KNVB Beker
17/04/2018

KNVB bekerfinale 2017/2018: AZ Alkmaar – Feyenoord Rotterdam

KNVB bekerfinale 2017/2018: AZ Alkmaar – Feyenoord Rotterdam
Nu de landstitel vergeven is, blijft er nog één hoofdprijs over: de KNVB-beker. Twee ploegen die het afgelopen seizoen steevast de subtop bevolkten gaan uitmaken wie naast PSV een prijs gaat pakken dit seizoen. Wordt het uittredend landskampioen Feyenoord, dat met Giovanni van Bronckhorst meer prijzen pakten dan in de afgelopen 15 jaar of gaat John van den Brom met ‘zijn’ AZ de boeken in als bekerwinnaar? De Alkmaarders spelen in het holst van de leeuw, want het decor voor de bekerfinale 2017/2018 is zoals gebruikelijk stadion De Kuip in Rotterdam.

Van Bronckhorst: “De beker winnen we niet zomaar”

Trainer Giovanni van Bronckhorst hield de afgelopen weken de kaken stijf op elkaar als het ging om de bekerfinale. De competitie, plek vier, dat was het doel. Inmiddels is Feyenoord verzekert van de play-offs voor Europees voetbal en moet de coach van de Rotterdammers wel bezig zijn met die finale: “Of winst van de beker het seizoen goedmaakt? Nou, dan winnen we wel weer een prijs. En daar gaat het toch om”, zei hij voor de camera van Fox Sport. De trainer kijkt met vertrouwen naar zondag als AZ de tegenstander is: “Het gevoel is goed en het vertrouwen neemt toe. Maar de beker win je niet zomaar. AZ is in vorm. Ze voetballen goed en zijn sterk als team. Je ziet dat ze over veel vertrouwen beschikken en daardoor ook weinig verliezen dit seizoen.”

“Andere lading, meer druk en meer spanning”

Een kleine maand geleden won Feyenoord in het kader van de Eredivisie met 2-1 van AZ. Van Bronckhorst hecht echter weinig waarde aan de zege met het oog op komende zondag: “Het is weliswaar dezelfde tegenstander, maar het zijn twee verschillende wedstrijden. Andere belangen, andere lading en meer druk en spanning. Dat is niet te vergelijken.”

Robin van Persie: “Geen idee of ik in bekerfinale in de basis sta”

De 34-jarige Robin Van Persie keerde in januari als verloren zoon terug naar Feyenoord. Na buitenlandse avonturen bij Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe keerde de 102-voudig international van Oranje weer terug op het oude nest. Aanvankelijk moest de aanvaller het doen met korte invalbeurten, maar is hij een vaste waarde bij Feyenoord. Van Persie scoorde na zijn rentree van een blessure zes maal uit zeven doelpogingen. Daarmee lijkt Van Bronckhorst zondag tegen AZ niet om de spits heen te kunnen, maar de speler zelf tast nog in het duister over een mogelijke basisplaats: “Ik heb nog geen idee of ik in de bekerfinale mag spelen”, zei Van Persie zondag nadat hij voor het eerst negentig minuten meespeelde bij Feyenoord. “We gaan het de komende dagen even aankijken.”

Toornstra: “We gaan er alles aan doen om de beker binnen te halen”

Voor Jens Toornstra was het een zeer wisselvallig seizoen, net als heel Feyenoord overigens. De laatste weken is Toornstra echter weer ouderwets op dreef. Hij kijkt dan ook met veel zelfvertrouwen naar de bekerfinale. “Er had dit seizoen meer ingezeten en we hadden er meer van verwacht. Het is helaas niet zo gelopen als we hadden gehoopt, maar we hebben nog steeds kans op een prijs. We gaan er dan ook alles aan doen om die binnen te halen. Ik had liever nog langer mee gedaan om de titel, maar we moeten gezien het afgelopen seizoen blij zijn met de bekerfinale.”

AZ-trainer Van den Brom: “We zijn met iets unieks bezig”

In Alkmaar is sinds de nederlaag tegen PSV (2-3) alleen maar oog voor de bekerfinale. In de competitie kan de ploeg namelijk niet meer omhoog of omlaag. Trainer John van den Brom wil dan ook echt genieten van het bereiken van de finale. “We zijn met iets unieks bezig. Zolang we op deze manier blijven spelen, dan kan je alleen maar trots zijn.”

“Ik kan al een paar weken alleen maar aan 22 april denken”

Vorig jaar stond AZ ook in de bekerfinale, maar moest toen het hoofd buigen tegen Vitesse. Van den Brom is dan ook uit op revanche: “Ik wil niet over revanche spreken, maar het feit dat je weer de finale haalt, is fantastisch. We weten wat een finale met je doet als speler, als trainer als club. Ik vind het heel knap dat we met een heel nieuwe ploeg weer die finale halen. Er zijn maar vier jongens bij die vorig jaar ook de finale speelden, dus dat is extra knap. Ik kan al een paar weken alleen maar aan 22 april denken”, geeft de trainer eerlijk toe tegenover AZ-TV.Van den Brom denkt dat zijn ploeg ook meer kans maakt op bekerwinst dan vorig jaar. “We zijn nu sterker, beter en veel meer een team. We spelen aanvallend en daar geniet ik van. Als we dat nog kunnen volhouden, dan zijn deze jongens in staat om van Feyenoord te winnen. We hebben individueel sterke spelers, maar als team zijn we helemaal sterk.”

Weghorst: “Nog één stap tot die gouden beker”

Ook nieuwbakken Oranje-international en spits bij AZ, Wout Weghorst, zint op revanche: “We praten daar veel over en zijn er veel mee bezig. Er is nu één ding dat we moeten doen. Vorig jaar was het een enorme teleurstelling, maar dat is geweest. We kunnen ons nu gaan revancheren. Nog één stap te gaan tot die gouden beker”, aldus Weghorst bij Fox Sports.

Quoteringen voor KNVB Beker finale: AZ Alkmaar - Feyenoord

De bookmakers trakteren dit weekend tijdens de bekerfinale. De pre-wedstrijdquoteringen zijn als volgt voor je ingedeeld. Winst van Feyenoord wordt in het 1X2 spelsysteem x 2.23 keer je inleg beloond. Wint AZ? Dan keren de bookies je speelbedrag met een odd van x 3.00 een iets hogere beloning uit. Is er volgens jou na negentig minuten speeltijd nog geen winnaar uit de bus komen rollen? Zet dan in op een gelijkspel en ontvang je inleg x 3.65 keer retour als het een verlenging wordt in de Kuip.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De KNVB bekerfinale AZ Alkmaar – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 22 april om 18:00 uur in de Kuip te Rotterdam. Welk team pakt volgens jou de beker 2017/2018? Mis deze kans niet en speel vandaag nog mee via VoetbalGokken.nu![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers