Oranje
18/03/20197 reacties

EURO 2020: Oranje start EK-kwalificatie tegen Wit-Rusland

EURO 2020: Oranje start EK-kwalificatie tegen Wit-Rusland
Deze week ligt de Eredivisie even stil en komt het Nederlands elftal in actie. De kwalificatieronden van het EK-2020. Oranje is ingedeeld in Poule C samen met Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. Die laatste is de tegenstander van de eerste kwalificatiewedstrijd. De Wit-Russen komen daarvoor naar de Kuip in Rotterdam. Verwacht jij dat Oranje donderdag drie punten gaat scoren in de poule?

Ronald Koeman: “Tegen Wit-Rusland zijn wij zwaar favoriet”

De wedstrijd tegen Wit-Rusland wordt donderdagavond gespeeld in het stadion van Feyenoord en is meteen een warming up voor de tweede poulewedstrijd dat zondag tegen Duitsland zal zijn. Maar zover is het nog niet. Eerst moet Wit-Rusland verslagen worden en bondscoach Ronald Koeman heeft veel vertrouwen in een goede afloop. “Tegen Wit-Rusland zijn wij zwaar favoriet, terwijl we in de voorgaande wedstrijd vaak de underdog waren en dat is anders: iedereen verwacht een makkelijke overwinning”, aldus de bondscoach bij voetbalflitsen.

“Vertrouwen in deze spelersgroep”

Koeman heeft voor de kwalificaties van het EK volgend jaar zijn selectie onder de loep genomen. “We zijn naar Engeland, Frankrijk, Duitsland en Italië geweest om alle Oranje-internationals persoonlijk te spreken en te bekijken. We hebben een goed beeld qua fitheid en prestaties bij hun club. We hebben nu een vaste selectie waarmee we deze kwalificatiereeks ingaan. Ik heb het volste vertrouwen in deze spelergroep”, aldus Koeman.

“Trainen op balbezit”

Oranje is in deze interlandweek met Wit-Rusland (donderdag) en Duitsland (zondag) op het programma bij elkaar om zich voor te bereiden op deze twee belangrijke kwalificatiewedstrijden. “Het is een korte periode waarin we samenzijn, dan is het belangrijk om met een vaste groep te werken die weet wat er van elkaar gewacht. Wij zullen vaak aan de bal zijn tegen Wit-Rusland en op de helft van de tegenstander spelen. Daarop gaan we komende dagen hard trainen”, aldus de bondscoach.

Pröpper en Berghuis keren terug in selectie van Koeman

Ronald Koeman heeft Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) en Steven Berghuis (Feyenoord) opgeroepen voor de interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland. Beiden speelden in november de laatste poule-duels van de Nations League ook al niet. Ten opzichte van de voorselectie zijn Kenneth Vermeer, Terence Kongolo, Daryl Janmaat, Ruud Vormer en Wout Weghorst afgevallen. Opvallend is dat AZ-keeper Marco Bizot is de enige speler in de voorselectie is zonder speelminuten in Oranje. Een jaar geleden was de doelman al opgeroepen voor Oranje, maar kwam nog niet in actie. Ook nu zal Bizot de plaats na Jasper Cillessen en Jeroen Zoet moeten innemen.

Wit-Ruslandeerst Oranje daarna Noord-Ierland

Net als Nederland heeft ook Wit-Rusland in de Nations League gespeeld, maar dan in League D. De Wit-Russen werden eerste in Groep 2 voor Luxemburg, Moldavië en San Marino. Net als Oranje stond ook Wit-Rusland niet op het WK2018. Bondscoach Igor Kriushenko hoopt de kwalificatiewedstrijden dit keer goed af te ronden zodat zijn team het EK komend jaar wel mee kan spelen. Kriushenko: “Ik geloof in een goed resultaat tegen Nederland”, zo voorspelde hij eerder al de winstkansen van zijn team bij de Wit-Russische media. Na het duel in de Kuip tegen Oranje trekt Kriushenko met zijn ploeg naar Noord-Ierland in de hoop daar (ook) de volle buit te pakken.

Statistieken

Voor het Nederlands elftal is het spelen tegen Wit-Rusland niet onbekend. In 2017 heeft Oranje nog gespeeld in de WK-kwalificatie. Het werd toen 1-3 van Oranje en ook toen het Wit-Russische elftal naar Nederland kwam was Oranje met 4-1 duidelijk te sterk. In 2007 verloor Oranje de kwalificatiewedstrijd in Wit-Rusland met 2-1, nadat het thuis in Amsterdam (eind 2006) met 3-0 had gewonnen. Ook in 2003 en 2002 speelden Het Nederlands elftal een kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Twee keer over was het Oranje die aan het langste eind trok: 0-2 en 3-0.De meest bekende speler in de kern van het Wit-Russische elftal zal ongetwijfeld de 31-jarige aanvoerder Aljaksandr Martynovitsj (FK Krasnodar) zijn.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland vs. Wit-Rusland

De TOTO is het met bondscoach Ronald Koeman eens: Oranje is favoriet in deze wedstrijd. Een mogelijke stunt van Wit-Rusland wordt dan ook keihard beloond: x 18.25 keer je inleg. Mocht Oranje op een gelijkspel uitkomen tegen de Wit-Russen, dan staat er met x 7.35 keer het speelbedrag nogmaals een hoge odd voor je klaar bij TOTO. Een overwinning van het Nederlands elftal in de Kuip staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.13 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Wit-Rusland wordt gespeeld op donderdag 21 maart om 20:45 uur in De Kuip te Rotterdam. Laat Oranje zich in deze eerste wedstrijd van Poule C meteen van zijn beste kant zien en wint het team van bondscoach Ronald Koeman van Wit-Rusland? Laat nu je voorspelling achter bij TOTO en speel vandaag al mee via VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers