Oranje
04/09/2018

Oefeninterland Nederland vs Peru: afscheidswedstrijd Wesley Sneijder

Oefeninterland Nederland vs Peru: afscheidswedstrijd Wesley Sneijder
Het is een officiële oefenwedstrijd, de enige zelfs in voorbereiding op de Nations League-wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Maar toch staat komende donderdag alles in het teken van één man: Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje neemt afscheid van het internationale voetbal en zal van bondscoach Ronald Koeman ongeveer een uur speeltijd krijgen. De belangen zijn echter groot: Nederland begint aan de eerste fase waarin kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal bewerkstelligd moeten worden. De Nations League biedt volop kansen om de spelersgroep te laten groeien en kan zelfs nog als achterdeurtje dienen als rechtstreeks kwalificatie voor het EK mislukt.

Ronald Koeman: “Een ideaal meetmoment om te zien hoe ver we zijn of nog niet zijn”

Voor bondscoach Ronald Koeman is het zaak zo snel mogelijk Oranje weer op de rails te krijgen. De oefenwedstrijd tegen Peru komt dan ook als geroepen. De eerste serie oefenduels verliep wisselvallig en zonder een vaste selectie. Dat gaat volgens Koeman vanaf nu veranderen. Een vaste kern, met herkenbare speelstijl en gericht op het behalen van resultaat in internationale wedstrijden. Tegen Peru moeten de eerste contouren zichtbaar worden van het nieuwe Oranje, dat vervolgens op dinsdag tegen Frankrijk gaat spelen: “Een ideaal meetmoment om te zien hoe ver we zijn, of nog níét zijn”, zegt Koeman tegen VI. “Het moet anders en beter dan de afgelopen jaren om weer de aansluiting bij de internationale top te krijgen.”

Steven Berghuis: “Heel duidelijk: je zit er niet bij”

Het is flink puzzelen voor Koeman om de juiste spelersgroep bij elkaar te krijgen. Enkele sterkhouders wisselden in het slot van het transferwindow nog van club: Strootman speelt vanaf nu voor Olympique Marseille en Quincy Promes heeft zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe club Sevilla inmiddels ook al gemaakt. Daarbij kreeg de keuzeheer afgelopen weekend nog te maken met de eerste kritische geluiden: waarom zijn Bergwijn en Berghuis niet bij de selectie? Steven Berghuis: “Ik ben gebeld door Koeman met de mededeling dat hij me niet zou oproepen en dat ik m'n best moet doen voor de volgende keer. Het was een kort gesprek, heel duidelijk: je zit er niet bij, werk aan de winkel”, zo liet hij de Feyenoorder teleurgesteld achter. “Het is jammer, maar ik ga er alles aan doen om volgende keer weer bij te zitten.”

Wesley Sneijder: “Frenkie tegen Peru voor het eerst en ik voor het laatst erbij”

Maar ondanks alle transfer- en selectieperikelen is er donderdag maar één leidend voorwerp en dat is Sneijder. “Ik vind het mooi om donderdag tegen Peru met de nieuwe, jonge generatie op het veld te staan. Jongens als Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van Beek en Justin Kluivert zijn de toekomst van het Nederland elftal”, zo vertelt hij in zijn afscheidsinterview met De Telegraaf. “Ze hebben de afgelopen maanden flinke stappen gemaakt en laten zien constante factoren te zijn. Ik hou van hun speelwijze: altijd vooruit denken. Frenkie is er tegen Peru voor het eerst bij en ik voor het laatst. Er komt een mooie lichting aan en ik verwacht mooie resultaten van Oranje in de komende jaren.”

Bondscoach Peru: “Ook voor ons nieuw begin”

Terwijl het Nederlands elftal totaal vernieuwd wordt en met de nieuwe generatie donderdag begint aan een nieuw tijdperk, is ook tegenstander Peru bezig met een comeback. Het Zuid-Amerikaanse voetballand vloog er op het WK in Rusland al na de eerste ronde uit en stelde teleur in de Copa America. Bondscoach Ricardo Garace tekende onlangs voor drie jaar bij en moet het trotse land weer terugbrengen naar de internationale wereldtop: het Wereldkampioenschap voetbal. Peru speelt daarom komende week niet alleen tegen Nederland, volgende week dinsdag wacht Duitsland voor het team van Gareca: “Dit zijn hele belangrijke wedstrijden voor ons en ons land. De ontwikkeling van het elftal is nog in volle gang, maar deze oefenwedstrijd tegen Oranje en Duitsland helpen ons weer op weg. Het eerste grote doel wordt de Copa van 2019. Dit duel in Amsterdam is voor ons ook een nieuw begin”, aldus de Argentijnse leidsman op EL Bocon.

Geen Tapia, wel Farfan bij Peru

De bondscoach start dat traject met twee kleine tegenslagen: hij moet donderdag topspelers Paolo Guerrero en Renato Tapia missen. De 34-jarige Tapia (Feyenoord) is op de weg terug na een blessure, terwijl Guerrero onlangs binnen de Braziliaanse competitie overstapte van Flamengo naar Internacional. De aanvoerder en topschutter aller tijden van de nationale ploeg wil zich voorlopig focussen op zijn nieuwe club. De bekendste speler in de selectie van Peru is oud-PSV’er Jefferson Farfan.

Historie

De interlandgeschiedenis van Nederland tegen Peru is kort. Oranje speelde pas één keer tegen de Zuid-Amerikanen met de bijnaam Los ‘Trigillos’. Op 6 juli 1978 werd er tijdens het WK voetbal met 0-0 gelijkgespeeld. Een WK dat de Peruaanse bondscoach Gareca zich ongetwijfeld nog goed kan herinneren: zijn land Argentinië was gastland en won het toernooi, uitgerekend na winst op – jawel – Nederland.Het wordt dus voor het eerst in veertig jaar tijd dat beide landen elkaar weer treffen op het voetbalveld. Voor beide een nieuw begin en voor beide een duel dat volgt na de zomerstop die ze ingingen met gemengde gevoelens. Nederland sloot het vorige voetbalseizoen af met een 1-1 tegen Italië, Peru met een 0-2 zege in Australië. De ploeg van Peru moest daarvoor tijdens het WK 2018 wel twee nederlagen slikken: tegen Frankrijk (dinsdag de tegenstander van Oranje) verloor het met 1-0 en 0-1 van Denemarken. Hierdoor was het WK in Rusland voor Peru al na de groepsfase voorbij. 

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland tegen Peru

De odds bij de bookmakers voor het afscheidsduel van Sneijder zijn overal in het voordeel van Oranje. Vrijwel niemand verwacht dat Peru in Amsterdam eens flink gaat huishouden en de mannen van Ronald Koeman gaat verslaan. Dat betekent dat de pre-wedstrijdquoteringen voor winst van Peru flink oplopen. Op dit moment kan er bij de bookmakers worden ingezet tegen een quotering van x 5,15 je inleg!Spelen beide landen – net als in 1978 – gelijk? Dan betalen de bookies x 3,60 keer het ingelegde speelbedrag uit. Een zege voor Oranje laat veel mensen weer juichen, maar vooral diegenen die hebben ingezet op Nederland zullen blij zijn. Zij ontvangen x 1,68 keer hun inleg retour.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefeninterland Nederland – Peru wordt gespeeld op donderdag 6 september om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Neemt Sneijder afscheid met een daverende overwinning? Of is er nog flink wat werk aan de winkel voor Koeman en weet Peru de zwakke plekken van het nieuwe Oranje te vinden? Zet nu in en pak de hoogste odds via VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers