Oranje
04/09/2015

Nederland tegen concurrent Turkije

Nederland tegen concurrent Turkije
Na de onverwachte en teleurstellende nederlaag tegen IJsland (1-0) van afgelopen donderdag reist Oranje dit weekend af naar Turkije. Aanstaande zondag speelt de ploeg van bondscoach Danny Blind tegen de grootste concurrent voor plek drie. Turkije speelde tegen Letland 1-1, waardoor Nederland voorlopig op die felbegeerde derde plaatst blijft staan. De Turken hebben negen punten en dat is één punt minder dan Oranje. De ploeg die als derde eindigt mag de play-offs spelen en zodoende alsnog deelname aan het EK 2016 veiligstellen. Beide landen zullen hier zondag hard voor gaan strijden.

Blessure Robben

Oranje wist dat drie punten belangrijk waren om zich te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. De wedstrijd tegen IJsland liep meteen al niet gesmeerd. In de eerste helft liepen er al enkele tegenslagen op. Aanvoerder Arjen Robben werd na een halfuur geblesseerd vervangen door Luciano Narsingh. Enkele minuten later moest oranje met tien man verder na een directe rode kaart voor Bruno Martins-Indi. Na rust maakte Gylfi Sigurðsson in de 51e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd door een penalty. Daarna zette Oranje nog wel aan, maar kwam niet meer tot scoren.

Robben, ‘ik was juist topfit’

Arjen Robben heeft veel interlands moeten missen door blessures, maar naar eigen zeggen was hij voor de wedstrijd tegen IJsland topfit. “Er zullen nu waarschijnlijk weer specialisten zeggen: hij was niet fit of hij is blessuregevoelig. Maar ik was juist topfit”, zei Robben fel tegen de NOS. “Ik begon supergoed en scherp aan de wedstrijd. Toen gebeurde er ineens iets. Ik werd twee keer keihard opgevangen op de rand van het zestienmetergebied, waarschijnlijk is daardoor iets klem komen te zitten of verschoven in mijn rug. Dat straalde uit naar mijn lies. Ik kon echt niet verder”, zei de teleurgestelde aanvoerder."Het was vrij snel duidelijk dat het niet ging. Ik kon met mijn linkerkant geen kracht zetten en weerstand geven. Dan is het over en uit. Dit is zo’n klap. Ik had me hier iets heel anders van voorgesteld. Ik kan en wil het niet geloven, maar het is echt zo.''

Danny Blind is hoopvol

Ondanks de teleurgestelde Arjen Robben heeft Danny Blind het volste vertrouwen in Oranje. Hij gelooft nog steeds in kwalificatie voor het EK in Frankrijk. "We hebben daar de spelers voor", stelt Blind . "We moeten in de laatste vier kwalificatieduels twaalf, misschien tien maar minimaal negen punten halen."Danny Blind kreeg van Guus Hiddink het afgelopen jaar veel verantwoordelijkheid. Dat maakte hem ook schuldig voor de slechte start van Oranje voorafgaand aan de wedstrijd tegen IJsland. "We staan derde, dat is niet goed", beseft hij. "Maar we werden ook derde op het WK toen ik assistent was. Daar hoor ik dan weer minder mensen over."

Laatste kans in Turkije

De wedstrijd tegen IJsland moet gauw vergeten worden, want zondag komt het er echt op aan. Nederland moet vechten voor de derde plaats in de groep. Wesley Sneijder kent als speler van Galatasaray het Turkse voetbal maar al te goed. “Voor Turkije is het ook de laatste kans. Het zal daarom een hel worden voor ons. Turkije zal er alles aan doen om ons het leven zuur te maken, maar daar moeten wij niet in meegaan”, zegt Sneijder.“We zullen scherp moeten zijn in Turkije. Nog scherper dan tegen IJsland. Er zat wel heel veel tegen, maar bepaalde dingen mogen gewoon niet meer gebeuren.”

Bookmakers

De bookmakers pakken niet flink uit voor de wedstrijd tegen Turkije. Voor het duel tegen IJsland waren de verschillen in de odds groot. Het lijkt erop dat de bookmakers voorzichtiger zijn geworden in de quoteringen voor Nederland. Sommige lijken zelfs te verwachten dat de Turken gaan winnen. Zet je hier op in dan wordt je inleg verdrievoudigd x 3.10. Een gelijkspel levert x 3.40 op en is de hoogste odd voor dit duel. Mocht Nederland winnen dan is de beloning hoger dan normaal: x 2.20. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland wordt gespeeld op zondag 6 september om 18.00 uur. Gaat Nederland naar het EK 2016 in Frankrijk? Als Oranje deze laatste kans pakt, pak jij die dan ook?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers