Oranje
10/11/2014

Kan Nederland tegen Mexico de criticasters de mond snoeren?

Kan Nederland tegen Mexico de criticasters de mond snoeren?
Het Nederlands elftal komt weer bijeen om twee duels af te werken. Het eerste duel is een oefenwedstrijd tegen Mexico. Afgelopen zomer was Mexico nog de tegenstander in de achtste finale, waarin Nederland dankzij een laat doelpunt van Klaas Jan Huntelaar met 2-1 won. Na het WK is Nederland echter slecht begonnen aan de EK-kwalificatiereeks, waardoor Oranje in een serieuze dip zit. Kan Nederland tegen Mexico laten zien dat het niet voor niets derde is geworden op het WK of neemt Mexico revanche voor de verloren WK-wedstrijd?

Veel kritiek op aanpak Hiddink

Guus Hiddink heeft het zwaar in zijn tweede termijn als Bondscoach. De oefenmeester uit de Achterhoek nam het stokje over Van Gaal per augustus en won in de laatste vier duels alleen van Kazachstan. Tegen Tsjechië en IJsland werd verloren en ook in de oefenwedstrijd tegen Italië stapte Oranje als verliezer van het veld. In de media werd de afgelopen maanden veel aandacht besteed aan het beleid van Guus Hiddink. Volgens verschillende bronnen zou er een kloof zijn tussen de nieuwe generatie en de huidige bondscoach. Bepalende spelers als Sneijder en aanvoerder Van Persie ontkenden dat de teleurstellende prestaties waren te wijten aan Hiddink en staken hand in eigen boezem.

Opmaat naar Letland

De wedstrijd tegen Mexico is nog niet bepalend voor de toekomst van Hiddink. Wel liet de huidige trainer van het Nederland elftal los dat als Oranje aanstaande zondag verliest van Letland eieren voor zijn geld zal kiezen en zal opstappen. Het oefenduel tegen Mexico is wel een opmaat naar de wedstrijd van zondag toe. Mocht Nederland winnen van de Mexicanen dan geeft dit Oranje vertrouwen naar de wedstrijd tegen Letland. Bovendien zal Nederland alles moeten winnen vanaf nu om kwalificatie in eigen hand te houden voor het EK in 2016.

Mexico heeft WK nog in achterhoofd

Mexico was afgelopen zomer dus de tegenstander in de achtste finales in Brazilië. Met een minimaal verschil was Oranje toen de baas over Mexico. De Mexicanen zijn dit ongetwijfeld nog niet vergeten en willen hun gram halen, nadat het een groot deel van de wedstrijd met 1-0 voorstond. De late doelpunten van Sneijder en Huntelaar zorgden er uiteindelijk voor dat Nederland verder ging naar de kwartfinale. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefenwedstrijd Nederland – Mexico wordt woensdagavond 12 november om 19.30 uurgespeeld. Wat denk jij? Kan Nederland de schroom van zich afspoelen en de criticasters voorlopig even de mond snoeren? Of maakt Mexico optimaal gebruik van de vormdip waarin Oranje verkeert? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers