KNVB Beker
18/12/2017

KNVB-bekertoernooi: PSV Eindhoven neemt het op tegen VVV Venlo

KNVB-bekertoernooi: PSV Eindhoven neemt het op tegen VVV Venlo
In het bekertoernooi wordt het langzaam maar zeker steeds spannender. Komende week wordt gestreden voor een plekje in de kwartfinales. Met VVSB en GVVV zijn er nog altijd twee amateurclubs bij de laatste zestien van de KNVB-beker. Eén van de topaffiches is PSV – VVV: een duel tussen twee elftallen uit de Eredivisie.

PSV-trainer Phillip Cocu: “Ik ben niet zo snel tevreden”

De eerste seizoenshelft van PSV kan niet anders dan succesvol omschreven worden. Het team van trainer van Phillip Cocu gaat als koploper de winterstop in, maar de leidsman van de winterkampioen wil meer: “Ik ben niet zo snel tevreden”, aldus Cocu tegenover de NOS. De vroege uitschakeling in de Europa League en het recente puntverlies in de Eredivisie zorgt ervoor dat Cocu een hoge prioritering hanteert voor het bekerduel tegen VVV. “Het belangrijkste is dat iedereen bij ons de bal wil hebben. We spelen nog niet als een kampioen en daar moet verandering in komen.”In de vorige ronde werd met de groots mogelijk moeite gewonnen van Jupiler-ploeg FC Volendam. Pas in de verlenging kon PSV een vuist maken: 0-2. Cocu: “Wij geven de tegenstander nog te veel ruimte om in de wedstrijd op voorsprong te komen. Zeker in een bekerwedstrijd is dat moeilijk recht te zetten. Er is progressie op dat vlak en dat hoop ik tegen VVV ook weer terug te zien.”De trainer voegt eraan toe zeer veel vertrouwen te hebben in zijn elftal, ook nu het zonder Jurgen Locadia (blessure) moet spelen: “We hebben vaak genoeg bewezen dat we op veel manieren kansen kunnen creëren en dat hangt ook af van de manier waarop je in balbezit begint. Dat zit wel goed bij ons.”

Maurice Steijn (trainer VVV): “Hopelijk verbazen we tegen PSV weer”

VVV Venlo bereikte de laatste zestien van het bekertoernooi door een knappe zege op FC Utrecht. Eind oktober werd het 3-1 voor de Limburgers die na de competitiewedstrijd tegen Feyenoord alweer tegen een topploeg moeten aantreden. Maurice Steijn: “We hebben een ploeg die al lang met elkaar samenspeelt en de spelers die er dit seizoen bij zijn gekomen passen daar goed in. Het plaatje klopt gewoon en daarom kunnen we ons meten met heel veel ploegen. Soms ben ik wel verbaasd over de kwaliteiten van dit team en ik hoop dat ze mij tegen PSV weer verbazen”, aldus Steijn tegenover FOX Sports.

Wedstrijdoverzicht

Als we de statistieken erbij pakken zien we een heel saai lijstje opdoemen. PSV is oppermachtig in vrijwel alle onderlinge duels. Vreemde eend in de bijt is het competitietreffen in 2011. In Venlo werd het toen 3-3.De laatste keer dan de Venlonaren met een resultaat uit het Philips Stadion vertrokken was in 2009. Ook toen eindigde het duel in 3-3.Dit seizoen speelden beide elftallen alleen nog in de Koel tegen elkaar. VVV verloor thuis met 2-5 van het wederom oppermachtige PSV. De laatste keer dat VVV naar Eindhoven trok was in de 2013. Dat was in competitieverband en ook toen knoopte PSV de Limburgers aan de zegekar: 2-0.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven - VVV Venlo

De bookies hebben dan ook niet lang hoeven nadenken over de pre-wedstrijdquoteringen. Alle odds zijn gebaseerd op een overwinning van de Eindhovenaren. De quoteringen voor een thuiszege zijn dan ook bescheiden: x 1,18 als PSV het winterkampioenschap in deze wedstrijd veiligstelt met een klinkende zege.Mocht het een gelijkspel (lees: verlenging) worden – weer 3-3 bijvoorbeeld – dan lopen de odds behoorlijk op:x 7,40het ingelegde speelbedrag.Inzetten op een zege van VVV is riskant, maar mocht die voorspelling uitkomen wel zeer lucratief:x 14,00je inleg wordt er dan door de bookmakers aan je uitgekeerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De bekerwedstrijd PSV Eindhoven – VVV Venlo wordt gespeeld op woensdag 20 december om 18:30 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Boekt PSV weer een zege in eigen stadion of kan VVV daar een stokje voor steken? Zet nu in en speel mee met PSV – VVV![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers