Oranje
22/03/20197 reacties

Kwalificatie EURO 2020: Nederland – Duitsland

Kwalificatie EURO 2020: Nederland – Duitsland
Na de prima 4-0 zege op Wit-Rusland is het zondag tijd voor het echte werk. Grootmacht Duitsland komt naar de Johan Cruijff Arena in een jacht naar haar eerste punten in de EK-kwalificatiereeks. Kan Oranje opnieuw een vuist maken tegen onze oosterburen? De bookmakers schatten de kansen voor beide landen ongeveer even hoog in. Wat verwacht jij?

Ronald Koeman: “Dit geeft vertrouwen richting Duitsland”

Het Nederlands elftal wordt weer op handen gedragen door de supporters en de media. Dankzij goede prestaties in de Nations League en de 4-0 op Wit-Rusland is het een en al hosanna rondom de manschappen van bondscoach Ronald Koeman. Ook de leidsman zelf kan niet anders dan met een positief gevoel vooruitblikken richting zondag: “Als spelers vertrouwen krijgen en zich vrij voelen bij Oranje dan zie je dat terug op het veld. Daar geniet ik ook van.”

“Tegen Duitsland gedisciplineerder spelen”

Donderdag ging het bij vlagen iets te gemakkelijk en dat mag zondag absoluut niet gebeuren, waarschuwt de bondscoach bij de NOS: “We moeten nog leren om gedisciplineerder te spelen, maar dat hoort bij ontwikkeling van een nieuw, jong elftal. Tegen de Duitsers kan je niet met hakjes strooien, dan moeten we laten zien hoe volwassen we als team zijn.”

Virgil van Dijk: “Zondag vervolg geven aan goede start”

De 27-jarige Virgil van Dijk wordt bij zijn club Liverpool op handen gedragen en ook bij Oranje is hij heel belangrijk. De aanvoerder hoopt door winst op Duitsland al een eerste stap te zetten naar zijn allereerste eindronde: euro2020: “We willen allemaal heel graag naar het EK en met alle respect, maar zondag wordt het heel anders en moeten we er keihard tegenaan om de goede start van donderdag een vervolg te geven”, vertelt hij voor de camera van de NOS.

Memphis: “Ik geniet bij Oranje”

Memphis Depay was de grote man tegen de Wit-Russen en dat terwijl hij bij zijn club Lyon een moeilijke periode doormaakt. Voor hem komt de interlandperiode op een perfect moment, door de interlands van afgelopen donderdag en die van komende zondag tegen Die Mannschaft kan hij weer even vertrouwen tanken: “ik geniet bij Oranje. Het trainingsniveau ligt hoog, zit vol met energie. We hebben als team een heerlijk gevoel als we met elkaar toewerken naar een wedstrijd. Dat vind ik heel prettig.”
TOTO actie Nederland - Duitsland
Klik op de bovenstaande afbeelding en ga naar TOTO

“Duitsland wordt heel andere pot”

Hij verwacht zondag een felle strijd om de drie punten in een op papier absolute topwedstrijd uit poule C: “Elke keer willen wij weer laten zien wat we kunnen. Zondag tegen Duitsland wordt weer heel andere pot, daar gaan we ons nu voor klaarstomen”, aldus Memphis.

Joachim Löw: “Nederland is favoriet”

De Duitse media volgen de verrichtingen van Oranje op de voet en schrijven dat het Nederlands elftal op dit moment verder is dan hun nationale trots. Ook bondscoach Joachim Löw is het daarmee eens: “Nederland is favoriet”, helpt ‘Yogi’ de TOTO-spelers een handje.“Nederland heeft onder de nieuwe bondscoach een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt”, oordeelt Löw in gesprek met NOS Studio Sport.

“Oranje heeft veel individuele kwaliteit”

“Ze zijn atletisch, snel, dynamisch, lijken goed op elkaar ingespeeld. Oranje heeft voorin individuele kwaliteit met Memphis Depay en Ryan Babel en aan hun vorm zie je de beleving. De resultaten spreken ook voor zich.”

Statistieken

De wedstrijden tussen Nederland en Duitsland kennen een rijke historie. Op grote eindtoernooien en zelfs in finales werd voor iedere meter gevochten en werd ieder doelpunt gevierd alsof men zojuist wereldkampioen is geworden.In het verleden waren de Duitsers vaak een maatje te groot voor onze jongens, maar meer recent slaat de balans toch steeds vaker door naar het Nederlands elftal.In 2011 werd er nog flink verloren: 3-0 in Duitsland. In 2012 was de nederlaag al minder pijnlijk, al was dit wel op het EK: 1-2 verlies (tweemaal Mario Gomez, Van Persie scoorde tegen). Later dat jaar herstelde Oranje zich al enigszins door in een vriendschappelijk duel de Duitsers het scoren te beletten, omdat onze jongens zelf ook het net niet wisten te vinden eindigde dit confrontatie in 0-0.De meest actuele onderlinge ontmoetingen werden in het voordeel van Nederland beslecht. Allereerst de eclatante 3-0 overwinning in de Nations League-thuiswedstrijd, gevolgd door de 2-2 in Duitsland waardoor Nederland als groepswinnaar zich wist te plaatsen voor de finale van Nations League. “Nederland heeft in die Nations League met 2-0 van de huidige wereldkampioen (Frankrijk, red.) gewonnen, heeft met 3-0 van de vorige wereldkampioen gewonnen”, benadrukt Löw in zijn voorbeschouwing op zondag. “Dan is het voor mij logisch dat zij ook nu als favoriet aan de wedstrijd beginnen.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland - Duitsland

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor de wedstrijd van Oranje in de Johan Cruijff Arena tegen Duitsland zijn als volgt ingedeeld. Wint het Nederlands elftal ook dit keer weer van Die Mannschaft? Dan wordt elke inleg hierop x 2.49 keer beloond. Een zege van Duitsland in Amsterdam staat genoteerd op x 2.80. Een gelijkspel krijgt de hoogste odd van deze kwalificatiewedstrijd mee: x 3.45 keer je speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Duitsland wordt gespeeld op zondag 24 maart om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kan Oranje ook winnen van de Duitse ploeg van Joachim Löw of is Nederland nog niet zover als dat we dachten? Speel mee via TOTO en profiteer ook van de hoge odds.Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers