Oranje
07/06/20196 reacties

Nations League: Portugal - Nederland

Nations League: Portugal - Nederland
Zondag 9 juni staat in de eerste editie van de Nations League de finale op het programma. En Nederland doet mee! Het moet alleen nog even afrekenen met Portugal en Ronaldo! Het is de eerste finale van dit nieuwe toernooi en dus staat er flink wat prestige op het spel. Winst zou de eerste prijs voor het Nederlands elftal zijn sinds de Europese titel in 1988. Gok jij op onze jongens?

Ronald Koeman: “Nederland is favoriet”

‘Oranje’ versloeg op weg naar de finale behalve Engeland ook al Duitsland en Frankrijk en dus zal de ploeg van bondscoach Ronald Koeman met het nodige vertrouwen de finale tegemoet zien: “De wedstrijd tegen Engeland was een slijtageslag, maar ik ben enorm blij dat we in de finale staan. Als we zondag doen wat we ook tegen Engeland hebben gedaan, zeg ik niet dat we de betere ploeg zijn, maar komt het daar wel heel dichtbij. Nederland is zondag favoriet!”

Nederland terug op het niveau waar het hoort

Het halen van de finale van de Nations League is voor Nederland een beloning voor het afgelopen jaar. Het land richtte zich opnieuw op na een aantal zwakke jaren, waarin onder meer het EK van 2016 en het WK van 2018 werden gemist. Tegen Engeland liet de ploeg zien over veel individuele kwaliteit te beschikken, maar ook het teambelang niet uit het oog te verliezen.

Portugal herstelt zich op tijd

Portugal ontdeed zich in de halve finale van Zwitserland en herstelde zich dus op tijd van de iets mindere resultaten in de wedstrijden daarvoor. En wie anders dan Cristiano Ronaldo zorgde daarvoor? Met een hattrick van Ronaldo won Portugal uiteindelijk met 3-1 van Zwitserland, al ging dat niet gemakkelijk. Toch staat het land in de finale, waarin het moet zien af te rekenen met Nederland.

Ronaldo: “Het wordt een echte strijd”

Ronaldo zelf is duidelijk over de finale: “Het wordt een echte strijd. Ik hoop dat we het stadion vol krijgen en het toernooi gaan winnen,” aldus de topscorer van Portugal. Het land speelt op eigen bodem en dus zal het stadion ongetwijfeld vol zitten. Bondscoach Fernando Santos weet dat dankzij Ronaldo Portugal nu in de finale staat: “Hij is een genie, ik kan hem niet anders omschrijven.” De coach wilde verder nog niet veel kwijt over zijn strijdplan in de finale, maar heel anders dan in de halve finale zal het niet zijn.

Prestige op het spel

Hoewel het toernooi nieuw is en het nog even afwachten is hoeveel waarde men aan deze titel hecht, staat er met het winnen ervan toch veel prestige op het spel. Daarnaast wint de winnaar ook nog eens zes miljoen euro. Een ticket voor het EK valt niet te winnen.

Blessuren

Goed nieuws voor Nederland: Portugal kan in de finale geen beroep doen op Pepe. De ervaren verdediger liep in de wedstrijd tegen Zwitserland een breuk op in zijn schouderblad. Voor de rest kan Portugal beschikken over een fitte selectie. Datzelfde geldt voor Nederland, al heeft de ploeg van Ronald Koeman een dag minder rust. Bovendien speelde de ploeg ook nog eens een extra verlenging in de halve finale tegen Engeland.

Statistieken

De laatste keer dat Nederland en Portugal tegenover elkaar stonden, was in maart 2018. Nederland won met 3-0 en dat was zo’n beetje het begin van de wederopstanding van het elftal van Ronald Koeman. Toch is Portugal een ‘angstgegner’ voor onze noorderburen: In de acht wedstrijden daarvoor wist Nederland geen enkele keer te winnen van Portugal. De Portugezen wonnen onder meer op het WK van 2006 en de EK’s van 2012 en 2004 van Nederland. De Portugezen zijn bovendien lastig te verslaan: Sinds hun uitschakeling op het WK van 2018 verloor de ploeg geen enkele wedstrijd, al werden vijf van de negen wedstrijden sindsdien een gelijkspel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Portugal - Nederland

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO zijn iets meer in het voordeel van Portugal. De odds voor Portugal liggen op x 2,39, terwijl voor een overwinning voor Nederland x 3,00 wordt uitbetaald. De odds voor een gelijkspel staan op x 3,15.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Portugal – Nederland wordt opzondag 9 juni om 20.45 uur gespeeld in Estadio Do Dragao in Porto. Weet de Portugese ploeg voordeel te halen uit het thuisvoordeel en te winnen of gaat Oranje met de overwinning aan de haal? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers