Oranje
16/11/2015

Oefenwedstrijd Nederland - Duitsland gaat 'gewoon' door

Oefenwedstrijd Nederland - Duitsland gaat 'gewoon' door
Ondanks het treurige nieuws uit Parijs gaat de oefenwedstrijd van Oranje gewoon door. Danny Blind en zijn mannen hoeven hiervoor niet ver te reizen, want (voor het voor het EK geplaatste) Duitsland is de tegenstander. Het was dan ook aan de Duitsers of zij de wedstrijd wel wilde doorzetten. "We hebben vanaf het begin af aan tegen de Duitse voetbalbond (DFB) gezegd: wij kunnen en willen spelen, omdat we vinden dat je niet moet wijken voor terreur", vertelt een woordvoerder van de KNVB. "Maar we hebben de beslissing volledig aan de Duitsers gelaten, we hebben ze alle tijd en rust daarvoor gegeven." De DFB is het er mee eens. "Ik denk dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd mogelijk te maken", meldt interim-voorzitter Rainer Koch.

“Voetbal is nu bijzaak"

Klaas-Jan Huntelaar heeft na bomaanslagen in Frankrijk contact gehad met zijn Duitse ploeggenoot Leroy Sane. De middenvelder van Schalke '04 heeft vrijdagavond in Parijs een half uur meegespeeld in de oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland. "Hij was voor het eerst bij de nationale ploeg", vertelt Huntelaar over zijn teammaat. "Op de dag zelf had ik via sms nog contact met Leroy over de bommelding in hun hotel. Ook daarna hebben we contact gehouden. Hij vertelde dat ze de nacht in het stadion moesten doorbrengen. Hij wilde maar één ding en dat was zo snel mogelijk naar huis. Je voelt je niet meer veilig. Ze hebben veel meegemaakt als ik het allemaal zo hoor", aldus Huntelaar. "Eerst hadden ze niet door dat er sprake was van terreur. Ze dachten dat het maar om vuurwerk ging."Het Duitse elftal vloog zaterdagochtend naar huis. De Duitse voetbalbond besloot vervolgens de geschrokken spelers naar huis te sturen. Zondag is door de Duitsers besloten dat zij tegen Oranje willen spelen. "Ik heb begrip voor elke beslissing die nu genomen wordt", zei Huntelaar over de komende wedstrijd. "Wij krijgen het mee via de media, maar deze jongens hebben het in werkelijkheid meegemaakt. Je moet natuurlijk nooit zwichten voor terreur, maar als de Duitse voetbalbond anders beslist dan snappen wij dat. Voetbal is nu bijzaak."

Veiligheid boven alles

Ook de Duitse teammanager Oliver Bierhoff leeft mee met de Fransen, maar wil Oranje dinsdag toch graag ontmoeten. "We willen als Mannschaft een boodschap geven. We leven mee met het Franse volk, met alle slachtoffers. Iedereen bij de ploeg is aangeslagen. Desondanks willen we laten zien dat we staan voor onze waardes en onze cultuur. Onder deze omstandigheden is het sportieve belang van de wedstrijd tegen Oranje natuurlijk een stuk minder.'' Volgens de Duitse minister van Justitie is veiligheid het allerbelangrijkste: "We moeten alles doen om de veiligheid bij de wedstrijd te waarborgen.''

“We staan te slapen”

Trainer Danny Blind is uiteraard ook aangeslagen door de gebeurtenissen in Parijs. Toch moet de knop om, zo beseft hij. En dus maakt hij zijn mannen paraat nu het oefenduel tegen Duitsland toch gewoon doorgaat. Oranje speelde vrijdag een oefenmatch tegen Wales. Terwijl het Nederlands-elftal won met 2-3 lijkt Blind nog niet volledig tevreden over de nieuwe aanpak; het 5-3-2-systeem. “Ik ben redelijk tevreden over de uitvoering”, begon Blind na afloop bij SBS 6. “We hebben genoeg lengte, maar we laten ze toch terug in de wedstrijd komen. We staan te slapen. Dat doen we gewoon niet goed.”

“Van mij mag-ie mee naar Hannover”

Arjen Robben zal in het duel tegen Duitsland zijn kunsten niet laten zien. Robben vertrekt volgens afspraak weer naar Bayern München. De Bondscoach kan dan ook niet anders dan de 31-jarige middenvelder te laten gaan. “Van mij mag-ie mee naar Hannover, dat is ook goed voor het team. Maar de afspraak om na Wales terug te keren is vooraf al gemaakt.”Juist tegen het Duitse team ligt er veel ruimte voor Robben, zo verwacht de bondscoach: “Die ruimtes zullen er zeker komen, maar of je daar gebruik van kunt maken hangt af van de kwaliteit van Duitsland.” Uiteraard zal veel afhangen van de mentale gesteldheid van de Duitsers. Het duel komt vanwege de aanslagen in Parijs in alle opzichten in een totaal ander daglicht te staan. Overigens spelen de Fransen zelf ook 'gewoon' een wedstrijd: Zij hebben een uitwedstrijd in en tegen Engeland.

Bookmakers

De bookmakers hebben weinig vertrouwen in Oranje en staan overtuigend achter het Duitse Mannschaft. De kansen zijn volgens de bookies dan ook in het voordeel van de Duitsers, maar hoever schoppen de spelers het na de zwarte dag in Parijs? De odds voor winst van Duitsland staan bij Mybet op een quotering van x 1.65. Winst voor Oranje wordt veel hoger beloond; namelijk: x 5.50. Een gelijkspel voor deze oefenmatch levert met x 3.60 ook een mooie uitkering op. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefenwedstrijd Duitsland – Nederland wordt gespeeld op dinsdag 17 november 2015 om 20:45 uur in het HDI-Arena te Hannover. Wint Oranje na zijn overwinning op Wales ook deze oefenwedstrijd? Speel mee en win. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers