Oranje treft Japan in achtste finale WK Frankrijk

Dit bericht delen
21 juni 2019     4 REACTIES

Het is de Leeuwinnen gelukt om als eerste in Groep A te eindigen. Hiervoor werd Canada met 2-1 verslagen en wacht Oranje nu de achtste finale van het WK in Frankrijk. Aanstaande dinsdag staat deze wedstrijd gepland in het Roazhon Park stadion in Rennes. Winnen van Japan, dat wordt het volgende doel van bondscoach Sarina Wiegman en haar vrouwenteam.

Sarina Wiegman: “We zijn klaar voor Japan”

Bondscoach Sarina Wiegman was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Canada (2-1) bijzonder trots op haar vrouwenelftal. “We spelen nu tegen alleen maar tegen topteams. Ik ben heel trots op de groep en we willen graag winnen van Japan om mensen nog meer plezier te geven met ons voetbal.”

Meer dan 2.5 doelpunten
1.91
Oranje vrouwen winnen de 2e helft
2.10

“Het is een goede en ervaren ploeg”

Het duel tegen Canada gaf de Leeuwinnen moed voor de achtste finale tegen Japan. “Deze wedstrijd tegen een topland als Canada, uit de top vijf van de wereld, bevestigt dat we op de goede weg zijn.” Maar Wiegman rekent er niet op dat de rest een gemakkelijke klus wordt. “Dat is altijd heel gevaarlijk om te gaan berekenen, maar Japan is geen onbekende voor ons”, stelt Wiegman gerust. “We kwamen ze vier jaar terug ook tegen in de achtste finales en hebben op de Algarve Cup een paar keer tegen ze gespeeld. Het is een goede en ervaren ploeg. Japan speelt vaak heel gedisciplineerd. Vier jaar terug gingen wij met een heel jong team naar het WK. Nog steeds is de gemiddelde leeftijd bij ons niet hoog, er zit nog veel rek in. We zijn er klaar voor om weer tegen Japan te spelen”, aldus Wiegman in de nationale pers.

Daniëlle van de Donk: “We gaan ze pakken”

Speelster Daniëlle van de Donk weet ook wat de capaciteiten van de tegenstander van dinsdag zijn. “Japan was verschrikkelijk goed, maar er zijn wat speelsters gestopt”, weet Van de Donk. “Die waren van wereldklasse en die zijn er nu dus niet meer bij, terwijl wij sinds 2015 flinke stappen hebben gezet. We gaan graag op deze manier doorgaan en deze vorm vasthouden. Er blijven verbeterpunten waaraan we blijven werken richting de achtste finale tegen Japan. Het moet kunnen. We gaan ze pakken”, aldus de middelveldster in NU.

Vivianne Miedema: “Japen kwetsbaarder dan voorheen”

Vivianne Miedema vult haar teamgenoot aan. “Maar dit toernooi lijken ze minder in vorm”, zegt Miedema over Japan dat in Groep D vier punten pakte en achter Engeland eindigde. Ook Anouk Dekker is het daar helemaal mee eens en ziet kansen om te slagen tegen Japan. “Ze ogen kwetsbaarder dan op eerdere WK’s. Al is het voor mij, met mijn lengte, wel even schakelen. Het is aftasten hoe ik mijn lichaam moet gebruiken tegen zulke kleine en technisch vaardige spelers. Dat is heel anders dan tegen Canada.”

Lineth Beerensteyn: “Vertrouwen in de rest van toernooi”

Lineth Beerensteyn vindt dat er nog rek op zit en kijkt met vertrouwen vooruit naar Japan: “Het gaat steeds beter en het kan alleen maar beter worden en daar heb ik alle vertrouwen in richting de rest van het toernooi”, aldus Beerensteyn.

Lieke Martens: “Japan is weer een ploeg die wil voetballen”

Lieke Martens heeft op dit WK nog geen doelpunt gemaakt, maar gaat met veel zelfvertrouwen op weg naar de wedstrijd van dinsdag in Rennes. “Japan is weer een ploeg die wil voetballen. Hopelijk kunnen we daardoor weer iets moois laten zien”, Martens ook in NU. De aanvalster van FC Barcelona haalt moed uit de recente resultaten van Oranje tegen de Japanners. Op de Algarve Cup van 2017 wonnen de Leeuwinnen van de wereldkampioen van 2011 met 3-2. Een jaar later werd het nog iets indrukwekkender: 6-2. “We waren toen beter dan op het WK 2015. Ik heb er vertrouwen in dat we die lijn door kunnen trekken. Japan is en blijft een sterke tegenstander, maar de landen eromheen zijn sterker geworden en daar behoren wij ook toe”, aldus Martens.

Japan

Japan moest in de groepsfase wijken voor Engeland dat met 0-2 te sterk was voor de ploeg van bondscoach Asako Takakura. Van Schotland werd wel gewonnen (2-1) en tegen Argentinië kwamen de Japanners niet verder dan 0-0 een gelijkspel. In voorbereiding op het WK in Frankrijk speelden Japan vriendschappelijk tegen Spanje 1-1, Duitsland 2-2 en verloor van Frankrijk 3-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland – Japan

De bookmakers geloven er heilig in dat de Oranje Leeuwinnen het Japanse vrouwenelftal zal verslaan. Ook bij Koningin TOTO lopen de odds hoog op. Zo levert winst van Japan jou met x4.50 keer de inleg het meest op. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x3.50 keer het speelbedrag niet veel minder beloond. Verwacht je dat Oranje vlekkeloos door de kwartfinale komt en van Japan wint? Vul dan de 1 in bij de TOTO en ontvang je inleg keer x1.80 terug als de Leeuwinnen doorgaan naar de kwartfinales van het WK in Frankrijk.

De achtste finale van het WK-vrouwen Nederland – Japan wordt gespeeld op dinsdag 25 juni om 21:00 uur in het Roazhon Park stadion te Rennes. Kunnen de Leeuwinnen na Canada van nog een wereldtopper als Japan winnen en zelf de ticket naar de kwartfinales in handen krijgen? Laat niets aan het lot over en voorspel nu de uitslag van deze wedstrijd met Koningin TOTO!


Reacties

goktopper
22 juni 2019

@Redactie vette upgrade voor de site!! On: Beter doen dan 4 jaar terug toen ze verloren van Japan, maar dat gaat wel lukken denk ik :)

5 maanden geleden

voetbal...
23 juni 2019

Ik heb er alle vertrouwen in dat Oranje de Japanse dames kan breken op dit WK :-D

5 maanden geleden

voetbal...
23 juni 2019

Ik heb er alle vertrouwen in dat Oranje de Japanse dames kan breken op dit WK.

5 maanden geleden

riesjart
24 juni 2019

De quoteringen bij TOTO zijn een gok in ieder geval waard om mee te spelen met de Oranje-dames.

5 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

11 november 2019     1 REACTIE

Oranje kan in Noord-Ierland EK-ticket ophalen

Deze week worden de EK-kwalificaties weer opgepakt. Het Nederlands elftal gaat daarvoor op pad naar Noord-Ierland. Me...

Lees meer
11 november 2019     0 REACTIES

Torenhoge odds voor stunt Malta op Spanje in EK-Kwalificatie

Vooraf lijken de kansen voor Malta zeer gering als ze aanstaande vrijdag aantreden in en tegen Spanje. Maar zoals ied...

Lees meer
11 november 2019     1 REACTIE

Engelsen zwaar favoriet tegen Montenegro in EK-kwalificatie

Het zal weinig verbazing oproepen als we hier vertellen dat het Engelse nationale elftal komende donderdag dé favorie...

Lees meer
8 november 2019     2 REACTIES

Brabantse derby zorgt voor hoge odds

In de Eredivisie staat deze week een echte Brabantse derby gepland. PSV Eindhoven reist af naar Tilburg om het op te ...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën