Oranje treft Noord-Ierland in EK-kwalificatie

Dit bericht delen
8 oktober 2019     3 REACTIES

Het Nederlands elftal trapt komende donderdag af in de Rotterdamse Kuip om het op te nemen tegen Noord Ierland. De Noord Ierse voetballers hebben – samen met Duitsland – al twaalf punten bij elkaar gesprokkeld in poule C. Daarbij moet wel gezegd worden dat Oranje een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de twee koplopers. Oranje kan langszij komen door donderdag thuis te winnen van de Noord Ierse formatie. De bedoeling is dat De Kuip op zijn kop komt te staan, want de Noord-Ieren zijn taai en zullen zich niet snel gewonnen geven. Wat is jouw voorspelling voor deze wedstrijd van Oranje?

Ronald Koeman: “Tegen Noord-Ierland volgende stap zetten”

Aanstaande donderdag mag Oranje op eigen bodem de zesde poulewedstrijd in deze EK-kwalificatiereeks aanvangen. De Kuip in Rotterdam is het decor waar Oranje tegen Noord-Ierland gaat strijden voor deze belangrijke drie punten. Na de winst op Estland (0-4) en Duitsland (2-4) heeft de bondscoach alle vertrouwen op een goed resultaat in de Rotterdamse Kuip. “Als we deze wedstrijd winnen, dan kunnen we de eerste twee plaatsen van de poule eigenlijk bijna niet meer ontlopen”, rekent Koeman uit. Oranje heeft uit vier wedstrijd negen punten gehaald en staat derde. Noord-Ierland speelde vijf wedstrijden waaruit twaalf punten werden veroverd, maar liet tegen Duitsland (0-2) wel wat steken vallen. “Bij winst op Noord-Ierland kunnen we bijna de volgende stap zetten”, zegt de bondscoach.

Nederland wint de wedstrijd
1.14
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
7.50
Noord-Ierland wint de wedstrijd
17.00

“Deze ploeg wil meer”

Koeman ziet zijn team versterken en denkt ook na het Duitse team de Noord-Ieren te kunnen strikken. “De automatismen slijpen er steeds meer in en dat geeft aan dat er een mooie ontwikkeling in het elftal zit. De manier waarop de spelers elkaar nu coachen en elkaar beter willen maken, is voor mij duidelijk zichtbaar. Dat vind ik een mooie ontwikkeling in het team. Deze ploeg wil meer. Wij willen deze kwalificatiepoule winnen. Dit is zo’n hechte ploeg. De spelers hebben in korte tijd zo veel meegemaakt. Van Dijk en Wijnaldum hebben de Champions League gewonnen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn doorgebroken. Depay is opgestaan. En de jongens willen meer. Dit is nog lang niet het einde”, stelt Koeman ons gerust voor het treffen met de ploeg uit Noord Ierland.

Michael O’Neill: “Beter had Duitsland van Nederland gewonnen”

De bondscoach van Noord-Ierland Michael O‘Neill beseft dat de wedstrijd in De Kuip een hele belangrijke gaat worden in de strijd om de eerste twee plekken in Poule C. Het feit dat Nederland gewonnen heeft van de Duitsers maakt kwalificatie voor het EK wat lastiger voor de Noord Ieren: “Wij hadden liever gehad dat Duitsland in Hamburg had gewonnen van Nederland”, zegt O’Neill die de situatie in de poule analyseert.

Onvoorstelbaar goede prestatie

De Noord-Ieren hadden gehoopt zich thuis te kunnen meten tegen het Duitse elftal, maar die wedstrijd ging met 0-2 voor de Duitsers verloren. O‘Neill en zijn team spelen in november bij de Duitsers nadat Oranje in Noord-Ierland is geweest. De bondscoach hoopt zich te kunnen meten met deze komende duels . “Als wij ons in een poule met Duitsland en Nederland kunnen plaatsen voor een eindronde, dan is dat een onvoorstelbaar goede prestatie”, stelt de bondscoach vast.

“Honderd procent zeker dat we resultaat kunnen boeken”

Desondanks verwacht O’Neill dat Oranje er hard voor zal gaan werken in De Kuip. “Natuurlijk ligt de druk bij Holland, maar ik denk 100 procent yes dat we een resultaat kunnen boeken in Nederland”, aldus de bondscoach van de Noord-Ieren in het AD.

Statistieken

In Poule C hebben de teams al vijf wedstrijden gespeeld behalve Oranje dat er nog maar vier heeft afgerond. De Duitsers staan aan kop met twaalf punten. Dat aantal heeft de ploeg van O’Neill ook behaald, maar omdat de Duitsers tien doelpunten (zeventien) meer hebben gemaakt dan de Noord-Ieren staat Die Mannschaft op de eerste plek. Oranje heeft negen punten en kan met winst op Noord-Ierland ook op twaalf punten komen. Met veertien gemaakte goals heeft Het Nederlands elftal er nu al meer dan de Noord-Ieren die er zeven hebben. Koeman zal dus gebrand zijn op winst, maar ook het doelpuntensaldo zal voor Oranje nog veel kunnen gaan betekenen. Ook om te kunnen concurreren met de Duitsers.

