Oranje
01/09/2015

Nederlands elftal thuis tegen IJsland

Nederlands elftal thuis tegen IJsland
Aanstaande donderdag wordt de zevende ronde van de kwalificatieronde voor het EK 2016 gespeeld. In deze cruciale ronde treft Nederland IJsland aan. Op 13 oktober 2014 verloor Guus Hiddink nog met 2-0 in Reykjavik. Oranje staat op dit moment op de derde plaats en is daardoor nog lang niet zeker van plaatsing voor het EK voor volgend jaar. IJsland staat op de eerste plaats en lijk tot nu toe de sterkste te zijn in Groep A. De wedstrijd zal gespeeld worden in Amsterdam Arena.

"Dit wordt wel een belangrijk weekje"

Niet alleen IJsland staat deze week te popelen om tegen Oranje te gaan spelen. Zondag speelt Nederland tegen Turkije. De week van de waarheid. Beseft Arjen Robben zich maar al te goed. Deze twee wedstrijden moeten gewonnen worden om in de run te blijven voor kwalificatie voor het EK 2016."Dit wordt wel een belangrijk weekje, ja", zegt Arjen Robben (die aangewezen is als nieuwe aanvoerder van Oranje) in gesprek met de NOS. "Ik heb er heel veel vertrouwen in. Ik heb al gezegd: je moet je leven geven. Dat is overdreven, maar je snapt wel wat ik daarmee bedoel. De boodschap is gewoon dat je je ziel en zaligheid moet geven. Met z'n allen, vanaf minuut één", zegt Robben."We moeten maar één ding uitstralen: vanavond stapt er één ploeg als winnaar van het veld en dat zijn wij. Als je dat besef met z'n allen hebt, dan ben ik ervan overtuigd dat we het gaan redden gezien de kwaliteiten in onze ploeg. IJsland moet op het veld staan en denken: oei, wij krijgen het vandaag heel moeilijk."

'Topniveau? Dat weet ik niet'

Arjen Robben is naar eigen zeggen weer helemaal fit maar of hij op topniveau kan meespelen is nog de vraag. "Dat weet ik niet. Ik moet wel heel eerlijk zijn. Ideaal is het niet", zegt Robben eerlijk "Maar dat speelt niet mee. Het is een wedstrijd op zich. Ik ben al een paar weken bezig met deze wedstrijd. Het zit gewoon in je kop." Robben miste de helft van alle kwalificatiewedstrijden. Zijn laatste wedstrijd was op 16 november 2014. Die was tegen Letland en werd gewonnen met (6-0)

Danny Blind nieuwe bondscoach

Na het vertrek van Guus Hiddink neemt Danny Blind het roer over als bondscoach van Oranje. Robben verwacht dat er weinig verandering zal plaatvinden en heeft vertrouwen in de nieuwe trainer. "Ik zie er niet een heel grote verandering in. Een andere bondscoach, maar verder verandert er niet veel.’’

IJsland koploper in Groep A

In Groep A is IJsland de koploper met vijftien punten. Dat zijn vijf punten meer dan Nederland. De IJslanders verloren één duel en dat was uit tegen Tsjechië (2-1). De Zweedse bondscoach Erik Hamrén neemt Kolbeinn Sigthórsson (die deze zomer van Ajax naar FC Nantes verkaste) mee naar de Arena. Ook Alfred Finnbogason (Olympiakos Piraeus) en Johann Berg Gudmundsson (Charlton Athletic) afkomstig van SC Heerenveen en AZ behoren tot zijn selectie.

Bookmakers gaan voor Oranje

De bookmakers trekken zich er niets van aan dat Nederland zijn vorige duel tegen IJsland verloren heeft. De quoteringen zijn nogal verschillend. Winst voor IJsland wordt hoog beloond x 8,75. Gelijkspel wordt ook hoog ingeschaald namelijk x 5,25. De quoteringen voor winst van de nieuwe bondscoach, Danny Blind, zijn laag maar (zeker omdat Nederland thuis speelt) wel het meest waarschijnlijk: x 1,30. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwalificatiewedstrijd Nederland - IJsland wordt gespeeld op donderdag 3 september om 20.45 uurin de Amsterdam Arena. Gaat Nederland deze belangrijke wedstrijd winnen om kans te maken op een ticket naar het EK 2016 in Frankrijk? Voorspel de juiste uitslag en win. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers