Oranje
01/05/2018

Oefeninterland: Slowakije – Nederland

Oefeninterland: Slowakije – Nederland
De competities zijn gespeeld, de bekers uitgereikt en de Champions League-finale zindert nog na. Maar voor de echte hoofdprijs van dit voetbalseizoen wordt deze zomer in Rusland gestreden. Helaas doet Oranje niet mee, maar in de aanloop naar het WK speelt het Nederlands elftal wel enkele oefeninterland die bondscoach Ronald Koeman gebruikt om een team te smeden voor het EK 2020. Komende donderdag wacht een confrontatie met Slowakije. Zet jij je geld op Oranje?

Ronald Koeman: “Oefenpot tegen Slowakije is belangrijk om antwoorden te krijgen”

Vakantie na het seizoen zit er voor de internationals dus nog niet in. Het was meteen na de laatste wedstrijd voor hun club door naar het trainingskamp van Oranje. “Ondanks dat het einde seizoen is, wil iedereen graag. We zijn met iets nieuws bezig en dat voelt goed.” Het doel van de oefenpot tegen Slowakije is een nieuw Nederlands elftal smeden: “We willen vanaf donderdag antwoord krijgen op vragen over bepaalde spelers in de selectie. Als in het najaar de Nations Cup begint dan willen we geen vraagtekens meer hebben en daarom zijn wedstrijden als deze tegen Slowakije, maar ook de drie wedstrijd daarna erg belangrijk.”

Nieuwe gezichten

Engeland en Portugal waren een eerste aanzet volgens Koeman en daaruit is al een duidelijke eerste schifting gekomen. “Er zijn donderdag een paar nieuwe gezichten bij ten opzichte van die twee wedstrijden. Ik wil die spelers graag aan het werk zien en ben benieuwd hoe ze zich profileren in Slowakije. Dit is de eerste wedstrijd waarin we de puntjes op de i gaan zetten: een invulling met drie of vijf verdedigers zal van de tegenstander afhangen”, aldus Koeman op de persconferentie.

Virgil van Dijk en Wijnaldum nieuwe sterkhouders

Koeman liet met twee Nederlanders in de Champions League-finale en de snel stijgende ster Memphis Depay al een voorzichtige comeback aftekenen als het gaat om het Nederlands voetbal: “Er is nog steeds veel talent en er zijn ook Nederlanders die bij grote clubs een belangrijke rol spelen. Dan denk ik in de eerste plaats natuurlijk aan Virgil en Wijnaldum bij Liverpool, die in de Champions League veel ervaringen opdoen die ze in het Nederlands elftal ook weer kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er veel jonge spelers die zich goed ontwikkelen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we de komende grote toernooien als Nederland zijnde weer gewoon mee gaan doen om de prijzen.”

Debutant

Ruud Vormer is de enige debutant in de selectie van de keuzeheer. Koeman kent de middenvelder van de Belgisch kampioen Club Brugge nog uit zijn Feyenoord-tijd en aarzelde dan ook geen moment om Vormer bij het Nederlands elftal te halen. “Ruud is zeer gedreven om zich te tonen in het Oranjeshirt. Verhalen dat hij zichzelf te oud vindt hebben mij niet bereikt, in zijn huidige vorm hoort hij er gewoon bij.”

Bondscoach Slowakije: “Zonder de juiste instelling maken we geen kans tegen Oranje”

Ook in Slowakije is met verbazing en bewondering gekeken naar de overwinning van Oranje op Portugal. De Slowaakse bondscoach is dan ook op zijn hoede voor de komst van het Nederlands elftal komende donderdag: “Het wordt een moeilijke wedstrijd. Nederland is een serieuze rivaal. We willen succesvol zijn, dus is het belangrijk dat mijn spelers dit soort wedstrijden spelen. Zonder de juiste instelling hebben we geen kans om donderdag een goed resultaat neer te zetten. Nederland heeft immense kwaliteiten en kunnen hun tegenstanders kiezen. Er zijn veranderingen in hun kaders geweest, ze hebben met Ronald Koeman een nieuwe coach en dat is voor hen een extra motivatie om te winnen. Ik ben blij dat dergelijke grote teams in deze periode tegen ons willen spelen, ook onze volgende wedstrijd tegen Marokko (met onder andere Hakim Ziyech in de gelederen, red.) zal voor ons een goede test worden”, vertelde Kozak op de persconferentie op het SFZ-hoofdkantoor.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Slowakije versus Nederland

De bookmakers geloven erin dat Oranje een nieuwe start kan maken tegen Slowakije en zodoende voort kan borduren op de overwinning tegen Portugal. Mocht het Nederlands elftal deze vriendschappelijke interland winnen, dan wordt er met x 2.11 keer de inleg prima odds bij de bookmakers gehanteerd. Winst van Slowakije, die net als Oranje niet meedoet aan het WK 2018 in Rusland, wordt door de bookies met x 3.40 keer de inleg wat hoger beloond. Voor een gelijkspel in Trnava wordt er x 3.30 keer de inleg uitgekeerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De vriendschappelijke interland Slowakije – Nederland wordt gespeeld op donderdag 31 mei om 20:45 uur in het City Arena Trnava stadion te Trnava. Kan Oranje opnieuw een overwinning boeken tegen de Slowaken of wordt ons kersverse Oranjeteam verslagen in deze vriendschappelijke ontmoeting? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers