen in het bekertoernooi. Toch verwacht Cocu een gretige spelersgroep aan de aftrap: “Je weet als speler nooit wanneer je de mogelijkheid krijgt om een prijs te pakken of een finale te spelen. Daarom moet je alle kansen proberen te grijpen.”

Bookies

De pre-wedstrijd quoteringen voor dit duel zijn misschien niet heel verrassend, maar als je bedenkt dat PSV nooit gemakkelijk wint van Roda, dan is het verleidelijk om toch is een keer te kiezen voor Roda JC. De uitkering als de ploeg uit Kerkrade wint bedraagt x 20.00. Als PSV doordringt tot de volgende ronde dan wordt er x 1.11 uitgekeerd aan iedereen hierop gespeeld heeft. Wordt de winnaar pas in de verlenging (of later) bekend, dan geldt er een uitkering van x 10.00 aan iedere speler die daarop heeft ingezet.

AFC Ajax Amsterdam

Vlak na de verrassende nederlaag van Ajax tegen Willem II rolde ditzelfde affiche ook uit de koker bij de loting voor de 1/32ste finale. Een pikante loting dus, waarin het de Amsterdammers alles aangelegen zal zijn om de misstap in de Eredivisie recht te zetten. Daarentegen weten de Tilburgers inmiddels hoe ze de ploeg van trainer Peter Bosz moeten bestrijden. Het beloofd een interessante ontmoeting te worden in de Amsterdam Arena, waarbij Ajax natuurlijk wel de favoriet is.

Bookies

Bij de wedkantoren wordt gegooid en gesmeten met hoge odds voor de bekerwedstrijden in Nederland, maar voor Amsterdamse winst durven de bookies nauwelijks de knip te trekken. Winst voor de thuisploeg staat gequoteerd op x 1,22. De overige odds maken een hoop goed, want bij een gelijkspel na 90 minuten wordt je inzet op die uitslag al verzesvoudigd: x 6,00. Nog mooier wordt het voor de gokkers die durven te spelen op een nieuwe stunt van Willem II. Schakelen de Brabanders Ajax uit, dan keren de bookies x 15,00 keer je inleg uit!Als er één ploeg met vertrouwen uitkijkt naar de komende matches, dan is dat Feyenoord wel. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst beleefde misschien wel de mooiste week in het bestaan: het won van Manchester United en PSV. Waardoor het met vijf punten voorsprong riant koploper is in de Eredivisie. Dirk Kuyt: “Dit is heerlijk”, aldus de aanvoerder bij FOX Sports. Toch waakt de geboren Katwijker voor te veel optimisme en wil met het oog op de wedstrijd tegen Top Oss, komende donderdag, met beide benen op de grond blijven. Volgens Kuyt moet Feyenoord in dat bekerduel net zo zakelijk en geduldig spelen als afgelopen zondag en zijn kansen afwachten. Bekerwinst of een kampioenschap zijn nog ver weg, zo zei Kuyt na de droomweek met Feyenoord: “De Coolsingel? Daar denken we nog niet aan. Wij staan nu ook niet als een gek te springen. Donderdag beginnen we weer gewoon met 0-0 tegen Oss, dus ook dan moeten we er weer staan. We doen het stap voor stap.”

Bookies

De bookmakers waren bij Ajax al voorzichtig, maar bij Feyenoord klappen de boeken helemaal dicht. Wie speelt op Rotterdamse winst, kan nauwelijks winst pakken: x 1,05. Heel anders wordt het bij de andere uitslagen. Blijft het 90 minuten lang gelijk? Dan scoor je x 13,00 je inleg als je dat vooraf voorspelt. Wint Oss? Dan kunnen de champagneflessen ontkurkt worden bij iedereen die dit durfde te spelen: x 41,00 je inleg is dan je deel.Naast de duels van de ‘grote drie’ worden er uiteraard nog meer bekerwedstrijden afgewerkt. Het begint allemaal op dinsdagavond om 17:00 uur met de amateurs van Capelle tegen FC Groningen: x 10,00 als Capelle wint en x 1,28 als Groningen door bekert. De wedstrijden Barendrecht – Excelsior Rotterdam, Den Bosch – Eindhoven FC en Sparta Rotterdam – Dordrecht hebben allemaal een regionaal karakter, terwijl de ontmoeting tussen Eredivisieclubs FC Twente en FC Utrecht misschien wel de meest boeiend beloofd te worden. Alle quoteringen voor deze wedstrijden zijn te vinden via onze bookmaker-pagina. Nog leuk om te melden: de quotering van Top Oss (x 41,00 als ze winnen van Feyenoord) is niet de allerhoogste in deze bekerronde. Als Ermelo thuis wint van PEC Zwolle, dan wordt er x 41,25 keer je inleg uitgekeerd!TV-Gids: de wedstrijden voor de KNVB-beker worden live uitgezonden bij FOX Sports. Veronica zendt laat op de avond samenvattingen uit van de gespeelde duels. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijden in het KNVB-bekertoernooi worden allemaal midweeks afgewerkt. PSV Eindhoven – Roda JC Kerkrade is op woensdag 21 september om 18:30 uur. Ajax speelt diezelfde avond, maar dat duel begint pas om 20:45 uur. Feyenoord komt donderdag 22 september in actie. Die wedstrijd begint eveneens om 20:45 uur.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers