Nations League
31/08/2020

Nations League 2020 - 2021: Duitsland opent tegen Spanje

Nations League 2020 - 2021: Duitsland opent tegen Spanje
Komende week barst ook de Nations League weer los. Nederland speelt tegen Polen, de Belgen tegen Denemarken, maar de topper is toch het duel van Duitsland tegen Spanje. De odds zijn in het voordeel van onze oosterburen, maar Spanje mag natuurlijk nooit onderschat worden. VoetbalGokken blikt vooruit en verzamelde de beste betting deal voor Duitsland – Spanje!

Joachim Löw: “Spanje is nog steeds heel sterk”

In de Duitse media is men razend enthousiast over het Duitse voetbal. Na de successen in de Champions League van zowel Bayern München als RB Leipzig denkt men ook met Die Mannschaft hoge ogen te gooien. Bondscoach Joachim Löw tempert die hosannastemming: “We hebben drie interessante landen geloot. Spanje is van de drie de sterkste, want de Spanjaarden hebben nog steeds een heel sterk team.”

“Zoveel mogelijk punten pakken”

Löw liet zich niet verleiden tot een prognose voor deze eerste Nations League wedstrijd. Vorig jaar ging het daarin direct mis, toen er van Nederland werd verloren. Dit jaar hopen de Duitsers op een betere start. Löw: “We kijken uit naar de komende duels. Ze hebben alle drie hun eigen charme. Uiteraard hopen wij zoveel mogelijk punten te pakken in deze Nations League wedstrijden”, besloot Löw zijn voorbeschouwing met een aantal ‘open deuren’.

Luis Enrique: “Duitsland mooie uitdaging voor ons”

Bij Spanje keert Luis Enrique terug als bondscoach. Enrique gaf de ‘Pijp aan Maarten’ toen zijn dochter ernstig ziek werd. Inmiddels heeft Enrique besloten weer terug te keren als keuzeheer voor Spanje, dit ten koste van ‘tussenpaus’ Roberto Moreno. Hoewel de handelswijze op veel kritiek kan rekenen kijkt Enrique zelf uit naar het eerste duel in Stuttgart, tegen de Duitse Mannschaft. “Duitsland is een mooie uitdaging voor ons (jonge) elftal”, zo vertelt hij aan sportkrant Marca.

“Lege stadions trieste omgeving”

De Spaanse bondscoach baalt wel dat zijn comeback in een leeg stadion zal plaatsvinden. “Wedstrijden tussen twee landen zijn extra mooi vanwege de grote rivaliteit tussen spelers én supporters. Nu zullen we zonder die fans aantreden. Dat voelt toch een beetje als ‘dansen met zus’ omdat je geen date kunt krijgen: een trieste omgeving voor een mooie wedstrijd.”

Statistieken

Het betreft hier de eerste speelronde in de tweede editie van de Nations League. Vorig jaar wist Duitsland in de eerste uitgave van dit landentoernooi geen potten te breken. In Groep 1 eindigen Die Mannschaft als derde en laatste. Nederland won de groep voor Frankrijk. Duitsland behaalde slechts twee punten uit vier duels.Spanje deed het een stuk beter. In Groep 4 eindigen ze als tweede achter Engeland en hielden daarmee WK-finalist Kroatië achter zich. De Spaanse armada verzamelden zes punten dankzij een zege op de Kroaten. In de thuiswedstrijd werd het 6-0 voor Spanje. De tweede driepunter werd uit bij Engeland gepakt. De Spanjaarden wonnen van de Engelsen met 1-2.

Head 2 Head

Sinds de eeuwwisseling zijn er zes confrontaties geweest tussen de Duitse Mannschaft en het Spaanse keurkorps. Opvallend: in vijftig procent van de gevallen werd het 0-1. In 2014 wonnen de Duitsers met 0-1 en Spanje pakte de Europese titel in 2008 dankzij een 0-1 overwinning. In 2010 bereikte de Spaanse ploeg de finale van het WK door met 0-1 te winnen van de Duitsers.De meest recente ontmoeting is die van 23 maart 2018. Duitsland en Spanje speelden toen met 1-1 gelijk in een vriendschappelijk duel.

Huidige vorm Duitsland

De Duitsers speelden in november 2019 hun laatste interland. Op die dag werd er met 6-1 gewonnen van Noord-Ierland. De laatste keer dat er werd verloren was tegen Oranje. Bijna exact één jaar geleden werd het 2-4 voor Nederland.

Huidige vorm Spanje

Ook het Spaanse keurkorps speelde eind vorig jaar haar laatste duel. Op 18 november werd er simpel gewonnen van Roemenië: 5-0. De wedstrijd daarvoor tekende de elf uit Spanje zelfs voor een zevenklapper. Tegen Malta werd het 7-0. De laatste keer dat Spanje verloor? Dat was op 15 november 2018 (!). Kroatië bleek in dat duel te sterk: 3-2.

Prognose

Onze voorspelling bij de bookmakers voor dit topduel is 2-0 voor Duitsland. De Spaanse ploeg mag dan sterk zijn, de Duitse ploeg ontwikkeld zich pijlsnel. Met een goede mix van gevestigde namen en jong talent moet dit elftal in staat worden geacht om Spanje over de knie te leggen.

Quoteringen Duitsland – Spanje

Bij de TOTO zien ze minder grote verschillen tussen beide landen. Duitsland is licht favoriet, maar Spanje wordt zeker niet kansloos geacht. De gemiddelde odds voor winst van de thuisploeg staan op x 2,34. De quoteringen bij de bookmaker als je speelt op Spanje zijn maar een ietsje pietsje hoger: x 2,50 keer je inleg.De hoogste uitbetalingen vinden plaats als het duel geen winnaar krijgt. Een gelijkspel staat gemiddeld op x 3,25 het ingelegde speelbedrag!
De UEFA Nations League wedstrijd Duitsland – Spanje wordt gespeeld op 3 september om 20:45 uurin de Mercedes Benz Arena te Stuttgart. Bij het duel zullen geen toeschouwers aanwezig zijn, maar er zijn geen beperkingen voor het aantal mensen dat via voetbalgokken.nl mag meespelen! Grijp dus deze unieke kans om geld te verdienen aan de Duitsers of Spanjaarden! Laat je voorspelling bij ons achter en win!

De beste Online Bookmakers