La Liga
07/07/20202 reacties

Athletic Bilbao treft Sevilla met Luuk de Jong in La Liga

Athletic Bilbao treft Sevilla met Luuk de Jong in La Liga
Aanstaande donderdag staat voor Luuk de Jong met Sevilla FC de uitwedstrijd tegen Athletic Club de Bilbao op het programma. Koning TOTO heeft de quoteringen alvast hoog ingeschaald, want Sevilla is een ploeg uit de top vier van de Spaanse La Liga. Tegenstander Athletic Bilbao wil in het slot van dit grillige competitieseizoen nog Europees voetbal proberen te halen. De belangen zijn dus groot en dat zien we graag bij VoetbalGokken.nl!

Gaizka Garitano: “Sevilla verslaan is niet gemakkelijk”

Athletic Bilbao heeft deze week een lastig programma af te handelen. Afgelopen weekend was de loodzware uitwedstrijd tegen Real Madrid en voor donderdag moet de ploeg trainer Gaizka Garitano zich op gaan maken voor het duel tegen Sevilla. Sevilla verslaan is niet gemakkelijk”, zegt de trainer van Athletic Club de Bilbao.

“Hongerig om tegen Sevilla te spelen”

Toch mengt de trainer zich graag in dit soort wedstrijden om zijn team naar een hoger niveau te kunnen tillen. “We moeten ons enorm inspannen om tegen teams als Real Madrid en Sevilla te kunnen spelen, maar in dat opzicht zitten we goed op het niveau en zijn we hongerig en vol verlangen.”

Sprong voorwaarts

Garitano vervolgt: “We hebben moeilijke wedstrijden en we moeten een hoog niveau geven, maar het is wat we willen. We willen vechten. We moeten een sprong voorwaarts maken in kwaliteit, want om van deze teams te winnen moet je op een zeer hoog niveau zijn en daar gaan we donderdag weer naar op zoek”, aldus de coach van Bilbao.

Julen Lopetegui: “Athletic Bilbao is een gevaarlijk team”

Sevilla FC is hard op weg Champions League voetbal voor komend seizoen veilig te stellen. Met een overwinning op Athletic Bilbao kan die droom van Sevilla snel waargemaakt worden, maar trainer Julen Lopetegui juicht niet te vroeg. “Athletic Bilbao is een gevaarlijke ploeg met een zeer ervaren coach. We zijn er zeker van dat zij het ons erg moeilijk kunnen gaan maken, maar we gaan er alles aan doen om daar te winnen”, zo zegt Lopetegui.

“Concentreren op eerstvolgende wedstrijd”

Met de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao zijn er nog vier wedstrijden af te handelen in de competitie. Dat zijn dus nog twaalf punten die verdiend kunnen worden. Lopetegui rekent zich nog niet rijk. “Het heeft absoluut geen zin om berekeningen te maken. We concentreren ons op de eerstvolgende wedstrijd en aan het eind zullen we zien waar we staan”, aldus de trainer van Sevilla.

Statistieken

De ploeg uit Baskenland staat op de achtste plek en haalt vanop die plek net geen Europees voetbal. De zevende plek doet dat wel en die wordt nu bezet door Real Sociedad. Athletic Bilbao hoeft de handdoek nog niet in de ring te gooien want de ploeg heeft 48 punten en Sociedad heeft er maar drie meer: 51 punten.Sevilla FC draait stevig mee in de top vier waarin Real Madrid aan kop gaat. De ploeg van De Jong heeft zestig punten en kan Villarreal die vijfde staat met 54 punten prima achter zich houden. Atlético Madrid staat derde in het rijtje en met 62 punten kan Sevilla daar nog overheen komen, maar dan moet er in ieder geval gewonnen worden van Athletic Bilbao.

Head 2 Head

Het is een kleine elf jaar geleden dat Sevilla een wedstrijd in de Spaanse voetbalcompetitie nog eens wist te winnen bij Athletic Bilbao. In september 2009 werd het 0-4 voor de ploeg waar Luuk de Jong nu onder contract staat.Athletic Bilbao wist in de competitiewedstrijden die volgende telkens te winnen. De laatste wedstrijd werd 2-0 voor de ploeg uit Spaans Baskenland.

Huidige vorm Athletic Bilbao

Na twee duels te hebben gewonnen - Mallorca 3-1 en Valencia 0-2 - verloor Athletic Bilbao afgelopen zondag van Real Madrid. De koploper van de Spaanse competitie wist niet gemakkelijk te winnen in Estadio San Mamés. Met een penalty van Sergio Ramos zegevierde de Koninklijke uit Madrid slechts met 0-1.

Huidige vorm Sevilla

Ook Sevilla wist haar laatst gespeelde wedstrijd met Ă©Ă©n doelpunt verschil naar zich toe te trekken. Van Eibar dat zeventiende staat, werd afgelopen maandag nipt gewonnen met 1-0. De Argentijn Lucas Ocampos (die in het slot van de wedstrijd nog als keeper een wereldredding verrichte nadat doelman Vaclik rood had gekregen) maakte het enige doelpunt voor de ploeg uit Sevilla. Met deze overwinning is Sevilla nu al elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

Lappenmand

Athletic Bilbao-speler Benat is de enige speler die momenteel de lappenmand bivakkeert. De 33-jarige middenvelder kampt al lange tijd met een heupblessure, maar maakte voor zijn kwetsuur ook al niet veel speelminuten en zal tegen Sevilla niet direct gemist worden.Sevilla-doelman Tomas Vaclik raakte in de wedstrijd tegen Eibar geblesseerd en het is niet duidelijk of de 33-jarige keeper donderdag alweer inzetbaar is. Lucas Ocampos die ook het doelpunt tegen Eibar maakte, nam de taak van Vaclik over, maar de clubtopscoorder zal tegen Bilbao weer gewoon in de punt van de aanval spelen. David Soria is waarschijnlijk de vervanger van Vaclik.

Prognose

Ook dit keer verwachten wij geen zege van Sevilla bij Athletic Bilbao. Wij voorspellen een gelijkspel 1-1 in het San Mamés stadion. TOTO.nl nodigt je graag uit om jouw voorspelling ook achter te laten voor dit duel. Aarzel dus niet langer en ga via voetbalgokken.nl naar deze Nederlandse bookmaker.

Quoteringen Athletic Bilbao – Sevilla FC

De gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn zo ingedeeld dat de inleg op de juiste voorspelling sowieso het dubbele waard wordt. Een zege van Sevilla staat genoteerd op x 2.41 keer de inleg. De hoogste odd van dit duel x 3.10 keer de inleg wordt uitgekeerd als Athletic Bilbao aan het langste eind trekt. Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 2.95 keer jouw speelbedrag.
De Spaanse La Liga wedstrijd Athletic Bilbao – Sevilla FC wordt gespeeld op donderdag 9 juli om 22:00 uur in Estadio San Mamés te Bilbao. Blijft Sevilla in de race om de groepsfase van de Champions League door drie punten te verdienen bij Bilbao? Of is de ploeg uit Baskenland te sterk voor het team van Luuk de Jong? Speel mee en laat jouw voorspelling geld waard zijn bij Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers