La Liga
15/07/2020

FC Barcelona vecht tegen Osasuna om kampioenschap

FC Barcelona vecht tegen Osasuna om kampioenschap
Het wordt voor Frenkie de Jong en zijn team FC Barcelona nog een lastig verhaal om kampioen te worden van Spanje nu er nog twee wedstrijden te gaan zijn. Real Madrid is vier punten verwijderd van de Catalanen, maar op papier kan er nog van alles gebeuren. Aankomende donderdag krijgt FC Barcelona de kans om die schade in te halen tegen CA Osasuna. VoetbalGokken.nl blikt alvast vooruit.

Quique Setién: “Afwachten wat Real gaat doen”

De druk is dus hoog bij FC Barcelona, maar trainer Quique Setién geeft het nog niet op. “In het voetbal kan alles gebeuren. We hebben de laatste jaren gezien dat er onverklaarbare dingen kunnen gebeuren. Wat wij moeten doen is ons focussen op de wedstrijd tegen Osasuna en wachten op onze kans. We moeten afwachten of onze rivaal punten laat liggen”, zegt Setién op de wekelijkse persconferentie.

“Frenkie voelt zich goed”

Setién kan tegen Osasuna weer rekenen op de verdiensten van Frenkie de Jong en de Braziliaan Arthur. De Jong is hersteld van een kuitblessure, maar Setién wilden de Oud-Ajacied sparen voor de Champions League wedstrijd tegen Napoli dat in augustus nog gespeeld moet worden. “Beide spelers voelen zich weer goed en de kans is er dat we een beroep doen op De Jong en Arthur, maar beiden moeten zich donderdag topfit voelen wil ik donderdag een beroep op ze doen. We hebben dit seizoen nog meer om voor te gaan en daar hebben wij iedereen hard voor nodig”, aldus Setién.

Jagoba Arrasate: “FC Barcelona is goed uitgebalanceerd”

Osasuna staat in de middenmoot van de Spaanse competitie en hoeft niet meer vol gas te gaan om dit seizoen goed af te sluiten. Osasuna-trainer Jagoba Arrasate beseft dat het tegen Barcelona ook heel lastig zal worden om punten mee naar huis terug te nemen. “FC Barcelona is een zeer goed uitgebalanceerd, ordelijk team dat niet breekt als de druk hoog is en bovendien ook fysiek heel krachtig is. Voor ons is het een feit dat we deze match moeilijk kunnen winnen”, zei de trainer van Osasuna.

“Trots op mijn spelers”

Mocht er donderdag in Camp Nou verloren worden, Arrasate is hoe dan ook tevreden over de prestaties van zijn team. “Ik feliciteerde ze omdat we een geweldig seizoen hebben gedraaid. De ploeg heeft geweldig werk geleverd en inspanningen geleverd in deze moeilijke tijd. Ik ben heel trots op mijn spelers”, besluit de trainer van Osasuna.

Statistieken

FC Barcelona moet afwachten of Real Madrid punten nog morst in de laatste twee duels en dan moeten de Catalanen zelf nog zes punten zien te pakken. Real Madrid heeft 83 punten en FC Barcelona volgt de Koninklijkeuit Madrid met 79 punten. Barça is hoeft zich geen zorgen te maken dat het in de ranglijst nog zal zakken. Atletico Madrid staat derde met 66 punten. Osasuna staat elfde en heeft tot nu toe 48 punten verzameld en is daarmee veilig.Head 2 HeadFC Barcelona wint normaal de thuisduels tegen Osasuna normaal gesproken vrij simpel. Ruim tien jaar geleden werd er voor het laatst verloren van Osasuna. In 2009 werd het 0-1 tegen de ploeg uit Pamplona.In 2011 werd het in Camp Nou maar liefst 8-0 en in 2014 wonnen de Catalanen opnieuw ruim. Dit keer met 7-0. Afgelopen jaar kreeg Osasuna ook al geen kans in Barcelona en werd het met 7-1 afgedroogd door de Catalanen.

Huidige vorm FC Barcelona

FC Barcelona heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen. Afgelopen zaterdag werd het 0-1 bij Valladolid, de derby tegen Espanyol werd 1-0 en ook Villarreal werd verslagen: 1-4. De gelijke spelen tegen Atletico Madrid 2-2 en Celta de Vigo 2-2 zorgden ervoor dat Barcelona nu net wat punten tekort komt om als leider het slot van La Liga in te gaan.

Huidige vorm CA Osasuna

CA Osasuna won afgelopen weekend van Celta de Vigo met 2-1. Een paar dagen eerder ging de ploeg van trainer Arrasate hard onderuit bij Betis 3-0 en dat nadat er een week geleden nog knap een gelijkspel 0-0 uit het vuur werd getrokken tegen Getafe.

Lappenmand

FC Barcelona kan tegen Osasuna nog altijd niet rekenen op Ousmane Dembele (hamstringblessure), Samuel Umtiti (knieklachten), Antoine Griezmann (spierblessure) en Jean-Clair Todibo (liesblessure). Er zijn geen schorsingen aan de kant van Barça. De situatie rondom De Jong heeft coach Setién zelf al uitgelegd in het stukje hierboven.Osasuna heeft ook een aantal basisspelers in de ziekenboeg. Met Chimy Avila, Brandon (beiden kruisband gescheurd) en Marc Cardona (paardenkus) blijven er drie spitsen achter in Pamplona. Ook middenvelder Ruben Garcia en Robert Ibanez kunnen door kwetsuren niet aantreden tegen Barcelona.

Prognose

Het wordt erop of eronder voor FC Barcelona. We voorspellen dat ook dit keer Osasuna geen punten kan afpakken van Barça en vullen een 4-0 zege voor de Catalanen in bij de TOTO. Ben jij het hier mee eens of vul je graag een andere voorspelling in? Koning TOTO is razend benieuwd wat jij verwacht van dit duel en beloont de speler die de uitslag vooraf goed heeft ingevuld met hoge odds.

Quoteringen FC Barcelona – CA Osasuna

Koning TOTO schroeft de spanning om het kampioenschap in Spanje nog even wat hoger op door de quoteringen hoog in te schalen. Je profiteert van de hoogste odd van dit duel als Osasuna erin slaagt te winnen van Barcelona. Jouw inleg wordt x 14.50 keer meer waard als Osasuna stunt in Camp Nou.Voor een gelijkspel hanteert de TOTO een odd van x 6.85 keer je speelbedrag. Voor een zege van Barcelona staat er in het 1X2 spelsysteem een quotering van x 1.16 keer het speelbedrag voor je gereed.
De wedstrijden in La Liga worden allemaal op donderdag 16 juligespeeld. De wedstrijd FC Barcelona - CA Osasuna begint om21:00 uur in Camp Nou te Barcelona. Gaat Frenkie de Jong Barça helpen en winnen de Catalanen van Osasuna? Speel mee via voetbalgokken.nl en ga voor de beste deals bij de TOTO.

De beste Online Bookmakers