Oranje
10/10/2014

Kan Nederland nare nasmaak Tsjechië wegpoetsen?

Kan Nederland nare nasmaak Tsjechië wegpoetsen?
Een maand geleden maakte Oranje een valse start in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 door in en van Tsjechië te verliezen. In een mak duel verloor Nederland in de slotfase met 1-2 door een opzichtige blunder van rechtsback Janmaat. Komende vrijdag staat het duel tegen Kazachstan op het programma. Kan Oranje zich revancheren voor de nederlaag tegen Tsjechië?

Gemis Robben direct zichtbaar in eerste wedstrijden na WK

Zonder sterspeler Arjen Robben was het Nederlands elftal geen schim van het hechte team dat afgelopen zomer in Brazilië derde werd op het WK. In het 5-3-2 systeem was alles afgestemd op Van Persie en met name Robben, die tijdens dat toernooi excelleerde. Uitgerekend Robben was er door een blessure niet bij in de eerste wedstrijden na het WK. Het gemis van de Bayern Munchen-vedette brak Oranje zichtbaar op. Hiddink koos in de eerste wedstrijd na het WK voor een 4-4-3 opstelling tegen Italië en ging daarmee de mist in: 2-0. In de kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië ging het allerminst goed. In een belabberde eerste helft kwamen de Tsjechen langszij, door een rake kopbal van De Vrij leek Nederland zich te herstellen, maar een blunder van Janmaat gooide roet in het eten.

Kazachstan opmaat voor IJsland?

Tegen Kazachstan zal het dus beter moeten om in ieder geval de valse start weg te poetsen. Met name in defensief opzicht was er op het spel van het Nederlands elftal veel kritiek. Ook leek de eenheid, die van de zomer op het WK in de groep aanwezig was, weg tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd. Met de kwaliteiten van Van Persie, Robben en Sneijder moet Nederland tegen Kazachstan het verschil kunnen maken. Winst zou een mooie opmaat vormen voor het duel tegen IJsland van dinsdag, dat als één van de sterkere opponenten mag worden beschouwd in de poule.Hiddink wacht dus een zware erfenis na het succes dat zijn voorganger Van Gaal boekte met de huidige selectie. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De EK 2016 kwalificatiewedstrijd Nederland - Kazachstan wordt op vrijdag 10 oktober 2014 om 20.45 uur gespeeld.Wat denk jij? Kan Nederland zich herstellen van de wanprestatie tegen Tsjechie van afgelopen maand? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers