Oranje
28/05/20196 reacties

Oranje Leeuwinnen bereiden zich tegen Australië voor op het WK

Oranje Leeuwinnen bereiden zich tegen Australië voor op het WK
De Oranje-Leeuwinnen staan aan het punt om te vertrekken naar Frankrijk voor het WK2019. Dat toernooi begint voor de Nederlandse dames op 11 juni met de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Hoe kan je je daarop beter voorbereiden dan met een oefenduel tegen buurland Australië? Voordat de koffers echt dichtgaan staat er dus nog een oefenwedstrijd gepland voor de Leeuwinnen die als één van de favorieten naar het WK afreizen. Plaats van handeling: het Philips Stadion te Eindhoven.

Bondscoach Sarina Wiegman: “We zijn er klaar voor”

Het vrouwenvoetbal is nog nooit zo populair geweest als nu. Na het gewonnen EK in 2017 zijn de verwachtingen hoger dan ooit. De Oranje-Leeuwinnen gooien al enkele jaren hoge ogen en gaan de komende maand naar het WK in Frankrijk. In de groepsfase ontmoeten de dames achtereenvolgens tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. Bondscoach Sarina Wiegman heeft de selectie rond: “We zijn eruit. We spelen zaterdag natuurlijk tegen Australië. Dan willen we met de eerste keeper gaan starten. We hebben er heel lang over nagedacht. We hebben de beslissing genomen en dat hebben we met de spelersgroep gecommuniceerd”, zegt de coach voor de camera van OnsOranje. “We hebben gekeken naar speelminuten, dus ook naar ritme, en hoe de spelers er nu opstaan. Wat we dus in de afgelopen weken van ze hebben gezien. Daarover hebben we gewikt en gewogen en dan komen we hier op uit. We zijn er klaar voor”, aldus Wiegman die zaterdag de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië speelt.

Van Veenendaal eerste doelvrouw

Sari van Veenendaal is dus de eerste keus bij Oranje. De 33-jarige doelvrouw van Arsenal kreeg de voorkeur boven Loes Geurts die wel de play-off voor het komende WK mocht spelen. “Beide meiden trainen dag in, dag uit. Het is nu in de voorbereiding vooral zaak dat ze fris en fit blijven”, zegt de bondscoach.

Lieke Martens: “We moeten scherpte opdoen richting WK”

Sterspeelster Lieke Martens speelt zaterdag alweer haar 102e officiële interland voor Oranje. De middenvelder van FC Barcelona is blij met dit oefenduel, want het team heeft nog wel wat werk te doen om wereldkampioen te worden. “Het tempo moet omhoog en we moeten de kansen beter benutten”, vertelt ze bij NU Sport. “Eigenlijk moet alles richting het WK nog een stukje scherper: voor het doel, maar ook zuiverder aan de bal en minder balverlies op het middenveld. Al die dingen moeten er gewoon uit en daarom is het goed dat we nog een wedstrijd spelen voordat we naar Frankrijk gaan.”

Bondscoach Australië: “Ik wil niet langer de underdog zijn”

De Australische dames zijn niet zomaar een tegenstander. In zowel 2007 als 2011 en 2015 bereikte zij de kwartfinales van het wereldkampioenschap, dat pas sinds 1991 ook voor de vrouwen wordt georganiseerd. Op de Olympische Spelen in Rio (2016) behaalde ze ook de laatste acht. Australië is dus wel degelijk een land om rekening mee te houden. Bondscoach Ante Milicic (voormalig speler van NAC Breda) zegt in de media, dat hij zich ergert aan de bescheidenheid van Aussies: “Vergis je niet: we hebben een heel sterk team”, begint hij zijn analyse voor het duel tegen Nederland. “We hebben veel potentieel en krijgen niet het krediet dat we verdienen. Daarin willen we deze zomer verandering brengen.”Praten over een favorietenrol tegen Oranje en op het WK wil hij echter niet: “Mensen beginnen gelijk te praten over het winnen van het WK, maar we moeten niet op de zaken vooruitlopen. De wedstrijd tegen Nederland zal een goede graadmeter zijn, maar ons echte doel is presteren op een groot toernooi en de beste plek daarvoor is een WK in Europa. Mijn dames zijn snel en technisch zeer goed: we zijn in staat geschiedenis te schrijven”, steekt hij de ambities niet onder stoelen of banken.

Pre-wedstrijdquoteringen

Bij de TOTO kijken ze uit naar het WK in Frankrijk, maar het voorafje begint het de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië. De pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook om je vingers bij af te likken. Winst van de Australische dames levert je al snel x 3.00 keer de inleg op. Een gelijkspel wordt met x 3.24 keer je inleg nog iets hoger beloond. Ook een vriendschappelijke zege van de Leeuwinnen krijgt met x 2.19 keer je speelbedrag een hoge odd mee voor deze uitzwaaiwedstrijd in Eindhoven.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefenwedstrijd van de Oranje-Leeuwinnen – Australië wordt gespeeld op zaterdag 1 juni om 18:15 uur in het Philips Stadion te Eindhoven.  Zwaai de Leeuwinnen voor hun vertrek naar het WK in Frankrijk uit en speel ook mee via de TOTO op het Oranje-spektakel dat zaterdag echt van start gaat.Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers