Lique 1
26/08/2020

Olympique Lyon start Ligue 1 competitie tegen Dijon

Olympique Lyon start Ligue 1 competitie tegen Dijon
Vorige week werden de eerste duels in de Franse voetbalcompetitie al gespeeld. Lyon – en Paris Saint Germain – kregen echter vrijaf vanwege hun verplichtingen in de Champions League. Dit weekend mogen Memphis Depay en Kenny Tete met Lyon dan ook eindelijk weer de wei in voor een competitiewedstrijd. De bookmakers verwachten een klinkende zege op Dijon. Wat verwacht jij?

Rudi Garcia (coach Lyon): “Winnen van Dijon heeft hoogste prioriteit”

Olympique Lyonnais-coach Rudi Garcia komt na een succesvol Champions League toernooi weer met beide benen op de grond als er vrijdagavond weer gespeeld wordt om het Franse kampioenschap. Alle ploegen beginnen weer op nul, dus ook Lyon. “Mijn prioriteit zal zijn om direct weer te winnen en al mijn energie zal gericht zijn op het verslaan van Dijon”, zei Garcia dinsdag in de Franse pers.

“Dijon mooie, warme club”

In het verleden heeft Garcia ook bij Dijon gewerkt, maar inmiddels rijken zijn ambities verder. Toch is hij de tijd in Dijon niet vergeten: “Dijon is een mooie, warme club. Ze doen er altijd alles aan om te winnen, maar wij moeten met de klasse van Lyon in staat zijn om van ze te winnen.”

Stéphane Jobard: “Twijfel zaaien in hoofden Lyon”

Voor Dijon-trainer Stéphane Jobard staat er één ding als een paal boven water: Lyon is de favoriet, de betere ploeg en normaal gesproken de ploeg die met drie punten naar huis gaat. Maar Jobard hoopt door een sluw strijdplan al die zaken uit te schakelen: “Ik wil twijfel zaaien in de hoofden van Lyon. Als wij het lang op 0-0 kunnen houden, zullen ze bij Lyon ongetwijfeld onzeker worden.”

“Betere resultaten door betere balans”

Jobard denkt dat zijn elftal in staat is om Lyon lang af te houden, omdat er meer balans in het team is gekomen de laatste tijd. En dat moet voldoende zijn om Lyon aan het wankelen te brengen, zo verwacht hij: “We hebben meer balans. Ook hebben defensieve stevigheid gevonden en een beetje meer efficiëntie bij onze aanvallers weten te krijgen. Dit verklaart de recente positieve resultaten en ons zelfvertrouwen richting de wedstrijd van vrijdag tegen Lyon”, zo besluit de DFCO-coach zijn voorbeschouwing.

Statistieken

Olympique Lyon miste vorig seizoen Europees voetbal door als zevende te eindigen in de Franse competitie. Dit jaar wil de ploeg het beter doen in de Ligue 1 en daarmee de goede CL-resultaten onderstrepen.Dijon is na speelronde 1 de nummer 18 in Frankrijk. Vorige week werd er verloren en daarmee is Dijon één van de drie clubs die na de eerste wedstrijd nog puntloos is.

Head 2 Head

Vorig seizoen eindigden Lyon – Dijon in 0-0. Een uitslag waar toen niemand iets aan had en waar ook nu beide elftallen niet blij mee zullen zijn. Uiteraard is een gelijkspel voor de thuisploeg nog altijd beter dan de 1-3 nederlaag die het in het seizoen 2018 – 2019 tegen Dijon leed.

Huidige vorm Olympique Lyon

Omdat Lyonnais nog niet in actie kwam in de Ligue 1 moeten we voor de huidige vorm kijken naar de CL-wedstrijden tegen Juventus, Manchester City en Bayern München. Van Juve werd met 2-1 verloren, maar dankzij de treffer van Memphis Depay (vanaf de penaltystip) ging Lyon toch door naar de kwartfinale. Daarin werd opvallend simpel afgerekend met Manchester City: 1-3. In de halve eindstrijd kwam het Europese avontuur ten einde: de latere CL-winnaar Bayern München bleek veel te sterk voor Lyon: 0-3.

Huidige vorm Dijon

Dijon heeft in de zomermaanden flink wat oefenduels gespeeld. Dat verliep niet altijd even succesvol en ook de competitiestart was niet best. Thuis werd er met 0-1 verloren van Angers. Hierdoor dateert de laatste competitiezege van Dijon nog altijd van 7 maart 2020 toen er met 2-1 werd gewonnen van Toulouse.

Lappenmand

Lyon is ongeschonden uit de Champions League gekomen en de korte rustpauze zal de spelers hopelijk goed hebben gedaan. Er  zijn momenteel in elk geval geen spelers onder behandeling van de medische staf.Bij Dijon FCO is het ook al rustig in de ziekenboeg. Voor nu lijkt het erop dat trainer Jobard ook met een volledig fitte selectie kan afreizen naar Lyon.

Prognose

Wij voorspellen een voorzichtige 2-1 zege van Lyon, dat door de recente CL-resultaten bulkt van het zelfvertrouwen maar ongetwijfeld ook nog niet helemaal is bijgekomen van de inspanning en spanning omtrent die duels. Check onderstaand odds-overzicht voor de gemiddelde quotering bij dit Franse competitieduel.

Quoteringen Olympique Lyon – FCO Dijon

De online bookmakers verwachten unaniem dat Lyon met de winst gaat lopen. Bij de TOTO staat winst van Lyon momenteel op x 1,31 keer je inleg. Wint Dijon? Dan is de uitkering een stuk hoger: x 8,65 keer het ingelegde geldbedrag. Wordt het net als vorig seizoen een gelijkspel? Dan geldt er een gemiddelde quotering bij de bookies van x 4,90!
De Ligue 1 wedstrijd Olympique Lyon – Dijon FCO wordt gespeeld op vrijdag 28 augustus om 21:00 uurin Parc Olympique Lyonnais. Speel mee met VoetbalGokken.nl en pakt de hoogste bonussen bij dit competitieduel in de Franse voetbalcompetitie. Wordt jij vrijdagavond de Koning van de TOTO?

De beste Online Bookmakers