Head 2 Head

In het verleden heeft Oranje vaak laten zien de sterkste van de twee te zijn, maar daarvoor moeten wel ver terug in de tijd. In 2012 werd er nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld in Nederland en Oranje was toen met 6-0 winst de Noord-Ieren de baas. Dat was ook een terugzien na ruim dertig jaar. In 1977 speelden beide landen tegen elkaar op het WK dat door Oranje werd gewonnen met 0-1. Het jaar daarvoor troffen de ploegen elkaar ook al en dat werd met 2-2 een gelijkspel. In de World Cup van 1965 speelden Noord-Ierland en Nederland twee keer tegen elkaar. In april van dat jaar werd het met 0-0 een gelijkspel terwijl de Noord-Ieren de maand daarvoor nog wisten te winnen van Oranje met 2-1.

Huidige vorm Oranje

We kunnen ons dus beter richten op de situatie van nu en niet die van ruim dertig tot veertig jaar geleden. Het gaat om de huidige vorm van nu om te beslissen op welke ploeg je wilt spelen. Oranje heeft in zijn vier wedstrijden in de poule alleen verloren van Duitsland. In de Johan Cruijff Arena wist de ploeg van Koeman niet te winnen van de Duitse ploeg (2-3). In Duitsland wisten Koeman en zijn mannen wisten toen met 2-4 de Duitsers te verslaan. Ook van Estland werd met 0-4 ruimschoots gewonnen.

Huidige vorm Noord Ierland

De Noord-Ieren zetten een reeks van vier ongeslagen wedstrijden op een rij neer voordat het de Duitsers tegenkwam. Er werd van Estland twee keer gewonnen. De Noord-Ieren begonnen de poulefase met een thuiswedstrijd tegen de Essen en met 2-0 winst werden de eerste drie punten verdiend. Later kwam Wit-Rusland op bezoek en ook zij werden met 2-1 winst verslagen. Voor de  derde poulewedstrijd moesten de Noord-Ieren afreizen naar Estland en ook daar kregen de Scandinaviërs het te voortduren (1-2). Noord-Ierland ging aan kop totdat het Duitse team van bondscoach Jochem Löw op bezoek kwam. De ploeg van O’Neill hadden weinig kans tegen de Duitse ploeg dat met 0-2 winst uit Belfast vertrok.

Lappenmand

Koeman kan donderdag geen beroep doen op de geblesseerde Davy Pröpper en Jeroen Zoet. Tot zo ver zijn er bij het team van O’Neill nog geen spelers die hebben afgemeld voor het duel tegen Nederland en daarna de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië.

Prognose

Onze voorspelling is dat Oranje er thuis goed vanaf gaat komen. Wij noteren een 1 op het wedstrijdformulier van de TOTO en verwachten een 3-0 overwinning voor het elftal van Koeman. Denk jij dat er nog meer gescoord gaat worden door Oranje of verwacht je dat het team van O’Neill iets meer te vertellen heeft in De Kuip? Laat het de bookmaker weten door jouw voorspelling achter te laten via VoetbalGokken.nl!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland – Noord-Ierland

De pre-wedstrijdquoteringen zijn flink opgedirkt voor de thuiswedstrijd van Oranje. De TOTO is gereid om zeer hoge odds uit te betalen mocht Oranje het niet redden tegen de Noord-Ieren. Winst van Noord-Ierland staat genoteerd op x 17.00 keer je inleg.

Nog een hoge quotering x 7.50 wordt er uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in de Kuip. Koning TOTO heeft vertrouwen dat het goed gaat komen met Oranje in deze vijfde speelronde van de EK-kwalificatie. In het 1X2 spelsysteem levert winst van Oranje dan ook x 1.14 keer de inleg op.

De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Noord-Ierland wordt gespeeld op donderdag 10 oktober om 20:45 uur in De Kuip te Rotterdam. Kan Oranje de Noord-Ieren aan in eigen land en pakt Koeman daarmee ook twaalf punten in poule C? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is en speel slim mee op deze EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal!


Reacties

thegambler
8 oktober 2019

Ik denk dat het een gelijkspel voor ons wordt. Noord-Ierland is beter dan we denken.

8 maanden geleden

voetbal...
10 oktober 2019

Kom op Oranje! Dit mogen we nu niet meer uit handen geven.

8 maanden geleden

johancr...
10 oktober 2019

Er valt wel een lekkere beloning te verdienen als de Noord-Ieren winnen.

8 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

29 mei 2020     0 REACTIES

Schalke’04 krijgt degradatieploeg Werder Bremen op bezoek

Na de midweeks verloren wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf krijgt Schalke’04 komende zaterdag het Werder Bremen, waar...

Lees meer
29 mei 2020     0 REACTIES

Bayern München verwelkomt Fortuna Düsseldorf in Bundesliga

Na de midweekse topwedstrijden in de Duitse Bundesliga staan er dit weekend ook weer voortreffelijke duels op het men...

Lees meer
26 mei 2020     0 REACTIES

Polen herstart competitie met duel Lech Poznań – Legia Wa...

Polen herstart deze week de Ekstraklasa-competitie waarin nog vier speelronden gespeeld moeten worden. De koploper in...

Lees meer
26 mei 2020     0 REACTIES

Deense Superliga hervat met Aarhus GF tegen Randers FC

Terwijl het in Nederland nog altijd niet zeker is of de Eredivisie wordt hervat, wordt deze week wel de Deense Superl...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën