Oranje
10/11/2015

‘Nieuw Oranje’ start avontuur in Wales

‘Nieuw Oranje’ start avontuur in Wales
Het Nederlands elftal reist voor het eerste oefenduel sinds de uitschakeling voor het EK af naar Wales. Helaas voor Oranje is dit geen voorbereiding voor dat EK-2016 in Frankrijk. Voor Wales is dit echter wel het geval. Samen met België (Groep B) plaatste de Welshmen zich voor dit grote Europese spektakel. Of het nieuwe Oranje voldoende moed bij elkaar kan verzamelen om dit oefenduel te winnen tegen het uitgelaten Wales zal moeten blijken tijdens deze match.

Kritiek op Danny Blind neemt toe

Voor het eerst sinds 1984 speelt Nederland niet op het EK. De diepe teleurstelling was bij de spelers van het gezicht te lezen na de verloren wedstrijd tegen Tsjechië. Ook de kritiek op bondscoach Danny Blind is sindsdien het gesprek van de dag. De bondscoach gaf afgelopen week te willen bouwen aan een nieuw Oranje. Mede daarom besloot hij om voor het duel tegen Wales geen beroep te doen op ‘oudgediende’ Robin van Persie. Ook bij het oefenduel tegen Duitsland zal Van Persie ontbreken. "Ik vind hem niet goed spelen en hij oogt niet scherp en fris", verklaart Blind zijn opvallende keuze. Arjen Robben is het alvast niet eens met deze stelling: "Over Robin hoeven we niet te discussiëren", sprak Robben duidelijke taal. "Hij is een geweldige spits. Hij heeft 101 interlands gespeeld en vijftig keer gescoord. Hij is 'alltime topscorer'. Als hij helemaal fit is, dan heeft Robin zeker meerwaarde. Waar hebben we het over?"Maar Blind beseft tevens dat Van Persie bij een eventuele kwalificatie voor het WK 2018 bijna 35 jaar is. "Dus dan wil ik op die plek andere spelers zien, omdat ik naar de toekomst moet kijken”, aldus Blind die zijn selectie heeft aangevuld met spelers van Ajax. PSV`er Joshua Brenet snapt niets van de beslissing van trainer.” Ik snap het ook allemaal niet. Misschien is het niet goed om dit te zeggen, maar hij roept sommige spelers op die drie duels oké gespeeld hebben”, zei Brenet in het programma FC Onder Ons op Omroep Brabant. “Daar letten wij dan ook op in het team. Sommige spelers verdienen het eigenlijk niet om er al te staan.”Middenvelder Marko Vejinovic van Feyenoord mag wel zijn debuut maken voor het Nederlands elftal. Veijnovic is trots dat de bondscoach hem opgeroepen heeft. “Ik heb de bondscoach nog niet gesproken, maar ik ben er trots op dat ik bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit”, zei Vejinovic in gesprek met de NOS. Naast Veijinovic zijn, in vergelijking met de wedstrijd tegen Tsjechië, ook Arjen Robben en Memphis Depay aan de selectie toegevoegd. Over het toevoegen van Memphis is in de voetbalwereld ook behoorlijk wat discussie. Blind sprak “het volste vertrouwen” uit over de United-speler.

Robben: “Ik voel me fit”

Robben zit dan wel bij de selectie, maar of de Bayern-vedette echt in actie komt tijdens beide oefenduels, is maar zeer de vraag. "Dat moeten we nog even bekijken. Ik voel me fit, het zou kunnen. Maar ik kan er ook eentje spelen", zegt Robben die duidelijk zuinig op zichzelf is: "Ik wil gewoon voor een langere periode fit blijven. Dus we moeten kijken wat verstandig is. Ik vind het wel heel belangrijk om er bij te zijn. Er zal rond deze interlands ook gesproken worden. We moeten ervoor zorgen dat het weer goedkomt met het Nederlands elftal. We missen een EK in Frankrijk. Ik voel die pijn waarschijnlijk totdat het EK is afgelopen. Dat had een heel mooi toernooi moeten worden", besluit Robben.

Bookmakers

De bookmakers blijven trouw aan Oranje. Volgens de bookies maakt Oranje een hele goede kans ondanks dat tegenstander Wales zich wel heeft geplaatst voor het EK. Winst voor Oranje wordt beloond met x 2.00. De odd voor een vriendschappelijke gelijke eindstand staat op x 3.30. De quotering voor winst op Wales staat op x 3.70 en is de hoogste odd van dit duel. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De vriendschappelijke wedstrijd Wales – Nederland wordt gespeeld op vrijdag 13 november om 20:45 uur in het Cardiff City Stadium te Wales. Speel mee en zet in op deze eerste wedstrijd op weg naar een nieuw Oranje. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers