Oranje
11/10/20194 reacties

Hoge odds voor duel Oranje in Wit-Rusland

Hoge odds voor duel Oranje in Wit-Rusland
Het EK-ticket is zo goed als binnen nadat het Nederlands elftal donderdagavond met de schrik vrij kwam tegen Noord-Ierland. De 3-1 zege in de Rotterdamse Kuip betekende niet alleen drie punten, maar ook de koppositie in de poule, een goede uitgangspositie qua onderling resultaat met de Noord-Ieren en uiteraard vertrouwen voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland. Hierin kan deelname aan EURO 2020 definitief worden gemaakt door in Minsk drie punten te pakken is Oranje vrijwel zeker geplaatst voor dat eindtoernooi.

Ronald Koeman: “Niet te vroeg juichen, zondag moeten we weer”

Het was niet best wat het Nederlands elftal donderdagavond liet zien. Dat kwam volgens de spelers en bondscoach Ronald Koeman deels door de tegenstander, maar deels ook doordat Oranje te langzaam en te inspiratieloos voetbalde. De ommekeer kwam nadat de Noord-Ieren op 0-1 kwamen. Deze wake-up call resulteerde in een knotsgekke slotfase waarin Nederland nog drie keer scoorde. En die ommezwaai bracht flink wat euforie met zich mee. Koeman: “Laten we niet te vroeg juichen, want we moeten eerst zondag weer spelen als Wit-Rusland op ons wacht. Daar moeten we weer scherp voor zijn”, aldus de keuzeheer in gesprek met Jeroen Stekelenburg van de NOS.

“We zijn fris en we zijn fit”

Dat er slechts twee dagen tussen de twee duels zitten en er ook nog een flinke reis moet worden afgelegd is dan natuurlijk geen voordeel. Maar Koeman maakt zich daar totaal geen zorgen om: “Dit elftal is sterk. We zijn fris, we zijn fit en je ziet dat wanneer we onder druk komen dat we het kunnen omdraaien.”

Bondscoach Wit-Rusland: “Ik geloof in goed resultaat tegen Nederland”

De Wit-Russische bondscoach Igor Kriushenko laat zich niet uit het veld slaan door zijn eigen resultaten of die van Oranje. De coach spreekt in de internationale media over de kansen voor zijn elftal als het keurkorps van Koeman zondagavond de tegenstander is: “Ik geloof in een goed resultaat tegen Nederland”, zegt hij stellig in zijn voorbeschouwing op zondag.

“Zelfde instelling als normaal”

Door de goede optredens in de Nations League mag Wit-Rusland in het voorjaar van 2020 sowieso uitkomen in de play-offs om een EK-ticket. Bondscoach Kriushenko neemt de wedstrijden in Poule C echter net zo serieus: “Onze instelling zal niet anders zijn dan normaal. Het zijn EK-kwalificatiewedstrijden en daarin willen we goed voor de dag komen.”

Kislyak: “Positief resultaat en kansen creëren”

De ervaren verdediger Syarhey Kislyak geeft aan dat zijn ploeg niet van plan is om een muur voor de eigen goal te bouwen in de hoop zo Oranje van het scoren af te houden: “Wij kunnen alleen een positief resultaat halen als de organisatie klopt en als iedereen met honderd procent toewijding speelt”, vertelde Kislyak op de persconferentie. “Maar we willen zelf ook kansen creëren en als het kan direct naar voren spelen.”

Statistieken

Na de midweekse wedstrijden is de stand in Poule C behoorlijk op zijn kop gegooid. Nederland staat nu samen met Duitsland op de eerste plaats. Beide landen hebben evenveel punten en exact hetzelfde doelsaldo, Oranje staat echter boven Die Mannschaft vanwege een beter onderling resultaat. De Wit-Russen sprokkelden Ă©Ă©n puntje bijeen en staan nu vierde met vier punten uit zes duels.

Head 2 Head

Het Nederlands elftal heeft al aardig wat wedstrijden gespeeld in Wit-Rusland. In 2017 was dat de laatste keer en toen won Oranje met 1-3 in de WK-Kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap in Frankrijk waar Oranje niet aan mee heeft gedaan. In het duel tien jaar eerder moest Oranje zelfs de strijdbijl neerleggen in Wit-Rusland. De thuisploeg was toen met 2-1 te sterk voor Nederland. In de EK-kwalificatiereeks van 2003 sloeg Nederland toe in Wit-Rusland met 0-2 winst.

Huidige vorm Nederland

De equipe van Koeman verkeert in blakende vorm, al was daar de eerste 75 minuten tegen Noord-Ierland weinig van te merken. De serie die Oranje heeft neergezet in de afgelopen wedstrijden is evenwel indrukwekkend! Enige smetje is de 2-3 nederlaag tegen de Duitsers, in maart van dit jaar en de 1-0 nederlaag tegen Portugal in de finale van de Nations League. De overige vijf wedstrijden die Koeman met zijn elftal speelden werden stuk voor stuk winnend afgesloten.

Huidige vorm Wit-Rusland

De Wit-Russen hebben minder reden om te juichen. Er werd in de laatste vijf wedstrijden slecht een keer gewonnen: 1-2 uit bij Estland. Verder gingen alle duels verloren, met uitzondering dus van de 0-0 afgelopen donderdag thuis tegen Estland. De laatste keer dat Wit-Rusland met meer dan Ă©Ă©n goal verschil wist te winnen was eind 2018. Het team van Kriushenko won toen met 0-2 van San Marino, nadat het een paar dagen daarvoor ook al met 0-2 won in Luxemburg. Bepaald geen monsterscores tegen deze laagvliegers in het internationale voetbal.

Lappenmand

Van blessures bij Oranje lijkt momenteel weinig sprake. Wel zagen we Denzel Dumfries lange tijd op de grond liggen tegen de Noord-Ieren. De verdediger van PSV kon echter gewoon verder spelen en lijkt voor het duel van zondag gewoon beschikbaar te zijn. Davy Propper en Jeroen Zoet ontbraken sowieso al in de selectie van Koeman, omdat ze voorafgaand aan de interlandweek geblesseerd waren geraakt.

Prognose

Onze prognose is dat Koeman en zijn ploeg ook de Wit-Russen in eigen huis voor de EURO 2020 kwalificatierondes weten te verslaan. Een 0-3 overwinning moet er volgens ons wel inzitten. De zege in Nederland zegt genoeg over de sterkte van Oranje, maar in de voetbalwereld zegt dat natuurlijk ook niet alles. Verwacht jij een andere uitslag van Oranje in Wit-Rusland of ben je het volledig met ons eens? Speel je eigen voorspelling via de TOTO en zorg dat jij de winnaar bent van de achtste kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Wit-Rusland – Nederland

De TOTO heeft giga-hoge pre-wedstrijdquoteringen gereedstaan voor de wedstrijd van Oranje in Wit-Rusland. De hoogste odds van dit duel zijn x 23.05 keer de inleg en worden uitbetaald door de bookmakers als Wit-Rusland het team is dat deze kwalificatiewedstrijd winnend weet af te sluiten.Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem met x 8.54 keer het speelbedrag ook hoog genoteerd. Denk je dat Oranje deze wedstrijd aan eigen hand gaat zetten en verslaan Koeman en zijn mannen de Wit-Russen voor eigen publiek? Zet dan in op winst van Nederland en ontvang je inleg x 1.14 keer terug als Oranje drie punten pakt in Minsk.
De EK-Kwalificatiewedstrijd Wit-Rusland – Nederland wordt gespeeld op zondag 13 oktober om 18:00 uur in het Dinamo Stadion te Minsk. Denk jij te weten hoe het Oranje afgaat in deze zesde speelronde? Noteer je voorspelling dan bij de TOTO en maak kans om zelf ook de winnende partij te worden van dit interlandweekend dat op weg is naar het UEFA EK2020.

De beste Online Bookmakers