Lique 1
16/01/2018

Franse Ligue 1: Memphis versus Neymar bij Lyon tegen PSG

Franse Ligue 1: Memphis versus Neymar bij Lyon tegen PSG
Dit weekeinde wordt er in de Franse competitie een serieuze topper gespeeld. Koploper Paris Saint Germain reist af naar Lyon voor de ontmoeting met Olympique Lyon, de ploeg van Oranje-international Memhpis Depay. De voormalig PSV’er maakte voor de winterstop indruk, terwijl Neymar vooral in het nieuws kwam vanwege een mogelijk vertrek uit Parijs. Wie trekt er zondag aan het langste eind? Memphis of Neymar? De uitgangspositie van Paris Saint Germain is alvast een stuk beter. De ploeg van trainer Unai Emery staat eerste, terwijl Lyon op de derde plaats bivakkeert. Met een droomaanval bestaande uit Cavani, Mbappe en Neymar is PSG bovendien de meest scorende ploeg van Frankrijk. Dit bewees het elftal van Emery afgelopen woensdag nog maar eens. Het won namelijk met maar liefst 8-0 van Dijon. Neymar etaleerde zijn uitstekende vorm door viermaal te scoren.

Scheids helpt PSG bij hervatting in 2018

Ook begon Paris St. Germain het jaar beter dan Lyon. PSG won – in een bizarre wedstrijd waarin de scheidsrechter onderuit gelopen werd en vervolgens de bewuste speler van Nantes een trap geeft – met 0-1 van Nantes.Lyon kwam niet verder dan 1-1 tegen Angers, maar herstelde zich enigszins door midweeks Guincamp te verslaan: 0-2. Ook het elftal van trainer Bruno Genésio kampt met blessures in de voorhoede. Topscoorder Mariano Diaz en Bertrand Traore zijn onzeker voor de partij tegen PSG. Daarmee is Memphis de enige fitte trefzekere aanvaller. Onze landgenoot scoorde dit seizoen al acht maal voor Les Gones.

Kenny Tete

In de achterhoede van Lyon is voormalig Ajacied Kenny Tete een belangrijke kracht. Tete speelde al vijftien duels voor Lyonnais en scoorde ook al een keer in Franse dienst. Samen met de Brazilaan Rafael is hij daarmee de enige defensieve speler van Lyon met een doelpunt achter zijn naam. De laatste wedstrijden tegen Angers (1-1) en Guincamp (0-2) zat hij echter op de bank. Echter tegen Guincamp viel Marcal Fernando geblesseerd uit. Het is dus afwachten of Genésio tegen Paris St. Germain wel een beroep gaat doen op de Nederlander.

Wedstrijdoverzicht

Vorig seizoen wonnen de Parijzenaren met 1-2 bij Lyon. Ook toen was Cavani met twee treffers (waarvan één uit een penalty) ook belangrijk voor het elftal uit de Franse hoofdstad. De editie van 2016 ging echter naar de thuisploeg. Lyon versloeg PSG met 2-1. Overigens was er eerder dat seizoen maar liefst drie zeges te noteren voor Paris St. Germain tegen Lyon. In de Franse competitie en daarna ook nog tweemaal in de Coupe de France. De competitiewedstrijd in Parijs werd zelfs 5-1.In 2015 was er geen winnaar. Hij onderlinge duel eindigden toen in 1-1. Gelijke spelen komen overigens niet vaak voor in de recente historie van dit Franse topduel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Lyon tegen PSG

De odds voor dit duel schieten de lucht in bij de wedkantoren. Een zege van thuisploeg Lyon stijgt zelfs naar een record-odds van x 6,70! Als het team van Memphis Depay de punten in Lyon houdt, betekent dat dus ook kassa voor spelers op die uitslag.Wint PSG dit uitduel, dan zijn de bookies een stuk terughoudender in hun uitkeringen. De odds staat momenteel op x 1,41, maar dit kan naarmate de wedstrijd dichterbij komt nog veranderen. Een gelijkspel staat in het 1x2-spelysteem tenslotte op x 4,90 en daarmee is ook dit een zeer interessante optie om op in te zetten.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Olympique Lyon – Paris Saint Germain in het kader van de Franse competitie Ligue 1 wordt gespeeld op zondag 21 januari om 21:00 uur in Parc Olympique Lyonnais te Lyon. Kunnen de Nederlanders het verschil maken tegen topploeg PSG? Of gaat Cavani met wonderkind Mbappe en wellicht met de weer herstelde Neymar ook deze horde richting de Franse titel nemen? Zet nu en speel mee![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers