Oranje
03/06/20197 reacties

Nations League: Nederland - Engeland

Nations League: Nederland - Engeland
Donderdag 6 juni staat in de Nations League de tweede halve finale op het programma, te weten die tussen Nederland en Engeland. De winnaar zal het in de finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Portugal en Zwitserland, dit duel wordt op woensdag al gespeeld en dus zal Oranje voor aanvang al weten wie de eventuele tegenstander wordt in de eindstrijd. De bookmakers verwachten een finale tussen Nederland en Portugal, wat verwacht jij?

Nederlandse verwachtingen groeien weer

De groepsfase van de Nations League was toch een onverwacht groot succes voor Nederland. In een loodzware groep met Frankrijk en Duitsland wist Nederland toch eerste te worden, na een valse start en nederlaag tegen Frankrijk. Overigens was de eerste plek te danken aan Virgil van Dijk, die in blessuretijd van de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland de gelijkmaker scoorde en daarmee de groepswinst veiligstelde. Ronald Koeman kijkt uit naar het duel met Engeland, nadat de bondscoach afgelopen dagen ook een transfer naar FC Barcelona moest ontkennen: “FC Barcelona is inderdaad mijn droomclub. Maar er kan een dikke streep onder alle speculaties.” Koeman werd de afgelopen tijd nadrukkelijk in verband gebracht met de Catalaanse club.

Frenkie de Jong: “We spelen om een echte prijs”

Ook Frenkie de Jong kijkt uit naar het duel met Engeland: “De motivatie is het probleem niet. Het is geen EK of WK, maar we spelen om een echte prijs en hebben Frankrijk en Duitsland uitgeschakeld. Het zou dan vreemd zijn om nu onze best niet te doen.”

Engeland op weg naar nieuwe finale?

Op clubniveau gaat het uitstekend dit seizoen met de Engelse clubs. Chelsea en Arsenal stonden in de finale van de Europa League, terwijl Liverpool en Tottenham Hotspur in de finale stonden van de Champions League. Engeland kan het seizoen dus mooi afsluiten door ook nog eens de winst in de Nations League te pakken, al zal het dan wel eerst moeten afrekenen met Nederland.

Engelse bondscoach: “Oranje wordt een moeilijke opgave”

Bondscoach Gareth Southgate: “Oranje heeft veel kwaliteit en is een leuke ploeg om naar te kijken. Maar wij hebben ook veel kwaliteit en jeugdige spelers die afgelopen seizoen geweldige prestaties hebben geleverd. Het zal een moeilijke opgave worden, al hebben we vertrouwen in een goede afloop.” 

Finale op het spel

Het belang van deze wedstrijd is duidelijk: De finale van de Nations League staat op het spel. Hoewel het toernooi nieuw is en het nog even afwachten is hoeveel waarde men aan deze titel hecht, is er met het winnen ervan ook al een plek te verdienen op het EK van 2020.

Blessures

Waar bij Nederland alleen Wijnaldum en Van Dijk later aansluiten bij de groep in de voorbereiding, ligt het bij Engeland wat gecompliceerder. Door de ‘Engelse’ finales in de Europa League en Champions League mist Southgate tien spelers die pas maandag arriveerden. Blessures zijn er desondanks niet bij de opgeroepen spelers, en datzelfde geldt voor de selectie van Ronald Koeman. Koeman heeft Kenneth Tete niet opgeroepen, omdat hij niet fit is en ook doelman Jeroen Zoet doet niet mee, omdat de PSV’er op het punt staat vader te worden.

Statistieken

Nederland reist met een goed gevoel af naar Portugal, waar de finaleduels van de Nations League zullen plaatsvinden. Dit ondanks de laatste interland, waarin van Duitsland werd verloren in de EK-kwalificatiecyclus. De laatste (oefen)interland tegen Engeland, in maart 2018, ging overigens verloren met 1-0. Het was pas de tweede keer in dertien ontmoetingen dat Engeland van Nederland wist te winnen. Nederland won vijfmaal, zes keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland - Engeland

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO gaan bijna gelijk op, al zijn de odds iets in het voordeel van Engeland. Voor een overwinning van Oranje wordt er x 2,95 uitbetaald, terwijl een Engelse zege x 2,46 oplevert. De odds voor een gelijkspel staan op x 3,30.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale in de Nations League tussen Nederland en Engeland wordt op donderdag 6 juni om 20.45 uur gespeeld in Estadio D. Afonso Henriques in Guimaraes. Weet de Engelse ploeg ook deze finale te bereiken of gaat Oranje met de overwinning aan de haal? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO en wordt een winnaar!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers